Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chcebycwciazy

czy ja jestem w ciazy???

Polecane posty

nie wiem, co mam myslec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zrobilam test ciazowy (staramy sie z mezem od 4 miesiecy o dzidzie) i wyszla jakas krecha malo widoczna, ale wyszla! czy to jakies urojenie??? Moj mezus tez ja widzi. Czy Wy tez tak mialyscie??? Od tygodnia mam takie objawy jak przed okresem, a okres sie spoznia juz kilka dni!!!!!!

Gość zrob badanie krwi

przy pierwszej ciazy tez druga kreska byla ledwo widoczna, ale byla !!! po dwoch dniach jak test powtorzylam byla juz zdecydowanie grubsza :-) moze rzeczywiscie zrob badanie beta hcg albo powtorz test za dwa dni powodzenia

Gość poznanianka
ja tak miałam, dzien po spodziewanej miesiaczce, była słabiutka ale byla, to zalezy od stezenia hormonów, za kilka dni powinna byc mocniej widoczna:) pozdrawiam i gratuluje, bedzie zodiakalna panna:D:D

powtorz test sikany za jakies 2-3 dni (koniecznie z porannego moczu i najlepiej zebys z 3h nie sikala wczesniej) jesli jestes niecierpliwa to biegnij do labolatorium i zrob test z krwi (betaHcG - od 15do40zl zalezy od miasta) beta bedzie pewniejsza :)

Dzieki dziewczyny!!!!!! Poczekam ze dwa dni, bo dzis nie mam jak zrobic badania krwi (do pozna siedze w pracy). To beda najdluzsze dwa dni w moim zyciu! :ppp to bylaby moja pierwsza ciaza, wiec nie wiedzialam, czy w czasie ciazy mozna miec takie objawy jakbym miala dostac okres! A juz kilka dni tak sie czuje. A tu nic i jakos czuje, ze nic nie bedzie!!!!!!! :D (no chyba, ze dzidzia!) Trzymajcie kciuki, pragniemy tego dziecka!!!! Aha, tak mnie dopadlo - wiem, ze rano jest najwieksze stezenie. szczerze mowiac zapomnialam o tescie i nad ranemwstalam zrobic sisiu po 5, a test robilam o 8. Moze powinnam byla zrobic go o 5... :-/

jesli jestes po terminie okresu to test mozesz zrobic o kazdej porze dnia :-)

brednie - jesli jest sie duzo po terminie to owszem ale do tygodnia moze wyjsc slaba kreska jesli nie jest z porannego moczu niestety czasami organizm plata figla, mi sie kiedys @ spozniala 10dni i wsyzstko wskazywalo na maluszka a jednak wtedy sie nie udalo... dlatego spokojnie bez nakrecania testuj jeszcze raz; mozesz kupic tescik i zorbic jutro lub w niedziele rano :) mam nadizeje ze sie udalo

wlasciwie to roznie to bywa, wszystko zalezy od organizmu kobiety. pierwszy test mi wyszedl ze slaba kreska i byl z porannego moczu i po terminie @, Drugi byl dwa dni pozniej z wieczornego moczu i krecha byla wyrazna. Natomiast w tej ciazy test zrobilam przed terminem i z moczu ze srodka dnia i krecha tez grubasna bylaa :-)

latwo mowic - bez nakrecania sie :))) poczekamy - zobaczymy. Moze zrobie jeden jutro, a drugi pojutrze :p, a jak dalej bedziemy niepewni, to w pon na badanie krwi! musze przyznac, ze niemile sa te co-miesieczne rozczarowania...:(

chcebycwciazy - wiem co masz na mysli, my sie staralismy grubo ponad 2 lata. teraz objawy jak przed okresem mialam caly czas, baaa mialam je dzien przed robieniem testu i myslalam sobie ze tylko psychika i organizm mi figla plataja i bylam tak nastawiona ze wyjdzie 1 kreska ze malo nie zemdlalam z wrazenia :D a dodam ze testowalam 12dni po terminie @ bede 3mala kciuki zeby ci sie udalo!!!!

