Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agdaa

kawa w ciaży??

Polecane posty

Gość agdaa

Jestem osoba ktora nie potrafi funkcionowac bez kawy w dzien jestem spiaca i bez zycia.Czy mozna pic kawe w ciązy??

Gość ja bym kawe zdecydowanie
odstawila wiem ze to nie to samo ale mozesz pic zbozowa:).. do woli

Gość na samym początku ciąży
nie radziłabym.Po 16 tc można sobie pozwolić na małą czarną ale nie mocną.Jeśli jesteś na początku ciąży to nawet kawa Ci nie pomoże.Organizm przyzwyczaja się do nowej roli i każda ciężarna odczuwa w tym czasie ospałość i zmęczenie.

niedawno ogladam na ten temat program w Tv .Tam lekarze sie wypowiadali ze nie ma zadnych badan naukowych stweierdzajacych ze kawa w ciazy szkodzi. Poza tym w takich krajach jak np, Brazylia i włochy kawy pije sie mnostwo i to nie takiej lury jak my pijamy...dzieci sie rodza jak wszedzie i zdrowe :D Tak ze spoko jedna kawe mozna wypic bez zadnego problemu i wyrzutow.... Najgorzej to przesadzac w kazda strone...

kawa powoduje wzrost cisnienia tetniczego oraz zwieksza czestotliwosc wystepowania skurczy..

Gość agdaa
jestem nicsko cisnieniowcem i jak bylam u lekaza to lekaz nic mi nie mowil ze pije kawe.Czytalam ze dwie filizanki dziennie mozna hm.ale niewiadomo jakiej czy pazonej czy rozpuszczaleniej czy moze inki??

z tego co wiem inke mozna pic litrami i nie ma zadnych ograniczen bo nie zzawiera kofeiny.. to tylko zboza i cykoria- wiec samo zdrowie;)

ja napisalam Wam tylko to co slyszlalam od ze tak moge chyba powiedziec fachowcow-to nie sa zadne moje wydumki:) Moze oglada ktoras na Tvn-Style program\"badz zdrowa\"?? To własnie w tym programie byl poruszany ten temat. Oczywsicie nie mozna przesadzac ze jak juz wolno to od razy 5 dziennie.Ale mysle ze jedna kawa z lekiem dziennie w filizaneczce jeszce nikogo nie zabila.....:D A najlepiej zapytac swojego lekarza prowadzacego i juz.Mysle ze kazda z nas ina.Jesli kto jest niskocisnieniowcem to czasem kawka pobudza mu organizm do pracy i nie łażi jak mucha w masle.Jesli natomiast cisnienie sie ma zawyczaj wyzsze niz norma to wtedy wogole po co pic kawe???;)

Gość la stelinka
Mój gin (prof z ieloletnim doświadczeniem ) powiedział , ze można pić kawe- oczywiście nie litrami ale filiżanke lub dwie dziennie spokojnie tak.

Gość Ania wawa1986
Kawe z mlekiem jak najbardziej, oczywiscie w granicach rozsądku. Kawa wypłukuje magnez z organizmu natomiast mleko go dostarcza:) Ja na poczatku ciazy nie moglam wytrzymac od samego zapachu kawy. ale od jakiegos 5 miesiaca kawka z mlekiem co drugi dzien

ja piłam codziennie czarną fusiarę bo bym chyba z łóżka nie wstała- tylko przez 1 miesiąc ciąży nie bo mi smierdziała :) Dziecko ma 16 miesięcy i ma się dobrze :)

Gość Jachima
Jestem teraz w 16. tygodniu i niedawno znów zaczęłam pić kawę. Mam bardzo niskie ciśnienie i poprostu muszę ją pić. Oczywiście jest bardzo słaba, ale stawia mnie na nogi. Lekarz twierdzi, że przy takim ciśnieniu powinno się pić wino najlepiej lekko gazowane albo filiżankę kawy. Niskie ciśnienie wg lekarza może spowodować niedotlenienie dziecka. Więc proponuję zdrowe (mądre) podejscie do sprawy!!!

jedna mała filzanka kawy z mleczkiem ( słabitkiej ) napewno nie zaszkodzi ... wazne zeby wiadrami nie pic ;) wiadomo co w nadmiarze to zawsze zaszkodzi :)

ja piję rano rozpuszczalną z jednej łyżeczki z mlekiem, po południu czasami \"dodatkową\" małą z jednej mniejszej łyżeczki. lekarz mówi,że jest to ok. wreszcie wraca mi ochota na słodkie :-D dzięki ptasiemu mleczku od Mikołaja ;) to pod kawę akurat!

Gość foxy
Uwielbiam smak kawy rozpuszczalnej z mlekiem i przez całą ciążę ją piłam. Tobie też radzę, bo jeśli tak jak ja będziesz karmić malucha piersią , to kawę odstawisz. Na razie mogę tylko o niej pomarzyć:)