Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z dylematem

pomożecie przy wyborze zaręczynowego?

Polecane posty

Gość idz do jubileraz z nia
i zmow pierscionek na miare, taki, jakiegio nie bdzie maial nikt inny mnie osobiscie poodobaja sie brylanty szlifowane w kwadrat.

Gość z dylematem
w kurku nie widziałam dla siebie nic. Oj cięzkomnie zadowolic, a co bedzie z obrączkami dopiero:) facet płaci ja wybieram, ale liczę tez na jego opinię.

Gość kurde ludzie przeciez
no albo z platyny, jeszcze lepsze, obraczki sa tez piekne platynowe ale to koszt okolo 5000-6000 zl :( zreszta pierscionek zareczynowy z platyny z brylantem to tez okolo tego

Kochany pierścionek najlepiej zaprojektuj sam!!! Ja właśnie taki dostałam od swojego narzeczonego, jest jedyny i niepowtarzalny, a dzięki temu czuję się wyjątkowa! Jeśli mieszkasz w pobliżu Wrocławia to mogę Ci dać namiary na jubilera, który realizuje za na prawde niskie ceny własne projekty klientów. Pozdro

Gość gapci_aa
TAK. Ja też odpowiadając po raz pierwszy na posta mysłałam, że to mężczyzna jest autorem dopiero po przeczytaniu drugiej wypowiedzi autora, zorientowałam się, że jest ot kobieta............................ hm. Pierwszy raz słyszę żeby to kobieta wybierała sobie pierścionek zaręczynowy, jakby mi facet powiedział wybierz sobie sama to bym powiedziała żeby spadał.............. ale ale zagalopowałam się może trochę bo w końcu to nie moja sprawa. Każdy sobie robi jak chce. Z DYLEMATEM- jak cipka? hahahahha obejrzałam go drugi raz i jak się przypatrzeć to może i tak wygląda, ale to chyba fajnie mieć tam brylanty :D Ale tak z ciekawości.... to czemu sama sobie wybierasz pierścionek?

Ile dziewczyn tyle opinii...:)A ja pierwsze słyszę, że pierścionek zarenczynowy nie jest niespodzianką i że dziewczyna sama go wybiera...Chyba jak się zaręcza to się chyba zna gusta partnera???

Gość drukarinka
Mi ste wlasnie podobaja takie jak autorce topiku, ale tez w bialym zlocie. Dla mnie te z odstajacym oczkiem sa jakies takie jak dla dziewczynki na komunie troche :-/

Gość a mi się podobają takie
pierścionki jak podała autorka. Właśnie te co wy podajecie są gorsze bo oczka brzydko odstają i taki pierścionek pod pewnym kątem wyglądają feeee. Poza tym wszystko na jedno kopyto prawie są. Porządnie odstające oczko i w sumie nic oryginalnego.

Gość z dylematem
jeden pieścionek z cipka juz mam i w nim rubin:D Wiesz mój facet nie znał rozmiaru mojego palca, nie zna gusta, i chciał bym sobie wybrała na zaręczyny niż zeby sam kupił jakis z cipka czy wystającym oczkiem:D Dlatego sama wybieram i szukam. I wiecie zdecydowałam na ten od kaszki tutki. Podoba mi się. Delikatny , asymetryczny i 7 brylancików ma. Zerknijcie sobie wyzej u kaszki tutki. ładny i nietypowy. Co rusz widze u dziewczyn te chude z odstającym oczkiem. Niechce takiego.

Gość i bardzo dobrze
autorka topiku ma racje! Ja nie ryzykowałabym wyboru pierścionka przez narzeczonego. Jeszcze mi kupi coś co mi się w ogóle nie będize podobać. Co do pierścionków - czy z wystającym oczkiem, czy płaski to polecam płaski. Te z wystającymi oczkami są śliczne, ale życie weryfikuje poglądy. Mój pierścionek zaręczynowy leży w pudełeczku, bo ciągle mi przeszkadzał.

chce tylko zaznaczyc ze te pierscionki ktore maja ok 2 g sa zapewne cienkie jak nitki wiec moze lepiej obejrzec na zywo bo na zdjeciu wszystko pieknie wyglada , moj pierscionek wazy 3 g (bez oczka!) , a ma i tak tylko 3 mm szerokosci

brylant o masie 0,035 ct to jest dla mnie golym okiem niewidoczny ;) sa bardzo bardzo malenkie i moze jest on ladny, ale spojrz na mase - cienki jak nitka

Gość z dylematem
wiesz te większe z brylantami sa droższe, juz to przerabiałam. Czyli zle wybrałam go ?(chodzi o tn z 7 brylantami). uwazasz ze powinnam była wybrac ten co wazy 3,5 gr z 3 brylancikami?

