Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zieloneszkełko

Skutki uboczne Cerazette

Polecane posty

Gość dorcia33
Moj okrees wciaz nie wrocil.Ja jednak bralam je tylko po to,by usunely torbielki.Nie chce brac zadnych tego typu tabletek,wole mniej inwazyjne metody jesli juz.

Gość kasiunia9797979
Biorę dwa miesiące, okres miałam 6 dni, dwa dni spokoju a potem dwa tygodnie brązowe plamienie i bóle brzucha jak przy okresie. Do tego zaczęły mi wypadać włosy a buxia wygląda jak w okresie dojrzewania, masa pryszczy. Za 3 tablety kończę opakowanie i mówie- koniec. Wracam do dwuskladnikowych bo te mini to dramat jakiś.

Gość majka mama trójeczki
ja kazde dzieciatko karmilam jedno dluzej drugie krócej. po pierwszym i drugim porodzie bralam noriday i czulam sie dosc dobrze, jedyne dolegliwosci jakie przy nich mialam to dosc czeste bole glowy( ale mogla tak tez na mnie wpływać irlandzka deszczowa aura) no i do tego jeszcze ta mala ochota na czułoasci. po trzecim porodzie zaczelam brac azalie srodek zawierajacy ten sam skladnik co cerazette. przez 6 mies. bylo ok. dopuki niepostanowilam odstawic oseska. wtedy to po kazdej miesiaczce zazwyczaj byly 3-5 dni suchych a potem brazowe lub ciemnobrunatne plamienia a nawet skrzepy, do tego piersi byly bolace i nabrzmiale(-jak juz niekarmilam 3 tyg.). odstawilam je. teraz czekam na zabieg podwiazania jajowodów, tu w irlandii jest ono za darmo jesli posiadasz karte medyczna.

Gość zieloneszkełko
zrobiłam test ciążowy - jestem w ciąży :(

Gość 123456KATE
Sprzedam tabletki antykoncepcyjne Cerazette. Data ważności- wrzesień 2011 4 listki po 28 pigułek, czyli czteromiesięczny zapas (112 tabletek) Cena za całość 100 zł. KRAKÓW ************ Sprzedam również jedno opakowanie tabletek Yasmin. Data ważności- marzec 2011 1 listek- 21 pigułek. cena 25 zł ******* kate2006@wp.pl

Gość turkusik23
witam! mam pytanie wczoraj przestałam brać cerazette, które brałam od 5 m-cy,początkowo było naprawdę dobrze, ale ostatnio od 3tyg mam ala-okres i dostałam przez to jakiegoś stanu zapalnego, moja gin nic mi nie może poradzić bo ze względu na krwawienie nie mogę żadnych środków dopochwowych ani doustnych bo karmię:( czuje sie fatalnie. zdecydowałam się ich narazie nie brać, może łatwiej uporam się z tym podrażnieniem? czytając ulotkę zauważyłam wzmiankę o stanach zapalnych jako skutek uboczny, czy któraś z was też tak miała, proszę o radę...

Gość rozkosz-nieistnienia
hej, dobrze, że odstawilaś..krwawienie powinnow ciagu 3 tyg ustąpić, w między czasie możesz robic plukanki tantum rosa. jest bez recepty. kup do tego tez ta gruszke i rób 2 razy na dzień. więcej sie nie da, bo karmisz.

Gość turkusik23
no ale teraz jestem pełna obaw, kiedy okres wróci? i kiedy organizm się unormuje, może błedem było zaczęcie tej antykon. mój Julek to największe szczęście w życiu, ale na następną dzidzie nie mogę sobie narazie pozwolić, ciężko zniosłam poród. póki nie przestanę karmić chyba nie będę brałą żadnych tab, a jak narazie to nie możliwe bo mały ma bolesne ząbkowanie i tylko cyc go uspokaja. mam tantum rosa stosuje już 3.dzień, ale nie widzę poprawy do tego boli mnie brzuch...

Gość turkusik23
jeszcze tylko dodam, że moja gin mi dała receptę na azalię bodajże? i nie wiem czy próbować? do tej pory przed ciążą 5 lat z mężem dawaliśmy sobie radę bez tab. ale miałam normalny cykl,a taraz, kiedy może pojawić się cykl?słyszałam że podczas karmienia jeszcze łatwiej zajść w ciąże..

mam 3 opakowania cerazette ważne do 09.2012 za 20 pln za opakowanie mam tez parę waznych do 2013 tez za 20 pln za opakowanie pocztą lub odbiór w Krakowie

Gość jadvinia
Hej! Ja po pierwszej ciazy bralam te paskudstwa, ale po 2 opakowanu zaprzestalam, Bo rzygalam dalej niz widzialam, powodem byl woreczek zolciowy czego gin sie nie domyslil . Potem uzywalismy gumek az do decyzji o drugiej dzidzi. Po drugim porodzie tez gumki az do wpadki. Po trzecim kupilam termometr i juz zadnych niespodzianek od 4 lat. Zaobserwowalam nawet cykle bezowulacyjne. Czuje sie zdrowo i wiem co sie ze mna dzieje. Dla leniwych sa komputery cyklu chyba ladycomp albo cyclotest, ktore same prowadza obserwacje. Ja pomocniczo korzystam z mikroskopu owulacyjnego afrodyta.

Gość gość
niestety nie mogę przyjmować już cerazette - mam trzy opakowania do sprzedania . cena 70 zł - zainteresowanych proszę o kontakt rosa781@wp.pl