Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanieeeeee

Pilne pytanie- czy wyrywanie ósemek to zabieg ze znieczuleniem?

Polecane posty

Gość mam pytanieeeeee

Jakie to znieczulenie? Zastrzyk? Trzeba przed tym robić jakieś badania? Można wykonac taki abieg bez znieczulenia??? Mam do usunięcia 4 ósemki, dwie siedzą w dziąsłach, bo mam za wąską szczękę, rosną jakby już w policzku.

Gość ze znieczuleniem
Cztery osemki? Tobie jest potrzebny dobry chirurg szczekowy, nie pytaj na forum tylko szukaj lekarza.

Gość mam pytanieeeeee
No tak, hirurg właśnie. Ale czy ten zabieg się wykonuje ze znieczuleniem, czy bez???? Niech mi ktos odpowie? Czy znieczulenie jest konieczne i czy trzeba robic jakieś badania?

Gość mam pytanieeeeee
Plis, niech ktos odpowie:)

Gość ze znieczuleniem
Nie trzeba zadnych badan,dostaniesz znieczulenie-zastrzyk i po klopocie. Chyba,ze lekarz wspomni o narkozie....

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuup
Na zastrzyk - spytają się Ciebie czy jesteś w ciąży i czy miałaś już jakiekolwiek znieczulenie. Bez znieczulenia - pewnie że mogą, pytanie tylko czy Ty możesz.

Ja też zabieram się z planem usuniecia. Jak możesz to to zrób... Ja miałam przez te zęby już 3 poważne infekcje gardła. Antybiotyki... i te sprawy...

Gość mam pytanieeeeee
ja i tak mam gronkowca- więc bez przeryw mnie boli gardło:) Ale właśnie ja bym wolała bez znieczulenia ten zabieg:o Nie chcę żadnych zastrzyków w dziąsła, w zasadzie, to pewnie gorsze niz samo wyrywanie:o A poza tm mam wadę serca i jednak nie wiem, czy to bezpieczne tak do końca:( Ale można powiedzieć, że się nie chce znieczulenia?

Gość ze znieczuleniem
NIe dasz rady bez znieczulenia. Po rwaniu przez tydzien boli niemilosiernie a ty chcesz rwac bez zastrzyku?

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuup
Aaaa wada serca? No to już lekarz Ci powie. Tylko że możesz zemdlec z bólu bez znieczulenia.

kataline - infekcje gardła przez zęby? Wyjaśnij mi to bo często mam zapalenie gardła to moze też dam sobie wyrwać. Ja mam znieczulenie przy zwykłym borowaniu bo nie lubie bólu :P

Gość ze znieczuleniem
Najlepiej uzgodnij to wszystko z lekarzem, powiedz mu o swoich dolegliwosciach. W koncu to on decyduje a nie ty ,czy my.

Gość mam pytanieeeeee
No nie wiem, na razie miałam tylko wyrywana jakąś piatkę, ale mleczną, bo byłz wrośnięta gdzieś tam (nie pamiętam) i nie chciała mi wyjśc baaaaaradzo długo, nie ruszała się itd. I to nie bolało. I miałam leczone mleczne zęby, jeszcze takim niskoobrotowym wiertłem, jako dzieko:p że az dentystka się na tym wiertle kłądła:p i tez za bardzo nie bolało. Może jednak bym wytrzymała bez znieczulenia? Przecież oni mi tylko rozetna dziąsło i wydłubią te zeby niewyrośnięte, nie?

Gość ze znieczuleniem
Dziewczyno nie bron sie tak mocno przed tym znieczuleniem bo bol moze byc przeokropny.

Gość normalna ty jestes
???????????????

Gość mam nadzieję że
ze znieczuleniem, bo inaczej to chyba by się można po... jak Ci na żywca kości z dziąsła wydłubują. zresztą, na pewno ze znieczuleniem, skoro po zabiegu też dają środki przeciwbólowe i przeciwzapalne. najlepiej usuwać przed weekendem, bo można spuchnąć na parę dni.

Gość normalna ty jestes
Może jednak bym wytrzymała bez znieczulenia? Przecież oni mi tylko rozetna dziąsło i wydłubią te zeby niewyrośnięte, nie? ????????????????? Chyba prowokacja .

