Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyny zajrzyjcie nie mam

wyniki cytologii prosze o pomoc

Polecane posty

dziewczyny prosze o odp odebralam dzis wyniki cytologii....chodze do lekarza prywatnie....chce byc zdrowa a nie leczyc sie miesiacami z lekarzem nawet sie niewidzialam, pielegniarka mi podala ttylko wypisana juz recepte wynik cytologii: II zmiany zapalne ob. grzyby morfologiczne odp. Candida czyli mam grzybice.... (objawy nasilily mi sie podczas miesiaczki, bylo okropnie nie moglam usiedziec w pracy...starsznie sie wystraszylam ale czeklam na wyniki io stosowalam masc na c. Dostalam lek Gyno-femidazol mam do Was pytanie czy to wsytarczy??? Jak długo należy przyjmować, bo w aptece dowiedziałam się ze 5-7 dni, na ulotce napisane jest ze 15 dni....a ja nie mam pojecia i czy ten lek wystarczy czy moze kupic jakis priobiotyk?? Nie znam sie kompletnie, ale przez ostatnie dni duzo sie naczytalam, po tym jak cierpialam, teraz po miesiaczce jest juz lepiej, ale nadal odczuwam dyskomfort. Prosze o szybka odpowiedz, a co z moim partnerem??? Jestem wsciekla...nawet z lekarzem nie mogłam porozmawiac, miałam pełno pacjentow. Prosze o pomoc.

zalezalo mi na szybkiej odp. bo chce isc do apteki, nie mogl;am poromawiac z lekarzem...wiem ze to na pewno grzybica, ptrzed wynikami wiedzialam, bo mialam objawy. Czy ten lek pomoze???? Ja mam caly srom zaczerwieniony, kluje mnie jajnik...prosze odpwoiedzcie, czy jest jakas masc jescze, albo jakie kupic priobiotyki, zalezy mi na szybkiej odp.

Gość ewqa2
Prawidlowo leczony powinien byc rowniez partner, i ty i on doustnie a ty dodatkowo dopochwowo. Idz wykup te galki, kup sobie masc Clotrimazolum- jest bez recepty i smaruj sie na zewnatrz. Dodatkowo kup sobie Lacidofil,probiotyk doustny i lykaj kilka dziennie. Odstaw cukier i slodycze, pij jogurty naturalne.

dziekuje za odpowiedz

Gość ewqa2
Jezeli skonczysz kuracje i ponownie bedzie nawrot, koniecznie idz do lekarza i domagaj sie leczenia doustnego dla Ciebie i prtnera.

ja nawet nie wiem ile dni to brac.,..wiem tyle ile dowoedzialam sie w aptece.... niby to najlepszy ginekolog. Pewnie moj problem jest banalny, ale zwyczajnie w sweicie sie boje, bo nigdy nie mialam problemow...nie wiem skad to przyszło :(

Kupilam lacibios femina i masc clotrimazolum...wczoraj na noc wzielam Gyno-femidazol, ktory przepisal lekarz. Mam znow duze ilosci mlecznego sluzu, nie ma sweczenia...ale nie ejst normalnie....na sromie zauwazylam jakby bialego "pryszcza" nie wiem czy to od grzybicy, sama juz nic nie weim (to moze wyduscic, nie boli) Moje pytanie jest takie czy ten probiotyk brac po skonczeniu kuracji Gyno-femidazol (nie wiem jak dlugo aplikowac ten lek:o Prosze jescze raz o pomoc...dziecwzyny z tematu grzybica...zwroccie uwage, znacie sie na tym, tam nie odpowiadacie :(

Gość ewqa2
Na tamtym topiku dostalas odpowiedz,przeczytaj, wklejam. 22:21 zabka mala do dziewczyny pytajacej sie o gyno-femidazol: Ja mialam przepisamy po tym jak mi clotrimazol nie pomogl a w biocenozie wyszła mała ilośc drożdzaków i miałam aplikowac 8 globulek na noc codziennie a pozostałe na noc co drugi dzien, no i chyba mi pomoglo, bo zrobilam teraz po 2 miesiacach biocenoze ale juz prywatnie, bo kolejki do gina straszne, i wyszlo brak grzybow. Aha i po skonczonej kuracji bralam jednoczesnie lactovaginal i lacibios femina i od 2 miesiacy pije 2 razy dzinnie immunofort, wiec tak naprawde nie wiem co pomoglo, ale grunt ze jest chyba dobrze Pozdrawiam

8 globulek???? nie rozumiem??? na ulotce jest napisane ze jedna Gyno-femidazol przez 15 dni.....w aptece mowila ze 5-7 dni wystarczy

jedna na noc biore (nie wiem tylko jak dlugo nalezy brac)do tego masc clotrimazolum, a probiotyk zaczne brac pozniej

Gość ewqa2
Ja rozumiem to tak -8 kolejnych globulek na noc, po jednej na kazda kolejna noc - jak juz je skonczysz brac to kolejne co druga noc , do wykorzystania wszystkich globulek. Uwazam,ze smialo mozesz je aplikowac co noc do konca opakowania. Lakcidofil mozesz zaczac juz brac i jeszcze kilka tygodni po skonczonej kuracji. Masc Clotrimazolum przestan uzywac jak na zewnatrz przestaniesz miec dolegliwosci.

dziekuje serdecznie za odpowiedz

Mam mleczne uplawy jest ich dosc duzo, kiedy miną??? czy w ogole mina...czy to przez leki sie nasilily??? Prosze o odpowiedz, 3 dzien stosuje Gyno-femidazol i drugi dzien Lacibios femina oraz masc cotlimazorum

Gość Dziewczyny zajrzyjcie
bardzo prosze o odpowiedz

Gość zmiany zapalne
moga swiadczyc o wspolistnieniu rowniez bakterii, warto by bylo zrobic posiew i czystosc. Jezeli sa tam inne stworki niz grzyby to leki,ktore bierzesz moga byc za slabe.

mialam robiony wymaz i wykazal wlasnie grzyby...

Gość Loczek123
własnie mam o samo, pierwszy raz w życiu :( leczenie to po jednej tabletce dla mnie i partnera Flucofast 150 mg, dodatkowo dla mnie 6 globulek i maść Clotrimacolum 2x1 przez 7 dni.