Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedną nogą w grobie

20 latkowie zmęczeni życiem...

Polecane posty

Gość jedną nogą w grobie

ostatnio wydaje mi się, że jest nas coraz więcej...chodzimy na studia które wykańczają nas psychicznie i po części fizycznie, albo chodzimy do pracy gdzie jesteśmy tyle warci ile kurz na półce. Już w tak młodym wieku, mamy praktycznie same obowiązki, i wymagania postawione, przez rodzine, znajomych, pracodawce itp Brak czasu na relacje między ludzkie powoduje, że 3/4 z nas to nieśmiali , wyalienowani ludzie, którzy ukojenie znajdują w internecie. Do tego przytłacza nas nasza fizyczność, która bardzo często bardzo odbiega od obecnych kanonów. Do tego gdy człowiek samotny, wszystkie te czynniki dodatkowo działaja z zdwojoną siła...

Gość poradźcie coś mądrego
jakbym to ja mówiła

ciesz sie ze masz czas na internet, ja nawet na to czasu nie mam...ale z cala reszte sie zgodze u ciebie :(

Gość dziara
po całości

Gość Man of Honor
U mnie na uczelni plaga...80 % samotnych, co drugi pracuje w weekend, zero imprez, prkatycznie nikt ze sobą nie gada, małe grupki się potworzyły...straszne do czego to wszystko zmierza...

wyjezdzajcie gdzie sie jeszcze da,mowie Wam.......moze jak juz naprawde same staruszki zostana w Polsce to sie Ci politycy dosc przestrasza,zeby cos zmienic:-O

Gość dziara
to tu o politykę chodzi? konstrukcja współczesnego świata jest zjebana...i tyle

Gość a ja newt nie
potrafię poszukać jakiej dorywczej pracy, taki jestem nieśmiały :( życie jes jednym wielkim kanałem :(

Gość dziwny jest ten świat...
społeczeństwo konsumpcyjne, dla którego być to mieć, do tego zamknięte w swoich 4 ścianach niezdolene do relacji między ludzkich..

Gość Karolinka21
Kurcze, szkoda ze tacy wlasnie zmeczeni 20 latkowei nie moga sie gdzies spotakac mysle ze bysmy sie dogadali niezle:)

Gość załamana 20-latka
ja mam tak samo w tygodniu na uczelnie i tam taki zapierdziel że nie ma czasu na nic. Dobrze że chociaż sobota i niedziela wolne to przynajmniej na necie można troche poszaleć i z kimś pogadać.

Gość pseudonim dla mnie
globalizacja i przede wszystkim zachodni model życia oparty na konsumpcji, który wciska się do nas. Mamy żyć dla pracy, a nasze potrzeby będą kreowane przez marketingowców, trend-setterów, itd. Nieustanny wyścig, nieustanny dokształcanie się, dyspozycyjność, pogoń za pieniędzmi na studia, mieszkanie, kredyty, pogoń za kreowanymi przez reklamy ideałami; do tego natłok w większości niepotrzebnych informacji i hałas niektórym refleksja o bezsensie takiego modelu życia i o tym co naprawdę się liczy, przyjdzie za późno

Gość jagoo
zachodowi to my nie dorównamy nigdy...u nich to chociaz zarobki są przyzwoite a u nas...byle do konca studiów