Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emalka89

sposoby na ładne włosy

Polecane posty

Gość emalka89

Witam!!chciałabym,żebyście się podzieliły Waszymi "tajemnicami" jak utrzymać włosy w dobrym stanie. Ja muszę myć włosy co 2 ,3 dzień, ostatnio wróciłam od fryzjera i mam włosy do ramion.Za każdym razem nakładam odżywkę do spłukiwania, później fluid prostujący Joanny, a jak już wysuszę to leciutko prostuję (ale tylko z wierzchu, niechcę całkiem ich prostować bo będą nie ładne) i na koniec na suche włosy daję fluid jedwabisty też Joanny. Włosy są miekkie w dotyku i nawet fajnie pachną. Czy uważacie że używam za dużo kosmetyków na raz?? te fluidy bardziej niszczą czy odżywiają??

Gość ja tez mam swój sposób
nieprostuje,nie farbuję ani nie suszę suszarką, mam gęste i długie włosy do pasa i wszyscy się na mnie gapią:P

Gość emalka89
no to super!!!! ja niestety muszę suszyć , bo mi baaaardzo długo schną. a jak idę spać z wilgotnymi to odrazu jestem przeziębiona :) Co do farbowania-raz rozjaśniałam , ale już odrosły dawno i mam już tylko "swoje". Chyba nic tak nie niszczy włosów jak farba...

Myślę, że za dużo. Zrezygnuj z czegoś to włosy będą mniej obciążone. Ja ze swojej strony polecam z całego serca - serum z jedwabiem i ekstensyną. Trzeba je zrobić samemu - ale jest całkiem proste w produkcji. Składniki i przepis są na tej stronie: www.mazidla.com nic ale to absolutnie nic nie robi mi tak dobrze na włosy jak to serum. Proponowałabym rónież popatrzeć na skład kosmetyków, których używasz. Lepiej omijać te, które mają silikony w składzie. pozdrawiam:)

Gość dlugie krecone wlosy
emalka89 mysle ze te fliudy nie niszcza az tak bardzo wlosow. Z Twojego opisu wynika ze dbasz o swoje wlosy. Proponuje od czasu do czasu dac odpoczac wlosom i umyc tylko szamponem oszczyyszczajacym:) Powodzenia!

Gość emalka89
to serum "Domowe" mnie bardzo zaciekawiło. Zawsze lubiłam domowe sposoby na pielęgnację ciała i włosów. Polecam wszystkim zajrzeć na tą stronkę.

Gość hero
jakie znacie jeszcze domowe sposoby na piękne wlosy?

ja używam tylko szamponu ,żadnej odżywki ani pianek czy lakierów, i mam bardzo ładne i mocne włosy

Gość jest na to niezawodny sposób
trzeba sie z takimi włosami urodzić:)

Gość kasea
a ja mam ladne wlosy do lopatek, z pasemkami blond. Używa mszamponu i odzywki Pantene ProV do wlosow blond.

Gość hembiks
Chyba wszystko mówi samo za siebie, zobaczcie to - http://www.fryzomania.pl/blog/?p=727 Nie ma co ukrywać, że o ładne włosy wcale nie jest trudno, o ile faktycznie się o nie dba, stosuje się odpowiednie kosmetyki, a w tym wszystkim jest się systematycznym.

Gość Firemann
Dla mnie cała seria kosmetyków z olejkiem arganowym Sessio Argan Oil od Chantal. Włosy są cudne jak mało kiedy.