Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zalamana

Jaki zab wybrac?Proteza.

Polecane posty

Gość jestem zalamana

Pare miesiecy temu na imprezie dziewczyna wybila mi dwojke...nie bede tlumaczyc okolicznosci. Chcialabym w koncu zalozyc proteze. Na razie mam taka tymczasowa na druciku, ale widac ze to proteza i wkurza mnie okropnie. Orientuje sie ktos, co jest dobre, ladne i w miare niedrogie?Tak do 400 Zl? Jestem z Rzeszowa, moze ktos zna dobrego protetyka?

Gość dance with me my baby
mysle,ze njlepszym sposobem bedzie wizyta u protetyka/dentysty. Mozna na ten drucik zalozyc korone porcelanowa(ale jest to koszt ok 1500zł). Lub dalej chodzic z takim jak masz. Wydaje mi sie ze konieczne bedzie takze usuniecie reszty zebow wyprzednich( drug dwojka i dwie jedynki) zeby mozna bylo zreperowac Twoj uzmiech na dlugi czas. :) Jestem dentystka wiec wiem. Przejdz sie do dobrego gabinetu a lekarz na pewno cos doradzi :)

Gość jestem zalamana
Usunac jedynki? I co w miejsce nich? Ile to kosztuje? Blagam napisz cos jeszcze!!!

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
tiaaaaa , na pewno jesteś dentystką :D A jeżeli tak to obym do ciebie nigdy nie trafiła. Jaki dentysta doradza usunięcie zdrowych zebów i to jeszcze przednich :D:D:D:D:D:D:D:D A może ty jesteś weterynarzem?

Gość co za bzdury
jak ty jesteś dentystką to ja jestem księdzem. Pomyśl zanim coś napiszesz!!!!! nie masz zielonego pojęcia na ten temat

Gość Proteza implantacja
Po wybitym zębie musiał zostać zdrowy korzeń, więc dobry dentysta/protetyk powinien wcementować w ten zdrowy korzeń sztyft a na sztyft porcelanowy ząbek. Mój znajomy z takim ząbkiem, z pełnym uśmiechem i skutecznym gryzieniem pokarmu przeżył >30lat. Myślę, że Twój ząb nie uległ wybiciu z powodu próchniczych dziur z każdej strony, i, że korzeń jest zdrowy. W przeciwnym razie pozostaje bardzo droga implantacja zęba: wkręcenie sztucznego ząbka śrubą do szczęki lub wyrwanie chorych zębów i proteza o szkielecie metalowym, tzw. "szkieletówka". Jak w przyszłości nie dopuścić do psucia się zębów, czyli jak dbać o higienę jamy ustnej vide temat "Higiena jamy ustnej" , "Zasady dietetyczne". "Hipokinezja" na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość jestem zalamana
Chodzi wlasnie o to, ze moje jedynki tez zostaly naruszone. Dwojka z lewej strony tez. Te pozostala dwojke juz mi dentystka przewiercala, bo nagromadzila sie ropa, jedynki tez. Teraz chodze na regularne czyszczenia, ale ropa nie schodzi i moja dentystka chce mi zrobic resekcje, czyli odciecie korzeni zebowych. Wiem, ze te zeby beda potem slabe, juz np. nie moge gryzc jablek czy czegos twardego...Po prostu przewalone...Problem w tym, ze ta moja dentystka ma takie stare metody i mowi, ze lepsze zeby zolte (bo zzolkna i zciemnieja, ale swoje, a ja takich nie chce. Mam 24 lata i chce ladnie wygladac. Na razie musze zrobic protezke. Ona mi poleca cos, co wyglada tak, ze piluje sie trojke i na to jakos naklada sie sztuczny zab. Nie jest to zbyt trwale i kosztuje u niej 450 zl. Jestem z malej wioski i dentyska jest tylko jeden, ale moze w pobliskim Rzeszowie ktos zna kogos drogiego i moze ceny sa nizsze....Sama nie wiem co robic;-(

Gość cleardent
musisz przede wszystkim wybrać lekarza, który ma dobrego technika dentystycznego. Polecam nie kierować się do końca niską ceną, bo możesz się strasznie rozczarować. Jeżeli chcesz mieć zęby zrobione estetycznie i z dobrych materiałów, musisz się dowiedzieć kto je będzie robił i najlepiej skontaktować się z taką osobą , zobaczyć jak robi (może jakieś zdjęcia zrobionych prac) i z jakich materiałów. Jak masz pytania to pisz, chętnie odpowiem.A.

Gość gość
ja moge po prostu polecic Ci bardzo dobrego stomatologa, ktory na pewno pmoze Ci w dobrym wyborze, www.dentysta-gadomska.pl