Gość mam pytanieeeeee
matko.... Po co od razu takie inwektywy?:O Nie możesz pomóc, to sobie daruj. Ja uważam, że nie trzba do tego znieczulenia, oni nie wyjmują żadnych kości, tylko ZĘBY, a to jest różnica...

Gość mam pytanieeeeee
Poza tym nie kazdy jest jakimś lekomanem:o Sory, ale mojej kolezance tez wyrywali ósemki nie lezała tydzień odłogiem i nawet nie brała żadnych środków przeciwbólowych...Ja nie lubie chodzić do lekarzy i ta,m nie chodzę. I nie biorę leków. Więc znieczulenia też nie chcę. Chodzi mi tylko o to, czy lekarz mnie posłucha, czy on może to zrobić bez znieczulenia?

Gość jeżeli się poprosi lekarza
to chyba spróbuje. W końcu jak ktoś jest uczulony, czy z innych powodów nie może miec znieczulenia, to też nie używa się znieczulenia, a jakoś zeby trzeba leczyć:)

Gość wyrwij go sobie sama
W koncu to tylko naciecie dziasla i wyjecie zeba.

Gość mam pytanieeeeee
Niestety, do tego trzeba odrobiny siły jeszcze:p Sama sobie nic nie wyrwę ani nie potnę. Zęby mam tak daleko wciśnięte, że nawet nie moge tam dosięgnąć, a co dopiero cokolwiek tam zrobić:O One są zdrowe, ale jak się popują, to dentysta stwierdził, że nie bedzie możliwości żeby coś z nimi zrobic, bo sa za daleko, poza tym na dole w ogóle siedza w dziąsłach, zaraz przy policzku, bo ni9e ma na nie miejsca, już nie wyjdą, bo nie mają gdzie. Nie mówicie, ze to będzie taki ból że az umrę i zemdleję:o Mój tata miał kiedyś usuwane nerwy z dwóch zębów i tez bez znieczulenia i nawet nie pisnął. WIęc pewnie to się też da wytrzyamać, jak każdy ból. Tylko chcę wiedzieć, czy dentysta MOŻe w ogóle zrobić to bez znieczulenia, jak go poproszę.

Gość moze bez znieczulenia
jak go poprosisz. Koniec.

Gość karolciaaaaa
o matko ty nie przyrownuj wyrywania nerwow do wyrywania osemek ja mialam wyrwana osemke i ze znieczuleniem mimo tego ryczalam na fotelu u dentysty, bo tak bolalo. Teraz mam miec wyrywana druga osemke, ale juz z narkoza, bo to jest za duzy bol dla mnie. Z tego co piszesz to te twoje osemki sa gleboko gdzies i wyobraz sobie, ze one siedza w kosci to jak to ma nie bolec??ja ci mowie nie boj sie znieczulenia, bo ten bol jest gorszy znieczulenie nic nie boli!!!!!!!

Gość ale ona chce bez znieczulenia
Dzielna kobita, tylko rwij cztery osemki naraz.

Gość mam pytanieeeeee
Tak, będę chyba wyrywała wszystkie na raz, bo nie mam zamiaru się męczyc cztery razy. Idę teraz do dentysty:) Zapytam sie o wszystko. Może na razie nie będę musiała wyrywać, poczekam na jakieś ferie czy coś;) 🖐️

Gość tak poczekaj na ferie
wtedy nie boli wogole.

Gość niezłe z was okazy
ja mam dolne ósemki, siedzą w dziąsłach i jeszcze się nie wyrżnęły, mam 24 lata i nic narazie nie boli, czy mam je usuwać??? górne mi się wyrżnęły ale nie bolą i sązdrowe, co mam robić?? mam małą szczękę

ale mi sie topic trafil, ja zaraz wlasnie ide wyrywac ostatnia juz nieszcesna osemke, 2 juz wyrwalam, jedna moge zostawic bo mam dla niej miejsce, dzis bede miala wyrwana ta ktora jeszce sie nie wyrznela, kurde ale sie boje...przy tych poprzednich mialam znieczulenie nawet potrojne ( 3 zastrzyki) JA nie wyobrazam sobie NIE miec znieczulenia, lekarz Ci sam odradzi!!!