Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra siostry

Czy któraś straciła ciążę przez stan uzębienia?

Polecane posty

Gość siostra siostry

Zaraz pewnie ktoś tu mnie wyzwie i karze isc do dentysty, wieć od razu powiem, ze to nie mnie dotyczy. Otóż niedawno moja koleżanka straciła ciążę, strasznie bolały ją zęby, a tak jak bardziej się przypatrzyć to widać, że nie jest u niej z tym najlepiej. Chciałam po prostu się zapytać czy przez stan uzębienia można stracić dziecko. Zyczliwym dziękujęza odpowiedz :)

Gość 11111111111111111
nie wiem czy można stracic dziecko ale jak ja byłam w szpitalu to przywieżli kobiete w zawanowanej ciąży z dziwnymi objawami-spuchnięte sine nogi podwyższone ciśnienie i jeszcze inne dziwne objawy-lekarze robili różne badania i nie mogli dojść o co chodzi,w końcu okazało sie ,że kobieta miała uzębienie w fatalnym stanie-usunięto jej kilka zębów i dopiero wtedy leczeni zaczęłoprzynosić efekty :o

Gość emele
moim zdanie mozna poronic wczesna ciaze wiadomo jezeli ma sie ifekcje, psujace zeby, to takze krazy w calym ciele, nie tylko w obrebie jamy ustnej mi wlasnie pierwszy raz dokuczyly zeby w ciazy, gin kazal natychmiast isc prywatnie i wyleczyc, a kiedys bylam zdziwiona ze na poczatku ciazy pytal o stan uzebienia

Gość siostra siostry
Dziękuję za wypowiedzi :) Możektoś jeszcze się wypowie?

Gość siostra siostry
up

wydaje mi sie ze jest to mozliwe bo zepsuty ząb to zazwyczaj stan zapalny, a co za tym idzie jakies osłabienie organizmu.

Gość woodku
nie wiem czy można stracić dziecko ale wiem że trzeba wyleczyc ząbki. tak jak juz tu wcześniej było napisane bardzo to wpływa na stan mamy w czasie ciąży, na jej zdrowie.