Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę doradźcie

Co może być ze mną nie tak? Mam plamienia w połowie cyklu

Polecane posty

Gość proszę doradźcie

Piszę jeszcze raz, bo w poprzednim temacie nikt mi nie odpowiedział: najpierw krótka historia : do czynienia z pigułkami mam od maja tego roku, zaczełam od Yasmin, ale w październiku zmieniłam na Harmonet, bo tamte były dla mnie za silne. Jesli to ma jeszcze jakiekolwiek znaczenie, to ostatnie dwa opakowania Yasmin brałam bez 7-dniowej przerwy. Teraz jestem w połowie drugiego opakowania Harmonetu... i dziś mi wystapiły plamienia. Rano nie miałam jeszcze, a rano po raz pierwszy od kilku miesięcy ćwiczyłam brzuszki. Biorę i brałam pigułki prawie zawsze o jednakowej godzinie, a zawsze o jednakowej porze, nie miałam wymiotów ani biegunek, stosunki były albo dodatkowo w prezerwatywie albo z końcem poza mną. Nie wiem, czy mam iść do ginekologa, bo niby plamienia to bardzo częsty skutek uboczny pigułek (patrz:ulotka), ale czy to normalne, że plamienia tak w połowie dopiero...? I to jeszcze drugiego opakowania nowych a jakiegoś 7-go w ogóle...?

Gość proszę doradźcie

Gość proszę doradźcie
help :(

Gość Augustyn
nie wiem nie znam sie na tabletkach bo nigdy nie bralam i nie mam zamiaru,ale palmienie posrodku to wskazuje na owulacje,ale przy tabletkach to nie wiem:( buska:),a;enie martw sie:)

wiesz moze te tabletki sa nieodpowiednie dla Ciebie, ja na poczatku brania tabletek zaczelam od Logestu i tez mialam plamienia tak na kilka dni przed okresem, okazalo sie ze logest byl dla mnie za słaby, wiec przerzucilam sie na cilest i biore od 3 lat i czuje sie dobrze! radze wizyte u gina tak czy siak:)

Gość proszę doradźcie
Ogromne dzięki... wszystko wskazuje na to, że się jutro rano przejdę, ale jeśli byłyby za słabe... to bardzo dziwne.... Yasmin był za mocny ...

Gość Animka
Mam taki sam problem jak Ty! biore Yasmin od maja i dzisiaj dostałam dziwnego, ale niewielkiego plamienia... Od paru dni zaczęłam robić brzuszki, ale to nie powinno mieć przecież żadnego wpływu. Jest to mój 14 dzien cyklu, ale przy braniu tabletek to nie ma znaczenia więc zupełnie nie wiem o co chodzi.... Pozdrawiam cieplutko:)

Gość proszę doradźcie
no właśnie ja też mam 14. dzień cyklu, ale ja już nie biorę Yasminu, tylko Harmonet od dwóch miesięcy. Na początku Harmonetu było OK, zero jakichkolwiek komplikacji, a dolegliwości, które miałam przy Yasminie, zniknęły. A tu teraz takie coś ... :O

Gość proszę doradźcie
nie, nie mam 14. dnia cyklu, jestem przy 14. tabletce z tego opakowania

Gość dobra _rada
Przy zmianie tabletek plamienia moga wystepowac do 3 miesiecy wiec nie martw sie :-D

Gość proszę doradźcie
ja wiem, ale .... tak w środku drugiego opakowania? Jak brałam Yasmin to owszem, miałam plamienia, ale od momentu pierwszej pigułki do pierwszego, "nowego", okresu, czyli pierwsze 21 dni, a potem już było normalnie

Gość Animka
oj..ja też jestem przy 14 tabletce:) Pomyliło mi sie bo troszke sie zdenerwowałam;/. Tylko co to może byc? A jak na razie nie mam jak pójść do ginka bo zajęcia na uczelni nie pozwalają...;/. Szczerze mówiąc to sie przejęłam. Biorę tabletki od maja czyli mija pół roku a tu takie dziwne rzeczy sie dzieją...:)Ale widzę, że nie jestem z tym problemem sama:)

Gość odstaw bo
wyraźnie Ci szkodzą

Gość proszę doradźcie
wszystko się okaże jutro ... już nawet głupia się zastanawiam, czy tabletki nie zawiodły.... :O

Gość Animka
ja mam takie same mysli jak Ty:). Zawsze tak jest jak cos dzieje sie nie tak... Poczekam do końca opakowania. Jeśli wszystko sie unormuje, to będe brała dalej, jeśli taki stan sie utrzyma w najblizszych dniach, pójdę do ginka...

Gość proszę doradźcie
wejdź jutro na forum, ja przed południem dam znać, co mi powiedział ginekolog. Mam andzieję ,ze się nie okaże, że kompletnie muszę zrezygnować z pigułek, przywykłam do tej pewności , że nie wpadłam :)

Gość odstaw bo
pewnośc nawet za cenę zdrowia.Dziewczyny opamiętajcie się! Niekoniecznie odpisujcie na mój post TYLKO SIĘ ZASTANÓWCIE!!!

Gość proszę doradźcie
jestem pewna swojego ginekologa, jeśli mi kategorycznie zabroni brania tabletek, to na pewno nie pojde do innego ginekologa po pigulki. A jesli mi przepisze inne albo po porstu każe na razie zbagatelizowac te plamienia - to też go posłucham.

Gość Animka
To jak tylko wrócisz to daj znać:) Pozdrawiam cieplutko:)

Gość proszę doradźcie
właśnie wróciłam od ginekologa. Pan dr powiedział, że plamienie w 2. fazie cyklu dość często się zdarza przy przejściu na tabletki o niższej zawartości estrogenu i że w taki właśnie sposób mogę odczuć dostosowywanie się moich naturalnych hormonów z tymi zewnętrznymi. Przepisał mi wit.C i calcium, żeby pozamykać tam naczynka i w czwartek idę na USG.

Gość proszę doradźcie
Dziś oddałam panu drowi wyniki z USG i co...? Kolejna zmiana... tym razem na Cilest. Jeśli i te się nie przyjmą, to rzucam pigułki w piz...

Gość mala83.
ja mialam tez plamienia jak nie zeobilam 7 dni przewry zadzownilam do mojej gin i powiedziala zeby sie tym nie przejmowac bo plamienia tonic. zadzown do swojej sie upewnic. ale kilka dziewczy mowilo ze to nic. takze luz

Gość proszę doradźcie
ale to nie było normalne, nie czytasz mnie uważnie