Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona mama 6 latki

córce ropieją dziurki w uszach

Polecane posty

miała przekute uszy w sierpniu a dzis nagle zauwazyłam zaczerwienienie i po nacisnieciu z dziurek trysnęła ropa,czym to przemywać i kiedy ponownie załozyc kolczyki,żeby dziurki nie zarosły ?corka ma 6 latek

zastanawia mnie tez to ze ropieją po takim czasie,wyglądało na to to ze we wrzesniu byly juz zagojone i nic sie nie paskudziło a tu nagle taki problem,kolczyki ma złote

nie przemywaj bron Boże wodą utlenioną- beda jej jeszcze bardziej ropiec , zdezynfekuj spirytusem i kup masc w aptece o nazwie tribiotic kosztuje tylko 1.50 :) a pomaga bardzo:)

i najlepiej zmien jej kolczyki na srebro , ja równiez jak byłam dzieckiem nosiłam cały czas złoto i po kilku latach noszenia dostałam uczulenia, kolczytki te na dodatek były lecznicze a i tak miałam allergie

dziekuje za pomoc ,pzdr:)

Gość nie pojmuje matek
ktore przekluwaja uszy swoim kilkuletnim corkom! Trzeba miec nasrane w glowie, zeby takiego maluszka, ktory jeszcze nie rozumie do konca po co to i dlaczego, narazac na taki bol i takie powiklania pozniej. Masz teraz konsekwencje swoich nieprzemyslanych czynow!

nasrane ? coz w tym niestosownego ? chyba przesadzasz ....nie rozumiem tak agresywnych matek

a nie zastanowilas sie nad tym ze moglo jej inne dziecko szarpnac? w przedszkolu czy kolega kolezanka? w zyciu nie zrobilabym tego dziecku. a moge zapytac dlaczegp przebilas jej uszy?

dostała kolczyki od chrzestnej ,poza tym corcia bardzo sie tego dopominała. ,chciała tak jak jej kolezanki nosic kolczyki:)

hmmm ale z drugiej storny dzieci dopominaja sie wielu rzeczy. prawda? dostala kolczyki to mozna bylo przebic przeciez nie traca daty waznosci. dalej nie rozumiem. jak mozesz to przetlumacz mi to inaczej. dzieki:)

Gość nie pojmuje matek
Dla mnie jest to po calosci niestosowne! Moze jeszcze przekluj jej nos, jezyk i brew? A moze brodawke i pepek rowniez? W koncu to to samo co przeklucie ucha. Musisz byc bardzo mloda i nieodpowiedzialna matka. A moze leczysz wlasne kompleksy, moze jak bylas mala sama chcialas miec kolczyki, ale twoja madra mama ci nie pozwolila.. Nie wiem, nie wnikam, ale kojarzy mi sie to z tymi glupimi amerykanskimi matkami, ktore wysylaja swoje corki na konkursy pieknosci w wieku kilku lat. Nie wahaja sie nawet farbowac im wlosy, wybielac zeby a nawet robic operacje plastyczne! To jakis horror!

moje uszy były przekłute gdy miałam 2 latka :) to czego Ty nie rozumiesz musi byc powodem do ataku ? przekłucie uszu wiązesz z moimi kompleksami -wybacz ,nie będe sie z toba kłocic ,to odbiega od tematu,zadałam pytanie i szukam rad a nie oskarżen-tym mojemu dziecku nie pomozesz🌼

ojj przepraszam ja jestem mloda osoba. jeszcze nie matka ale nigdy bym tego dziecku nie zrobila, zbyt ryzykowne, szkoda dziecka, oszczedzilabym mu bólu i mozliwosci uszkodzenia. t

ja jestem ciekawa co kierowalo toba tak naprawde. a co do dziecka to radzilabym wyciagnac te kolczyki albo sprobowac ze srebrem lub stala chirurgiczna.

Gość Jada wozy kolorowe taborami
Hej Cyganie jak bym chciała jechac z WAMi,..........

wyciągnełam i przemywam wyciagiem z nagietka i szałwii,zastanowię się nad ta stalą chirurgiczną-ponoc nie uczula

:)

nie powinna uczulac a jesli juz to na pewno mniej niz srebro czy zloto. to sa jakies zwiazki ktore nie uczuluja podobno. osobiscie nie znam osob ktore maja problem z nia. aha i jeszcze jedno jak przebilas corce uszy to poruszalas przynajmniej raz dziennie nimi?