2 lata?!? Wiem, ze wilu ludzi sie dlugo stara. Naprawde podziwiam wytrwalosc! To cudowne, ze Twoj dzidzius bedzie mial mame, ktora tak mocno go pragnela! :D A co do testu, to mialam podobnie, wiele razy robilam test w zyciu (no kilkaaa : )) i nigdy sie nic nie pojawialo, wiec nie wyobrazalam sobie jak moze wygladac test z dwiema kreskami : )), no i myslalam, ze to takie moje nastawienie mi okres blokuje : )), wiec ta slaba kreseczka mnie zaskoczyla. Oczywiscie po tym nakrzyczalam na meza, zeby nie robil mi nadziei, a teraz sama pisze na forum! :D

nie wytrzymalam i zrobilam sobie w pracy jeszcze jeden, inny test (mialam w torbie i nie moglam przestac o nim myslec). Po 60 sekundach pojawila sie druga kreska, o wieleeele wyrazniejsza niz ta rano! Czy moge miec jeszcze watpiwosci?? Umowilam sie deo lekarza, niestety termin dopiero na za 2 tygodnie, ale chyba nie musze wczesniej, skoro to dopiero kolka dni po spodziewanej @??

Gość
gratulacje kochana 🌼 ❤️ teraz dbaj o WAs i łykaj kwas foliowy :D

a nie wiem skad :-) jakos sam sie wymyslil :-) czesto wprowadza ludzi w blad :-) zupelnie niepotrzebnie

dzieki Caroline! kwas foliowy biore od 2 m-cy. Powiem Wam, ze oblecial mnie troche strach - jak ja dam rade itp, choc tyle na to czekalam! :D

Drogie panie, małe pytanko (nie jestem, w ciąży i mam 22 lata, a Wy takie oblatane w temacie:) - co oznacza w Waszych wypowiedziach znaczek @?

chcebycwciazy no to skoro druga mocniejsza i z nierannnego moczu to MOJE GRATULACJE :) super ze tak szybciutko sie udalo!!!! dasz rade zobaczysz... a ze wizyta u lekarza dopiero za 2tyg to bardzo dobrze bo wczesniej on i tak nic ci nie powie, jesli idziesz panstwowo to nawet usg ci nie zrobi tylko pomaca czy macica sie powieksza, prywatnie bys miala usg potwierdzajace ciaze usytuowanie w macicy ale serduszko byloby i tak dopiero widac pod koniec 7tyg od terminu spodziewanej @, policz sobie termin porodu i zobacz na ktory miesiac (lipiec czy sierpien) sie lapiesz a jesli jestes lipcowezka to zapraszam na temacik na ktorym min sie ja udzielam o lipcowkach 2007 :) Lulanka @ - oznacza miesiaczke jak kto woli okres a jak inny ktos powie zolze małpe jedze i inne epitety :)

dzieki, Aneczka! nie mam zadnych watpliwosci. Nadal zero @, piersi bola tak, ze umieram, boli brzuch jeszcze troche , a dzis rozplakalam sie w KFC, bo kukurydzy nie mieli! :D chyba mi gorzej ;))) pewnie do teraz sie ze mnie tam smieja :))) ide prywatnie i wszystko bedzie prowadzone prywatnie, wiec moze niedlugo cos mi powiedza. Jeszcze trche czekania. Dzieki ogromne! aha wyliczylam, ze teoretycznie urodze na poczatku sierpnia :) Ty rodzisz w lipcu??

tak ja mam termin na poczatku lipca a ze druga ciaza to jest szansa ze jednak w czerwcu :) to sie w praniu okaze., mam nadzieje ze beta wyjdzie na ladnym plusiku :) a co do zmiany nastrojow, ja sie ostatnio poryczalam bo mi maz fajengo smsa przyslal, odchyly gora :D

aaa no rzeczywiscie masz napisane pod wiadomoscia! :) no to pewnie ja urodze w lipcu, a Ty w czerwcu :)) Mam kilka kolezanek, ktore nie mialy takich odpalow w czasie ciazy. Ja od dwoch dni placze z byle powodu, dzis dlatego, ze zobaczylam bombki na wystawie i zatesknilam za swietami. A rano dlatego, ze okazalo sie, ze nie ma chleba na sniadanie :))) Nie poznaje sama siebie :))))