Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja2777

dziewczyny jak to jest/bylo z Waszymi brzuszkami?

Polecane posty

Gość patrycja2777

bylam pewna ze w czasie ciazy rosnie brzuch.. sam brzuch, ze jesli kobieta odzywia sie racjonalnie to nie przybywa na nim tkanki tluszczowej:( mialam super-plaski brzuszek bez grama tluszczu a teraz mi go sporo "obtluszczylo".. dziwie sie.. skad ten tluszczyk? w zasadzie jem jak przed ciaza.. i skad tak duzy przyrost wagi? 6 kilo od poczatku ciazy a jestem w 17 tygodniu

Gość hormony i spowolnienie
przemiany materii.

Wydaje mi zie ze kazda kobieta w ciazy tyje inaczej Na moim brzuchu na poczatku tez odlozylo sie troszke tluszczyku a dopiero potem zaczal rosnac sam brzuch Ja przytylam 17kg Tylek biodra i nogi wygladaja lepiej niz przed ciaza bo wszystko sie ladnie zaokraglilo:-) w gornych partiach troszke tluszczyku sie uzbieralo Buzia tez mi przytyla ostatnio zaczynam puchnac na twarzy wiec ciezko powiedziec czy jestem tlusciutka czy spuchnieta ale raczej to drugie bo oczka mam coraz mniejsze nawet makijaz nie pomaga:-)Brzuch mam gigantyczny Czasem wydaje mi zie ze to az niemozliwe zebym miala urodzic jedno dziecko:-)

Gość a moze jak nie mialas
na brzuszku w ogole tluszczyku to musial sie odlozyc.. taka warstwa ochronna?? to chyba normalne- nie ma kobietyw ciazy ktora nie mialaby chocby lekkiego tluszczyku na brzuchu:) nie martw sie

Ja juz przytylam prawie 9kg a jestem w 22 tc :( ...i juz sie boje co bedzie pozniej :O ...ale u mnie wiem co jest przyczyna tycia... slodycze! ehhh...

aprilka nie martw sie ja do 22 tyg przytylam 7 teraz jestem w 37tc i w sumie przybylo mi 17 kilo.

od jutra koncze definitywnie ze slodyczami i wieczornym podjadaniem! A najdziwniejsze jest to ze przed ciaza mialam obsesje na punkcie zdrowego odzywiania, uprawialam intensywnie sport. A gdy tylko zaszlam w ciaze wszystko zmienilo sie na odwrot! Jem fast foody, slodycze itp. Ile kalorii powinna jesc dzinnie ciezarna? wiecie moze?

Ja do 6 miesiaca nic nie tylam w 2 ciazach .Potem dopiero dowalilam w pierwszej 11 a w 2 15. na szczescie nie doszalam rozstepow. Lekarka na mnie krzyczala jak pod koniec przybieralam kilo na tydzien :D Brzuszki raczej mialam nie duze ale buzka w 2 ciazy jak ksiezyc w pelni ;)

Witam was.Ja jestem prawie w 40 tygodniu.Termin mam na 8 grudnia więc jeszcze tylko dwa dni.Przez cała ciąże przytyłam 23kg.Najwięcej przytyłam w 8 miesiącu.Powiem wam,że nie objadałam się,żadnymi słodyczami a tiu tyle mnie przybyło.Najwięcej poszłow bioderka .Mam nadzieje,że szybko to zrzuce.Pozdrawiam.Brzusio jest bardzo duży:P

mala biala myszka- super juz niedlugo bedziesz miec swoja dzidzie. zazdroszcze ci :)

Ja też się nie mogę doczekać.Bardzo boje się porodu, poprostu nie wyobrażam tego sobie.Czuje,że dzidzia przyjdzie na świat jutro rano albo jeszcze dziś w nocy bo mam jakieś skurcze.Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki .Pozdrawian was do Iwonka 86- ile masz lat 20?

Gość patrycja2777
a ja tyje mimo ze nie jem zanych slodyczy.. nawet slodkich sokow nie pijam:( bialego ieczywa tez nie jadam:( kurde dziwne to- moze wody plodowe umnie tyle waza:(

U mnie było tak że do połowy 5 miesiąca ciąży brzuszek miałam płaski o ogólnie byłam szczupła jak przed ciążą mimo że przez 4 pierwsze miesiące ciąży pochłaniałam mnóstwo słodyczy ... a ok.6 misiąca pojawił się brzuszek ale nie taki \"tłuszczowy\" tylko od razu taka twardsza piłeczka :) Teraz jestem w 28 t.c. i brzuszek mam bardzo duży jak na ten tydzień ciąży i niestety biodra też się powiększyły ... ale tym będę się martwic po porodzie :)

Gość ja się ważyłam
na kilka miesięcy przed ciążą, ale z tego jak znam swoje ciało, to przed zajściem miałam jakieś 57 kg. teraz mam 59, początek 13tc.z tym że ja mam taką tendencję od kilku lat,że na zimę tyję, latem chudnę i to nawet 7 kg róznicy jest.brzuch mam nadal płaski, tzn. tyle samo tkanki tłuszczowej co zawsze , ale za to biodra mi się poszerzyly z lekka.pozdrawiam!!