Gość z dylematem
a brylant 0,012 to juz zalkiem niewidoczny w tym co na poczatku wkleiłam. Nie dośc ze cienkie to małe oczka mają. Myslę ze tu na tym co ma 7 brylantów to przynajmniej będe widoczne bo sa na żółtej powierzchni a nie w tym białym miejscu zakamuflowane. jak uwazasz?

hmm, na pewno w zoltym zlocie bardziej beda sie odrozniac, bo w bialym znikna calkowicie :) ten poierscionek z 7 brylancikami jest uroczy, tylko tak jak mówię trzeba się przygotowac na to że na zywo będzie wyglądał całkiem inaczej, musisz zwracać uwage właśnie na mase wyrobu :)

Gość z dylematem
tak samo nietypowy jak mój, z 7 mioma brylancikami, a ten brylant jak duzy jest i jaka waga piersionka?

Gość z dylematem
zwracałam na mase wyrobu dlatego wybrałam ten 3,5 a potem ten 2 gr. No i wiem ze grube nie będą, wiesz grube + z brylantami by drogie były. Tu chodzi o symbol.

Gość Łojejeku
Wiecie co, mi się nie podobaja takie pierścionki, jakie nosi na palcu co druga kobieta i na każdej wystawie jubilerskiej sa przedstawiane jako zaręczynowe. Mi się podobaja subtelne, z wtopionymi brylantami. Obowiązkowo białe złoto. Zreszta to jest pierścionek dla mnie, a nie żeby wyglądał na zaręczynowy, żeby ludzie widzieli :D Mi się podobał ten drugi przedstawiony przez autorkę.

Gość zgadzam się z powyższą
wypowiedzią. Również nie podobają mi się pierścionki z odstającymi oczkami bo nosi je coraz więcej kobiet i wszystko wydaje się jednakowe. Mój pierścionek jest z jednym brylanciekiem ale jest on wbudowany a dodatkowo białe złoto z żółtym tworzy oryginalną kompozycję. Liczy się trochę oryginalności a nie gonienie za tłumem!!!!

Nie podoba mi sie ani jeden ani drugi. Szczerze mowic nie wiem co bym zrobila gdybym taki dostala, bo chyba nie moglabym sie przemoc zeby nosic... Nie ze zareczynowy, ale kompeltnie mi sie nie podobaja... heh, ja zareczynowy mialam zwykly srebrny, bo nie bylo to dla nas wazne az tak, i nie chcielismy wydawac kupy kasy na pierscionek:) pozdrawiam

Gość gapcia_aa
:) no na pewno ładniejszy od tych pierwszych, które wybrałaś- oczywiście to tylko moje zdanie. No ale cipkowy też nie jest zły hahahha :D Co do wielkości kamieni to wydaje mi się, że za te pieniądze rzeczywiście będą malutkie, ale chyba i tak najpierw go obejrzysz na żywo....... to sama będziesz wiedziała :D Pozdrufki pa

Gość z dylematem
duża - nie wiesz co bys zrobiła jakbys dostała te pierscionki złote z brylancikami na zaręczyny? otóż mysle ze przez ciebie przemawia zazdrośc bo ty dostałas tylko srebrny i pewnie z jakąs tandetną małą cyrkonią. Pozatym o gustach sie nie rozmawia a ty tu nagle wjechałas ,że co bys zrobiła jakbys taki dostała. Mi sie bardzo podobają imnapewno byłabym zadowolona mając złoty z brylantami niz srebrny za pare groszy który nijak nie jest i nigdy nie będzie wzorem na zaręczynowe pierscionki. Owszem na urodziny mozna dac komus ale nie na zaręczyny.

Gość współczuje srebrnego
dokładnie. tez uwazam ,że osoba która najeżdza na złoto z brylantem jest zazdrosna bo sama dostała srebrny:D