Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CIĘŻARÓWECZKA

W którym tygodniu lekarz zrobił Wam podstawowe badania?

Polecane posty

Gość CIĘŻARÓWECZKA

Ja jestem w 8 i jeszcze nie miałam nic oprócz USG :(

Gość CIĘŻARÓWECZKA
????? czy mam znienic lekarza? bo następna wizyta będzie za miesiąc :(

Gość colombina
ja ma indentycznie, ale mam skierowanie na badania

w 6tyg ciazy mialam robione usg, cytologie mialam niewiele przed ciaza kolejna wizyta w tym tygodniu (koniec 10tyg ciazy) i ide juz do gina z pakietem badan (morfologia,mocz,glukoza w surowicy, wr) wydaje mi sie ze podstawowym badaniem ktore od razu powinnas miec zlecone jest zbadanie grupy krwi czy aby nie pojawia sie konflikt.

Gość CIĘŻARÓWECZKA
we wszystkich książkach, które mam na temat dziecka, porodu jest napisane, że lekarz powinien przeprowadzsić wywiad, zlecic podstawowe badania, a tu cisza...

Gość CIĘŻARÓWECZKA
a moze pojsc do internisty po skierowanie????

Gość CIĘŻARÓWECZKA
primabalerina - ale chodzisz prywatnie? czy państwowo?

ciezaroweczko ja obecnie chodze prywatnie,w pierwszej ciazy chodzilam do 2 roznych ale ostatecznie zmienilam prywatne (ktora twierdzila ze anemia w ciazy i wymioty to normalne) i [przeszlam niby na NFZ tyle ze do prywatnej przychodni ktora miala umowe. Jesli idzie o zalozenie karty ciazy to zaklada ja gin z reguly w 9 tygodniu czyli ty juz powinnas miec i zlecone badania i karte zalozona bo rozumiem ze juz serducho bijace ci lekarz pokazal???

Gość CIĘŻARÓWECZKA
Aneczko, ja też jestem z W-wy :) możesz podać mi namiary na tego lekarza? Ile kosztuje wizyta i co zawiera? Ja zastanawiam sie nad abonamentem w jakiejś prywatnej przychodni.

Gość CIĘŻARÓWECZKA
dzięki :) coś mi się pokręciło że jesteś z Wawy.

Gość góra gora

Mi już na pierwszej wizycie lekarz zrobił USG w celu potwierdzenia ciąży i od razu kazał zrobic badania: morfologię, ogólne badanie moczu i badanie na grupę krwi ... czyli pierwsze badania miałam zlecone już w 5 tygodniu ciąży.

Powinno byc własnie tak jak opisuje Kiara.... Idz rano do laboratorium powiedz,ze w którym jestes tygodniu ciazy i laboratorantki zajma sie wszystkim :) krew...mocz....wr....grupa krwi ( maz tez niech okresli -- wazne ! nalezy ustalicczy trzeba przeprowadzic profilaktyke konfliktu ) ....wirusowe zapalenie watroby itp ....A Toxoplazmoza ....

Gość bez skierowania to nic z tego

podstawowe badania w 12 tygodniu a karta ciąży w 14 tyg. - więc chyba spokojnie. Na pewno przy następnej wizycie wszystko będziesz miała zrobione :)