Gość i tam marna prowokacja

nie rozumiem czego sie czepiacie? co w tym złego ? ja miałam przebite w dzien swych 1 urodzinek!!! i jakos żyje nie pamietam bólu bo byłam mała i dobrze :) na takie rzeczy sie nie umiera wiec wyluzujcie.... każda dziewcynka chce byc modna:)

kazda chce byc modna ale moim zdaniem to jest narazanie dziecka na krzywde. nie wiadomo co sie stanie w przedszkolu czy w trakcie jakiejs zabawy nie zaczepi i nie naderwie. albo tego typu cierpienie., bo ropieje. po prostu czasem szkoda dziecka.

Gość MODNISIA ZDZISIA
Jak jest promocja, to przy przekłuciu uszu rocznej dziewczynce, tipsy robia gratis. Szczerze polecam, w końcu każda dziewczynka chce być modna

poza tym martinnella znam kobiete kotrej corcia tez chiala ladnie wygladac i 3 letniej dziewczynce zaklada buty na obcasie. przeciez kazda dziewczynka chce byc modna. a mama nie patrzy na konsekwencje a raczej zagrozenia

jejku jak dostała ładne kolczyki od chcestnej to pewnie niecierpliwiła sie by je załozyc :) a wy jak byłyscie dziewczynkami to nie zakładałyscie ciuchów mamy i bawiłyscie sie przed lustrem ? prawie każde dziecko chce to co maja swoje rówiesnice:) ja jakos od zawsze miałam kolczyki i nikt o nic mi nie zaczepił ani nic:) nadal zyje:)

Zaniepokojona mamo 6 latki! Zauwazyłam,ze najwięcej do powiedzenia w kwestii wychowywania dzieci mają osoby, które ich jeszcze nie posiadają. One by zrobiły to, czy tamto, nauczyły tego, nie zrobiły, umiały itp.Zawsze im mówię, poczekajcie na swoje dzieci.Ja tez tak się mądrzyłam . Jestem mama 7 taki, która od ukończenia 5 lat męczyła mnie o przkłucie uszu. Zrobiłyśmy to juz 2 razy. Za pierwszym zebrała sie ropa, ucho spuchło, kolczyki zostały wyjęte. To nie zraziło jej, aby chcieć jeszcze raz.Ból trwa sekundę- przekłucie pistoletem Teraz również uszko spuchło - smarowałam 2 razy dziennie maścia tribiotic- bardzo pomogło i jest ok. Pozdrawiam Ciebie i wszystkie nerwowe nie- mamusie.

Gość nie pojmuje matek
Nie trzeba miec wcale dziecka, aby byc madrym i znac zagrozenia! Co z tego ze wy macie dzieci, skoro jestescie glupie i traktujecie je jak maskotki! Jak lalki, ktore trzeba stroic! Teraz juz wiem, dlaczego przeklulas jej uszy! Nie przez kompleksy, ale przez geny - glupote tez sie dziedziczy. Skoro ty mialas kolczyki w wieku 2 lat, to sie wcale nie dziwie ze to poszlo dalej... Gratuluje madrosci i pomyslowosci tobie i twojej matce. Zastanow sie nad tym czy by nie przekluc malej pepka - w koncu to tez jest modne. Juz niedlugo lato, mala bedzie latac w bikini i podrywac chlopakow na plazy - a ty jako kochana mamuska powinnas jej pomoc!!! Moj boze, nie wiem czy mam sie smiac, czy plakac.. A potem ludzie sie dziwia skad tyle prostytucji wsrod mlodych dziewczyn...

Gość nie pojmuje matek
A wytlumaczenie, ze mala bardzo chciala miec przeklute, jest zalosne! Na wszystko jej pozwalasz? Spelniasz wszystkie jej zachcianki? To rowniez swiadczy o tym jaka jestes matka. A twoja kolezanka - Kaprysna - tez ma nie po kolei w glowie! Dziecku puchly uszy i ropialy, a ona mimo to przeklula je po raz drugi. To jest dopiero glupota do kwadratu.

ja nie mam dzieci ale uwazam, ze jest to okropne wyglada dosc zabawnie i jest to narazanie dziecka . Nie musze miec dzieci zeby wiedziec ze to dziecko a nie maskotka. skoro prosila i meczyla. a jesli ebdzie meczyc jako nastolatka o tatuaz? to co?. zgodzicie sie? albo jesli bedzie prosic o kase na kolczyk w sutku albo na opercje piersi to co? bo corka prosila.?

Do ojej przedmówczyni Bardzo ciekawa teorię wymyśliłaś- przekłucie uszu drogą do prostytucji!!!!!!!!!!!