Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miigotka

---smakolyki bez pieczenia --- pomysly

Polecane posty

prosze o jakies pomysly- u mnie w akademiku nie ma ani jednego piekarnika a lubie pysznosci zrobione samemu ;) bede wdzieczna za wszystkie pomysly ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kupujesz najtańsze cukierki toffi i ryż preparowany( nie mylić ze zwykłym ryżem). Rozpuszczasz cukierki na luźną masę wsypujesz ryż preparowany i mieszasz.(Jeżeli się nie chcą rozpuscić to troche margaryny dodajesz).Czekasz aż masa trochę ostygnie i w rękach lepisz kulki lub szyszki i kładziesz na talerzyk. Jeżeli dodasz więcej ryżu to cukierki nie będą takie słodkie. Pamiętam ten przepis jeszcze z podstawówki ale teraz tego wogóle nie robiłam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Blok czekoladowy 1 margaryna 8 łyżek wody 1/2 szkl cukru 4 łyżki kakao cukier waniliowy Wszystko zagotować,gdy ostygnie dodać 1/2 paczki mleka w proszku-dokładnie rozmieszać,dodać połamane herbatniki[2 paczuszki],wafel,orzechy-ma być bardzo gęste.Włożyć do wąskiej formy wyłożonej folią-schłodzić w lodówce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cappuccino na zimno -ciasto 2 szkl. mleka w proszku 3 serki hom.waniliowe 25 dag margaryny 1/2 szkl cukru 2-3 op biszkoptów 1 zółtko 3 galaretki 2 łyżki żelatyny 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w 1 1/2 szkl. gorącej wody rozpuścić 1 galaretke i ostudzić. Następne nasączyć biszkopty w tej galaretce i kłaść jeden obok drugiego na wysmarowanej tłuszczem blasce.Margaryne,cukier i zółtko utrzec na pulchną masę.Następnie dodawać powoli serki,mleko w proszku,rozpuszczoną w 2 łyżkach wody i ostudzoną kawe,caly czas ucierając.Pod koniec dodać letnią żelatyne rozpuszczoną w 1/2 szkl gorącej wody.Wszystko dokładnie wymieszać i wylac na biszkopty.Wstawić do lodówki,gdy masa zgęstnieje ponownie nasączyć biszkopty w galaretce i kłasc na mase.Ciasto włożyć na pół godziny do lodówki.Dwie galaretki przygotowac wg przepisu na opakowaniu a gdy zacznie tężec polać ciasto.Schłodzić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prosze piszcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 000000000000000000000000
:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dokladnie przepisu nie znam ale moja wspolokatorka robi pycha deserek/ciacho z herbatnikow przelozonych kremem z kaszy manny mleka, cukru waniliowego, margaryny i cukru krysztalu;) manne gotuje sie na mleku , chbya z tymi cukrami, a jak to wystygnie to uciera sie z margaryna;) nastepnie smarujemy tym ulozone jeden obok drugiego herbatniki, kilka warstw ;) Naprawde jest pyszne! Tyle , ze proporcji nie znam:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wcześnie urodzona
Będąc w domu lub u kogoś kto ma piekarnik upiecz sobie biszkopt - nie przełożony może trochę poleżeć. Ewentualnie kup gotowy blat w cukierni/piekarni/spżywczaku.. Wykorzystaj te pomysły: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3387864 Można też robić smakołyki na bazie wafli np: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3387558

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość raba
musze zrobic blok czekoladowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
herbatniki można też przełożyć masa budyniowa tylko ja dodaję margarynę do mleka-gotuję i potem wsypuję budynie i ciepłą masa przekładam,a na wierzch polewa czekoladowa i poczekać dobę,żeby ciastka zmiękły można też przekładać krakersy np lajkonik masa budyniowa ale już taka normalną czyli zimny budyń zmiksowany z margaryna i jeszcze wiórkami kokosowymi,ostatnia warstwe stanowi tu masa i po wierzchu posypać jescze wiórkami-do lodówy ,też najlepsze na drugi dzień (to chyba nazywa się rafaello)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a jeżeli masz w akademiku lodówkę to możesz zrobić cos takiego: gotujesz galaretkę,studzisz i mieszasz z serkiem waniliowym,wylewasz ndo tortownicy jak zgęstnieje robisz następna warstwę -tym razem inny kolor galaretki i tak do końca tortownicy,może być ok 4 róznych warst-wygląda kolorowo i jest to smaczny deserek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×