Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Królik Flips

Mam zawieszone konto na allegro- pytanie

Polecane posty

Gość Królik Flips

Niedawno zawiesili mi konto na allegro z powodu takiego że wystawiłam przedmiot na allegro a mój znajomy przebil ze swojego konta ale na moim kompie cene tego przedmiotu. Wiedziałem że ze swojego innego konta nie mozna przebijac wlasnej aukcji ale że kumpel nie moze tyle ze z mojego kompa to nie! Mam teraz pytanko. W tej chwili jestem w kropce bo potrzebuje kilku rzeczy z allegro żeby kupic i nie mam jak. Czy jezeli poprosze kogos innego zeby ze swojego konta mi cos zalicytowac tylko na moim kompie to tez mu zablokują konto????

Gość Królik Flips
Halo nikt nie pomoze?

Gość el..ch
nie powinni, ciekawa sytuacja...trzeba uważać

Gość Królik Flips
Szukam i szukam w regulaminie i nic nie ma o tym. Pisałem wielokrotnie do allegro czy odblokują. Raz tylko odpisali że jezeli wysle im oswiadczenie że bede przestrzegac regulaminu oraz ureguluje rachunek to odblokuja. No to tak zrobilem a oni dalej w kulki leca. Konto mam juz miesiac zablokowane:( Wiecej nie odpisali na kolejne moje meile

Gość el..ch
pisz dalej do skutku, też nie miałam o tym pojęcia, a prowadzę bardzo intensywne allegro-życie :)

Gość taka sobie spokojna
Ja też miałam podobną sytuację. U mnie było tak, że wystawiłam aukcję na allegro, później pojechałam do mojego chłopaka i sprawdziłam swoje konto na jego komputerze. Zapomniałam o tym wszystkim, następnie on podbił cenę na tej aukcji i nam obojgu zablokowali konta. Później było wyjaśnianie, też musiałam uregulować rachunek i musieliśmy wysłać ksero naszych dowodów :o Historia skończyła się pomyślnie i w końcu nam odblokowali konta :) Myślę, że Tobie niedługo też odblokują ;)

Gość Królik Flips
A no wlasnie - kumplowi który podbil cene z mojego kompa równiez zablokowali konto:(

Gość Królik Flips
Ciagle mnie tylko zastanawia jedno - czy gdyby mi ktos udostepnil konto a ja bym cos chcial z niego kupic na swoim kompie, to zablokują je tez czy nie. No bo szkoda by bylo żeby kolejne konto bylo zablokowane i to w dodatku nie moje. Zalezy mi na czaasie tez, a z tamtym moim kontem to pewnie jeszcze potrwa albo i wcale nie odblokują.

Gość taka sobie spokojna
Wydaję mi się, że nie zablokują tego czyjegoś konta, bo moja siostra też miała wtedy konto na allegro i wchodziła na nie korzystając z tego samego komputera co ja i jej nie zablokowali.

Gość Królik Flips
Ale czy siostra miala konto zalozone pod tym adresem co ty? Bo moja mama ma jeszcze konto u nas w domu i chociaz ona Bogu ducha winna, wogole rzadko korzystala z konta to jej tez zablokowali. Dlatego bo konto bylo pod tym samym adresem domowym.

alegro mnie wkurza mnie balwany tez chcieli konto zawiesic bo chcialm zplacic prowizji bo nieby z jakiej racji kupilam autko ktore sie rozpadlo i je zwrocilam a mialo byc sprawne na domiar zlego jechalam po nie pprzez pol polski nie zaplacilam prowizji hihi i postraszylam ich troche dali mi spokoj:D

Gość taka sobie spokojna
Tak, pod tym samem adresem

Gość taka sobie spokojna
A to bardzo dziwne, że zablokowali konto twojej mamie, bo siostrze nie zablokowali, poza tym ojciec mojego chłopaka też ma konto na allegro i są zarejestrowani pod tym samym adresem zamieszkania i tez mu nic nie zrobili. Chyba, że się teraz regulamin zmienił. Bo ta nasza historia wydarzyła się z dwa lata temu

Gość Królik Flips
To ja juz nie mam pomysłu co tu zrobic. Widocznie sie regulamin zmienił. Oszukali mnie i juz, napisali ze oblokuja i nie dotrzymali słowa.

Gość paranoik
bo ci z allegro to cwane chuje

Gość wenzeł
i dobrze takim nieuczciwym skurwy..synom co sztucznie złodziejsko podbijają ceny.Pisaliśmy w tej sprawie już wiele razy do allegro żeby tępili takie procedery z całą stanowczością.Jak widać pomogło i nawet nas o tym poinformowano :) Plany są żeby takich dupków blokować na rok i oby tak się stało. Bardzo dobrze robią niech dziadostwo nie bawi się w wielkich sprzedawców.Na drzewo gnojki, a nie na allegro.

Gość awanturniczybooob
Popieram, śmierć skur**nom ! Miałem inną sytuację, licytowałem przedmiot, ktoś podbił, wchodzę na stronę podbijającego a ona ma wygląd identyczny jak sprzedawcy (pozmieniane dane, układ, koloru to samo itd) Po meilu do administracji zawiesili konto cwaniaczkom, i wisi mi to czy z jednego kompa się logowali czy z dwóch...