Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halo to jaa

kto mieszka w Norwegi?

Polecane posty

PLATFORMA DALEJ KRECI LODY !!!! Coraz więcej dowodów wskazujących, że w Wałbrzychu kupowano głosy na kandydata na radnego PO. "Gazeta Wyborcza" pisze, że od 10 grudnia prokuratura bada sprawę korupcji wyborczej w Wałbrzychu. Świadkowie zeznają, że w wyborach samorządowych kupowano głosy na kandydatów PO. Jeden z nich przyznaje, że na zlecenie kupował głosy na kandydata PO do rady miasta. Za dwa tysiące złotych miał kupić około 200 głosów w obu turach. Jego wersję wydarzeń potwierdza nagranie rozmowy z kandydatem PO, do którego dotarła Gazeta Wyborcza. Mężczyźni spekulują o ewentualnych efektach powyborczego skandalu. Świadek zeznaje, że kandydat PO w zamian za kupowanie głosów miał załatwić mu pracę. Jego pośredniczce obiecał umorzyć długi za mieszkanie. Stenogramy z nagranej rozmowy zamieszcza dzisiejsza "Gazeta Wyborcza". Zgoda buduje :) Żeby żyło się lepiej :) http://markd.pl/afery-po/ przybyłem... zobaczyłem... obiecałem... :D :D :D W każdej polskiej ambasadzie będzie wisiał portret prezydenta Bronisława Komorowskiego. Zwyczaj zniesiony w 1971 r. przez Edwarda Gierka przywrócił minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski. Pan Komorowski: "Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do głównej rzeki i do Bałtyku :D W zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni i obyci z żywiołem :D rudy bronek gradem - apetyt rośnie w miarę jedzenia :D

Witajcie tak jak ja takze mieszkam w Norwegi juz dluzszy czas i co do tego w wiosce kolo Aalesund nad sama woda, wioska mala ale przepiekna mieszkam tu z mezem niemcem, pracuje i wychowuje 4 letnia coreczke, i w porownaniu do autorki podoba mi sie to zycie na wiosce ,spokojnie cicho, przepieknie i cudowne miejsce dla dzieci bezpieczne i przyjazne.sasiedzi tez super i nie nudzi mi sie mam co robic wlasny dom obowiazki i czas mija ... jestem zadowolona ze akurat tutaj mieszkam nie zamienilabym tego miejsca na zadne inne. a powiem ze takze z polski pochodze z miasta. jestem szczesliwa ze tutaj mieszkam kilka slow do autorki , nie martw sie przyzwyczaisz sie znajdz poprostu plusy mieszkania tam:)

Gość mikkkkkkkkka87
my tez próbujemy gdziekolweik wyjechac... czy mamy szanse? przedstawie nasza sytuacje... -dzieci na razie nie mamy -28 sierpnia 2010r. - zostaliśmy małżeństwem - Ja: 23lata, kończę lic. planuje mgr - specjalizacja zarządzanie projektami ( w tym ujęcie dot. funduszy europejskich). Praca: 3staże w placówkach państwowych, praca jako sekretarka, na chwile obecna bezrobotna, zaraz po LO 2letni wyjazd i praca w UK. Zaraz po lic chcę kontynuować naukę... już nie koniecznie w PL:) Język: niemiecki : praktycznie zerowy , angielski: średnio zaawansowany - Mąż: 25lat., ukończone studia fizjoterapii, mgr - 2010r. od 3lat praktyka w zawodzie, j. niemiecki: podstawowy, angielski: coś powyżej podstawowego.. mam zatem pytanie... czy mamy jakąkolwiek szanse na prace? ... jak ewentualnie rozpocząć nasze poszukiwania? może dostaniemy jakieś konkretne wskazówki? wytyczne? linki? odsyłacze? porady? BD wdzięczni na prawdę ZA KAŻDĄ pomoc! POMOCY!

Gość yogy
WITAM wybieram sie wraz z moimi przyjaciulmi (3 studentow jedna studentka wszyscy 21 lat) do oslo na 3 dni w terminie od 7kwietnia do 9 ;) moze jest ktos kto chcialby nam udzielic wskazowek jak sie poruszac co zwiedzic i gdzie spac w oslo ;) a moze ktos chcialby sie z nami spotkac porozmawiac pochodzic po miescie i fajnie spedzic czas pozdrawiam mariusz ;)

Gość polscy studenci od 7 bolesci
''WITAM wybieram sie wraz z moimi przyjaciulmi '' :O

Gość To ja ten niepokorny
Witajcie. Mieszkam w Alcie na północy Norwegii. Pozdrawiam U mnie śniegu kuuuuuuuuuuuupe i - 12 więc już się ciepło robi.

Gość Justyssska
Witam. Mam 25 lat, mieszkam w Oslo od prawie dwoch lat ze swoim chlopakiem. Zamierzam tu zostac na dluzej. Chetnie poznam towarzyszki do kawy lub na zakupy :) gg- 6579985 Pozdrawiam Justyna p.s.- niestety nie mam mozliwosci pomocy w znalezieniu pracy :)

Gość ATREU
Witam wszystkich Miałem okazję odwiedzic Norwegię w 2004 r i muszę stwierdzić , że jeśli człowiek potrafi się zaklimatyzować to zdecydowanie lepiej tam żyć . Mieszkałem również w kilku miejscach w Wlk. Brytanii i planuje tam wrócic na stałe , bowiem brakuje mi tamtych miejsc . Prawda jest taka, że jeśli chcesz się rozwijać , znasz jezyk angielski to sobie poradzisz . Ważne jest też w jakie miejsce trafisz. Jeśli nie jest interesujące - zawsze możesz zmienić . Zycie w porównaniu z Polską zdecydowanie bardziej interesujące . Pozdrawiam! Darek corvette7@o2.pl

Gość qtek1234
nie wiem jak wam ale ja tu mieszkam troszke i lekaze przepisuja tylko przeciw bulowe lub psychotropy a wszyscy maja fauszywy usmiech i wtedy wydaje sie ze cie lubia ale to kraj rasistowski w owczej skurze http://www.youtube.com/watch?v=nl1TXmqpc8o

Cześć mieszkam w Oslo 2 lata mam 34 lata i córkę 15 lat szukam znajomych Polaków do pogadania