Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miakia

Nie wiem co się dzieje...ale coraz bardziej się boję...

Polecane posty

Gość miakia

Witam! Może któraś z Was ma bądź miała podobny problem jak ja. Otóż bardzo przeżadziły mi się włosy tuż nad czołem.Bardzo.Dodam,że niespełna rok temu miałam bardzo gęste włosy,a dziś...dziś przeczesując palcami włosy czyję skóre głowy.Nigdy nie farbowałam,ani ich nie rozjaśniałam.Przez jakiś czas używałam prostownicy. Nie wiem co jest powodem takiego stanu rzeczy.Może łysieje i wyłysieję...Jutro idę do dermatologa,ale znając życie powie,że to na zimę :( :( czy odzyskam swoje włosy????!!!!!!!

Gość bagarmosen
przeanalizuj swoje nerwy , byc moze mialas duzy stres ---- a teraz wychadza skutki.jesli tak ---- to wszystko to minie albo jest inne wytlumaczenie -- genetyka.

Gość miakia
genetyka? co masz na myśli? obserwowałam ostatnio kobiety z rodziny i żadna z nich nie łysieje i nie ma tak żadkich włosów jak ja :( stresu nie mam.Od jakiego czasu prawie w ogóle. Palę papierosy ale nie w szokująco dużych ilościach...tak w normie.Ale przedtem jakoś włosy rzadkie nie były :( :( chce mi się płakać od czego to może być?

Gość evvela
Może właśnie od prostownicy. Prostownica bardzo wysusza włosy.

Gość prosze bardzoo
to mogą byc problemy ze zdrowiem również, doradzam zrobienie podstawowych badań krwi i hormonów

Gość wrererr
nie odstawiłas tabletek anty? moja siostra tak miała

Gość milka1234
spróbuj odżywki, u siebie zauważyłam też przerzedzania włosów właśnie tak jak Ty to opisałaś i wypadały mi przy tym włosy postaraj się nie panikować - wiem że łatwo mówić ja zaczęłam wcierać w skórę głowy zwykłą tanią odżywkę Ziaji - 4zł(zielone opakowanie i śmierdzi odżywka męskimi tanimi perfumami) codziennie myję włosy więc codziennie ją wcierałam i pod koniec butelki zauważyłam że włosy zagęściły się i zaczęły mi rosnąć nowe na całej głowie :D mi akurat to pomogło co nie jest jednoznaczne że na Ciebie też podziała nie brałam przy tym żadnych witamin spróbuj też wax tylko na niego trzeba więcej czasu poświęcić bo trzeba spłukiwać a ta z Ziaji to bez spłukiwania

Gość miakia
jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne to nigdy ich nie stosowałam prostownicy tez nie używałam codziennie, a od jakiegos czasu w ogóle nie prosyuję włosów nie wiem.Boje się bardzo,że to może być jakieś łyienie Wiem,że jest tu topik o tym,ale boje się zajrzeć,by nie upewnić się co do owego łysienia Drugi problem to taki,że mam przetłuszczające się włosy i z ożywkami problem,bo kiedy nałożę taką bez spłukiwania,nie widać żadnego efektu mycia włosów :( nie wiem ale dzieki za wszytskie rady

Gość milka1234
jak też mam przetłuszczające się włosy :( tak sama z siebie nie myję ich codziennie bo mi się nudzi ta z Ziaji była właśnie do przetłuszczających i z łupieżem (tak pisało na opakowaniu) i nie musiałam jej spłukiwać!!! nie powodowała szybszego przetłuszczania - było w normie tzn. jak zawsze musiałam rano myć

Gość milka1234
a podszywacze mają dzisiaj wyjątkowo niskie poczucie humoru bleeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość przestan uzywac prostownice

Gość kropka_nad
no właśnie ale że im się chce czytać (dziwne że potrafią) posty

Gość nicol...
miakia - moja siostra miała podobny problem, powodem wypadania włosów był stres, w którym ciągle żyła. brała jakies witaminy, stosowała szampon "dermena" i jadła duzo owoców (kiwi)

Gość kkkonewka z wodą
A mnie sie wydaje, ze to sprawa hormonów. Najlepiej idź do ginekologa, zeby zbadal Ci ich poziom. Dopiero majac takie informacje można podjąć jakieś leczenie. Słyszalam, ze takie rzeczy sie zdarzają, gdy kobieta ma za duzo męskich hormonow. Moze to być jeszcze sprawa tarczycy,ale wtedy najczęściej oprócz problemow z wlosami pojawiaja sie problenmy ze skórą. Mam nadzeje, ze to pomoze :) Pozdrawiam i życzę zdrowka !