Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anabel11

Podwyższone leukocyty w czasie ciąży

Polecane posty

Gość Gera
doradźcie mi.. co sądzicie o tym wyniku;(

Gość Gera
odezwijcie sie ;(

Gość Ania_Frufel
Cześć Mamuśki :) Jestem w 5tym miesiącu dziś odebrałam swoje wyniki i poziom leukocytów wynosi 10,7 Lekarka powiedziała, ze w ciąży to bardzo dobry wynik.

Gość a co bierzecie na obnizenie le
ukocytow? ja mam 28 czyli o 18 wiecej niz norma, nic nei dostalam na to a jestem w 3 mcu

Gość Świeżak
Jetem w 11 tygodniu ciąży, u mnie leukocyty wynoszą 26 na 15. Trochę się martwię, ponieważ moje wyniki zawsze były dobre. Do tego dochodzi niska ilośc płytek krwi i liczne bakterie w moczu ;(

Gość Świeżak
Jetem w 11 tygodniu ciąży, u mnie leukocyty wynoszą 26 na 15. Trochę się martwię, ponieważ moje wyniki zawsze były dobre. Do tego dochodzi niska ilośc płytek krwi i liczne bakterie w moczu ;(

Gość Saddy
moj poziom leukocytow wynosi 17 tys, jestem w 7 miesiacu ciazy.Jutro mam zrobic CRP, co to za badanie?Czy ten wysoki poziom leukocytow jest bardzo niebezpieczny?

czesc dziewczyny,odebrałam dziś wyniki badań (jestem w 8 tygodniu) i sie załamałam mam podwyższone leukocyty ,norma jest do 20 a ja mam 1470:/ nie wiem co to oznacza i nie wiem jak to intrpretowac:/ dopiero wieczorem mam wizyte u lekarza.i nie wytrzymam czy ktoras z was tak miała?

Gość hAania30
Ja jestem w 30 tc. Leukocyty rosna mi od samego poczatku ale zaczelo sie niegorznie bo od 10,3. Norma to 10tys. Teraz doszlo do 17,8 i wg mojej pani gin to juz sporo bo do 16 tys mozna sie nie martwic w ciazy. Mialam konsultacje z hematologiem i z kolei ta pani dr powiedziala, zeby sie niczym nie przejmowac bo tak w ciazy sie dzieje i oni nic z tym nie robia. Troche Mnie uspokoila, dodam ze to doswaidczony hematolog. We wtorek mam kolejne konsultacje z innym hematologiem wiec zobaczymy czy potwierdzi ta optymistyczna wersje :)

Gość hAania30
ksiezniczka23 a jak Twoja wizyta?? CO powiedzial lekarz?

w 5m-cu ciazy mialam 19tys. dostalam agumentin po którym spadly do 14 tys, po 7 m-cu znowu sie podwyzszyly do 16 tys. koniec koncow dzidzia zdrowa, donoszona,

Gość aqwe
przyczyną leukocytów w moczu może być zakażenie - jeżeli w badaniu nie opisano obecności bakterii w moczu to najlepiej zrobić posiew moczu

Gość gość
Moja dziewczyna jest w ciąży i ma podniesione wbc do 21 to źle czy dobrze

Gość jbr
Witam. Chcialam sie zapytac o leukocyty w ciazy. W 8 miesiacu mialam 8,9. Przez caly okres ciazy ok 7. Teraz jestem przed porodem 2 tygodnie i mam leukocyty 7,4. Troche mi spadlo przed porodem. Wszystkie wyniki ok. Plytki krwi troche tez spadly. Czy ta wartosc leukocytow 7,4 przed porodem jest dobra. Wiem ze niektorym wzrasta powyzej 10.

Gość gość
dobra, dobra, a ile masz płytek?

Gość jbr
Plytek krwi mam 122 (ponizej normy140)

Gość gość
jeszcze ok, ale trzeba mieć morfologię pod kontrolą, wiadomo, leukocyty są ok