Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Frotka

aseptyczne zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych

Polecane posty

czy ktos wie na czym polega to zapalenie???na ulotkach niekotrych lekow w dzialaniach niepozadanych wystepuje ta nazwa,od wczoraj bardzo zle sie czuje,boli mnie bardzo tyl glowy i kregoslup szyjny,miesnie(troche jak podczas grypy ale nie mam ani goraczki,ani bolu gardla ani kataru),mam zawroty glowy i oslabiony wzrok,nie moge nigdzie znalezc w necie informacji o tych powiklaniach polekowych,moze ktos sie orientuje???

Gość odświeżam.

Po co Ci ta informacja.Przeciez Ty Tego nie masz.A jakie leki zazywasz?Masz bole napieciowe glowy pewnie.Moze cisnienie Ci wzroslo?

Gość napisz na co ten lek
i na co jesteś chora skoro go zażywasz

Jesli nie masz goraczki I innych objawow to odposc sobie takie myslenie.

bole napieciowe to nie sa bo bola mnie kregi i kregoslup z tylu jakby mnie ktos przetracil i silne bole glowy ktore nie ustepuja(po wzieciu tabletki jest lepiej ale jak przestaje dzialac to bol wraca),nudnosci,zawroty glowy i wcale nie przechodzi..:( ten lek to trimesan na zapalenia drog moczowych

Gość jamesmk2003
wyzuc ten lek a najlepiej w gardlo tego lekarza i daj mu popic sikami, banda lobuzow. Kup mrozone zurawiny, zawirowac i pic 2 - 4 szklanki dziennie. Zurawina zabije wszystkie bakterie w obwodach moczowych. Caly swiat o tym wie ale informacja na internecie jest po angielsku.

problem w tym,ze na moje bakterie zurawina nie dziala,juz to przerabialam...w posiewie wyszla citrobacter freundii a ten lek niby dziala na ta bakterie....do tego jestem teraz w anglii i nawet nie mam jak pojsc do lekarza

aseptyczne zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych to takie w którym nie da się wyhodować czynnika etiologicznego w rutynowych posiewach czy hodowlach. Czyli to takie zapalenie opon które może być wywołane przez wirusy; coxackie A i B. enterowirusy, ECHO itd. Przyczyną też może być pierwotniak np. Toxoplasma gondii, albo, choć dość rzadko baktere (których nie wyhodujemy w rutynowych badaniach!) Mycoplasma pneumoniae, czy Chlamydia.