Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydowana9

KOLCZYK W PEPKU

Polecane posty

Gość Niezdecydowana9

Wiem, ze jest juz kilka tematow o kolczyku w pepku, ale wlasciwie nigdzie nie znalazlam konkretnych opinii co do przeklucia sobie pepka. Chcialabym sobie zrobic i zamierzam w piatek isc do salonu, ale nie jestem jeszcze pewna na 99 proc. Nie mam super plaskiego brzucha, ale tez nie zamierza nosic krotkich bluzeczek, zeby pokazac kolczyk. Chce sobie go zrobic tak, dla prywantej potrzeby. ;) Druga rzecz, ktorej sie obawiam, to czy jesli go za jakis czas wyjme, np za kilka lat, to zostanie mi duzy slad? Bo dziurki w uchu nie zarastaja do konca, ale jednak troche sie goja. Tylko brzuch delikatniejszy. Jest tak samo jak z uszami? Bede wdzieczna za kilka opinii i rad od osob ktore kolczyk maja albo ktore by go sobie nie zrobily. Dlaczego?

nie wiem jak to jest ze śladem, ja mam swój od maja tego roku. jak przekuwałam to tez nia miałam super płaskiego brzucha, więc potraktowałam kolczyk jako motywację do osiągnięcia płaskiego brzuszka i udało się, chociaż nadal nie noszę go odsłoniętego. bardzo mi się podoba i teraz jak go wyjmuję to bez niego brzuch wygląda tak pusto i nieładnie. musisz liczyć się z tym że po przekłuciu będziesz odczuwać pewien dyskomfort, no i jest szansa że nie będzie się ładnie i szybko goić (ropienie itp), przede wszystkim na początek jeżeli już się zdecydujesz to załuż koniecznie mały prosty kolczyk bez żadnych wiszących elementów

Gość Niezdecydowana9
Plis, ktos sie wypowie?...

Gość sephi
ja rowniez nie chodze z brzuchem na wierzchu zrobilam kolczyk tylko dla siebie bo uwielbiam kolczyki dziurki na pewno delikatne beda ale jak juz sobie zrobisz to nie wiem czy bedziesz chciala wyciagac ja sie bardzo przyzwyczailam i juz bym nie chciala go wyciagac:) na poczatku troche boli i trzeba troszke uwazac np podczas sexu troche przeszkadza bo kazde otarcie cie boli ale teraz jest juz ok :D

hejka!! ja kolczyk zrobilam 3 lata temu, robilam go dla siebie, co pawda mialm plaski brzuch potem mniej:P a teraz znowupalski ale nie nozsze bluezk krotkich! jestem zadwolona b t bylo moje marzenie!! ja wyjmiesz za pare lat to taki mini sldzik bedzie ale to tez zalezy od ciala tak mi sie wydaje!! dla mnie bomba i namawiam nie masz czego sie obawiac!!

aj wcale niec nie boli podczas seksiku!!! chyba ze masz taki wilegahny to sie nie dziwe:P

Gość sephi
tam pisze ze bolalo zaraz po przebiciu po zagojeniu juz nie boli

Gość Niezdecydowana9
Dzieki! Bardzo mi pomoglyscie, przyznam. :) Chyba jutro rano pojde sobie zrobic. Chce malutki, zebym sie sama do niego przyzwyczaila. Dziekuje za wszystkie wupowiedzi. Napiszcie cos wiecej jak chcecie. A ja jutro dam znac, co i jak z tym kolczykiem i jak wyglada. :)

Gość Niezdecydowana9
Hej! Nie zrobilam jednak tego kolczyka w piatek bo pani kosmetyczka nie miala akurat czasu, a ja nie moglam czekac za dlugo. Moja siostra mnie potem zaczela zniechecac do kolczyka mowiac, ze do tego trzeba miec maksymalnie umiesniony napiety brzuch. Tez tak uwazacie? Czy kolczyk moze ladnie wygladac na "normalnym" brzuchu?

bzdura z tym umięśnionym brzuchem, na normalnym brzuszku też ładnie wygląda. kiedyś czytałam że lepiej przekuwać w studiu piercingu niż u kosmetyczki bo tam mają większe doświadczenie i wprawę, no i ja tak zrobiłam

Gość Niezdecydowana9
A jak znalezc takie studio piercingu? Tzn dobre? Jestem z Poznania.

Absolutnie nie przebijaj u kosmetyczki powinno byc profesjonalne studio,kolczyk w pępku to jednak cos powanego,powazniejszego niz kolczyk w uchu i musi byc precyzyjnie zrobiony.Moj kolczyk mam,prawie od 8 mscy i wciaz ropieje wciaz z niego leci i trzeba go przemywac dwa razy dziennie gdyz w pepku to najwrazliwsze miejsce i zle sie goi(z tego co mi muwili w salonie to miejsce gdzie sie najgorzej goi i moze potrwac nawet rok ale wiadomo zalezy od organizmu)Super plaskiego brzucha nie mam a mimo to kolczy wyglada fajnie,co prawda boli po przebiciu ale nie zaluje i nie martw sie moja kuzynka wyjela kolczyk na czas ciazy i odrazu jej zarosl a slad jest naprawde nie widoczny takze sie nie martw,i jeszcze mala rada wszyscy mowia na okolo ze tylko stal hirurgiczna albo srebro...(kolczyk)nigdy!!! na poczatek,wez sobie tytanowy a zobaczysz jak ladnie sie bedzie goil,jest leciutki i tytan nie uczula!ja miala na poczatku stal chirurgiczna i nie goilo sie dobrz,pozniej srebro i dostałam jakiegos uczulenia zaczelo sie babrac ,teraz od miesiaca mam tytan i wzystko pieknie sie goi. Takze polecam bol jest ..boli ale pozniej nie bedziesz zalowac i zapomnisz ze cie bolało,gdyz do bolu idzie sie przyzwyczaic;) jak ci sie nie bedzie podobalo to go wyjmiesz i po klopocie!Ale polecam!

Gość Niezdecydowana9
No to fajnie, dzieki. Teraz tylko musze poszukac dobrego studia piercingu w Poznaniu. Moze ktos zna jakies sprawdzone. Bo na google niewiele jest i zreszta tak na internecie polegac tez ciezko.. A ile placilyscie za kolczyk w pepku? Ja u tej kosmetyczki dostalam cene 150 zl.

Gość lelka1
Witam mam kolczyk od tygodnia i powiem wam że wygląda to super.Tylko martwi mnie to że ropieje i delikatnie mam spuchniętą częśc po sierotku wbicia kolczyka:(smaruje antybiotykiem ''tribiotic' a naj częściek przemywam go rumiankiem staram się 3razy na dobę!!i powiem wam wracając do początku,że wcale to nie bolało:)ani po przekuciu nawet mi nie przeszkadza w robieniu rużnych czynności nie raz zapominam że go mam ;-) pozdrawiam P.s.po wygojeniu robię sobie w języku i mam nadzieje że przejdę to lepiej;-)