Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 22-tygodniowka

kalkulator wagi w ciąży. sprawdzil sie w Waszym przypadku???????????????

Polecane posty

Gość 22-tygodniowka

witam , zastanawiam sie ile z was przytylo tyle co obliczyl wam ten kalkulator, bo u mnie jak narazie waga rosnie tak jak w tej tabelce(no moze waze o kg mniej:) ), i mam nadzieje ze nie przekroczy tych 15 kg, jak to bylo u was? http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4&ope=1

Gość 22-tygodniowka
zadna z was z ciekawosci nie obliczala sobie wagi za pomocą kalkulatora???? czy poprostu wszystkie duzo wiecej przytyly niz bylo to przewidziane i teraz wstydza sie przyznac?

Gość koobi
jestem w 26 tyg, i mam 2 kg za duzo wg tego. No i ?

Gość absolutnie nie
to jest sprawa indywidualna

Gość wg tej tabelki
przytyłam w ostatnim tygodniu ciazy 12 kg więcej niz powinnam. I co z tego jak po 3 miesiącach od porodu ważyłam o 3 kg mniej niz przed ciażą.

sprawa przytycia jest sprawa bardzo indywidualna w prawdzie i w poprzednia ciaze i w obecna zaszlam z nadwaga ale to dla mnie nie byl problem. w pierwszej ciazy w 1 trymestrze stracilam 9kg z powodu wymiotow, pod koniec 5 miesiaca zaczelam tyc i pod koniec 8 miesiaca odtylam te 9 kg plus jeszcze 4 dodatkowe no i wg tego kalulatora to juz bylo o 3kg za duzo, malo tego w 9 miesiacu dopadlo mnie zatrucie ciazowe i w okresie 2-3tyghodni przytylam 14kg. wychodzac po 2 tyg ze szpitala wazylam zaledwie 2kg wiecej niz przed ciaza czyli w tym czasie wylecialo ze mnie 16kg.... w tej ciazy powinnam przytyc tylko 9kg, zobaczymy wiec jak to bedzie za jakies 7 miesiecy :)

Gość hmhmhmhmhmh
ja nie wiedziałam o takim kalkulatorze, ale teraz wyliczyłam sobie wstecz i w całej ciąży owinnam przytyć 14 kg i zgodziło się.

Gość odswiezam

A mi wyszło że waże 2-3 kg za dużo ... ale kto by się tym przejmował ;)

Gość 22-tygodniowka
no dobrze skoro wazycie teraz mniej to moze wiecej przybierzecie pozniej i na odwrot , chodzi mi bardziej o efekt koncowy, czyli pytanie bardziej tyczy sie kobiet ktore juz urodzily czy ich koncowa waga byla przyblizona do tej wyliczonej z tego kalkulatora , mam nadzieje ze nie przytyje wiecej jak te planowane 15 kilo

Gość anuśka 26

Gość anuśka 26
ja wg tego kalkulatora w 38 powinnam wążyć 72 kg i tyle ważyłam:) czyli chyba dobrze mi wyliczyło:)

Gość 22-tygodniowka
eee to nie taka duzo roznica, zaczelam sie juz bac jak sie dowiedzialam ze moje szczuple kolezanki i znajome tyly po 20 pare kilo wiec mam nadzieje ze duzo wiecej jak te 15 nie bede miala:]

Gość remont bleee
ja do 5 miesiaca przytylam ledwo 4 kg....a skonczylam na 20

Gość Ania wawa1986
Na dodatkowe kg w ciazy skałada sie : -dziecko 3,5 kg -łozysko 0,7 kg -płyn owodniony 0,9 kg -powiekszenie macicy 1 kg -gruczoły piersiowe0,5 kg -objetosc krwi matki 2kg -płyny komorkowe 2kg -tkanka tłuszczowa 3,5 kg Łącznie 13,5 kg

Ja urodziłam dziecko 5 miesięcy temu, według tego kalkulatora w ostatnim miesiącu ważyłam kilogram więcej niż powinnam a w tej chwili ważę mniej niż przed ciążą.

Gość adfe
a mi sie spraezilo idealnie. wg kalkulatora mialam przytyc 15 kg i faktycznie 15 kg w czasie ciazy przytylam;))