Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NameNo

Jak długo działają tabletki anty?

Polecane posty

Gość NameNo

Chodzi mi o to, czy po przerwaniu tabletek anty, jest jakiś okres "tolerancji", czy jest się jeszcze zabezpieczonym, czy od razu można zajść w ciąze. Ktoś mi mówił, że przez pierwszy miesiąc po odstawieniu tabletki jeszcze działają.....prawda czy fałsz?

Gość wiem że na UMCS
U niektórych kobiet występuje po odstawieniu tabletek pewne rozchwianie hormonalne normujące się przez kilka nawet miesięcy, u innych płodność wraca od razu.

Gość NameNo
Czy jeśli po dwóch tygodnia od przerwania tabletek anty odbyło się stosunek, czy to oznacza, że dni płodne mogły wrócić od razu po przerwaniu tabletek ?

hehe, przez pierwszych 7 dni jestes zabezpieczona, ale jesli8mego nie wezmiesz tabletki to masz calkiem spore szanse na zajcie w ciaze w pierwszym cyklu. co wiecej, masz szanse na ciaze mnoga. wielu kobiteom przypisuje sie tabletki, zeby im bylo latwiej zajsc w ciaze. dlatego tez wlasnie jest najwieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze, jesli zapomni sie tabletki w pierwszym tygodniu. woeksze pradopodobienstwo jest u mlodych dziewczat, bo maja najwyzsza plodnosc wiec ja by sie bala.