Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_wiktoria_

TESTY OWULACYJNE JAK SIE ICH UZYWA ??????????????

Polecane posty

CHCIALABYM SIE DOWIEDZIEC NA PODSTAWIE TAKIEGO TESTU KIEDY MAM OWULACJE. TAK NAPRAWDE O TAKIM TESCIE TYLKO WYCZYTALAM NA FORUM A NIE WIEM JAK TO SIE MA W PRAKTYCE. cZY KTORAS Z DZIEWCZYN MOGLABY MI NAPISAC O CO W TYM CHODZI I JAK TEGO TESTU SIE UZYWA. A ILE KOSZTUJE TAKI TEST OWULACYJNY? BEDE WDZIECZNA ZA POMOC.

testy mozna kupic w aptece ale ich cena waha sie w granicy 30-50 zł.Podobno przez internet mozna zamowic taniej W pudelku jest 5 testow wygladaja tak samo jak ciazowe.Czyli jest płytka testowa oraz pipetka do pobrania moczu. Wg. instrukcji w zaleznosci od długosci cyklu w odpowiedni podany dzien pobierasz pribke moczu(tylko nie rannego)i testujesz .Tak samo jak ciazowy.Wynik tez ma byc taki czyli 2 krski -mocne.Jesli taki jest oznacza to ze jest skok hormonu LH i przyblizony termin owulacji to miedzy 24a 36 godz. tylko jest jedna wazna rzecz. To ze test wykazuje skok Lh nie znaczy ze do owulacji dochodzi.Jesli wiec okazałoby sie ze cykle sa bezowulacyjne to .....wiadaomo. Te testy poprostu w przyblizonym terminie wykazuja zblizajacy sie termin owulacji.

Używasz tak jak testu ciążowego. Siusiasz i wyskakują kreseczki. Ja mam taki z bardzo dokładną instrukcją obsługi. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.

Gość gość
moim zdaniem dużo lepsze są testery na ślinę. Nie mają odczynników chemicznych i są wielokrotnego użytku.

Gość gość
też tak myślę. Ja akurat mam afrodytę i ani razu się jeszcze na niej nie zawiodłam.

Gość gość
Z tego co się orientuję to ta Afrodyta jest na ślinę. I to jest dla mnie trochę dziwne, bo jak niby można wyznaczyć dni płodne na podstawie śliny? możecie wyjaśnić jej działanie?

Gość gość
sole mineralne zawarte w ślinie krystalizują się pod wpływem hormonu lh. Widać to w powiększeniu pod postacią "paprotek". TO tak w telegraficznym skrócie.

Gość gość
Dzięki, kupiłam sobie ten tester, faktycznie paprotki się pojawiły, więc wiem ze działa :)