Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o pomoc

bóle brzucha,krwawienie , pooooomocy !

Polecane posty

Gość proszę o pomoc

Cześć, proszę o pomoc. Mianowicie strasznie boli mnie w podbrzuszu , przy dotyku i bez.Jestem pare dni po okresie i mam lekkie plamienia , a nawet troszke krwi.Do ginekologia ide w piatek bo wczesniej nie ma (ide do prywatnego bo wiadomo jak to jest).Nie wspołzyje więc ewentualna ciąża , chorby weneryczne są wykluczone.Kiedyś miałam problemy z pęcherzykami ale potem mi sie okres unormował. Miał ktos kiedys tak? :(

Gość proszę o pomoc
ahh ale pomoc pewnie jakbym napisała ze moge byc w ciazy to zaraz by mnie tu zjechali a tak to nikt sie nie pofatyguje:(

Gość ulibuli
ale w sumie to czego od nas oczekujesz? jak mamy ci pomóc? i tak diagnoze postawi lekarz. Bole mozesz mieć bo...no własnie...wiele moze być tego przyczyn: zaburzenia hormonalne, torbiele na jajniku,...jakieś inne zaburzenia....a moze poprostu konczy si sie okres, w organiźmie wszystko ci sie przestawia....plamienia na koniec okresu są czymś normalnym, tak jak plamienia prze okresem.

Gość no to jasne
co ty taka niecierpliwa miedzy okresem tez moze byc plamienie wszystko zbada lekarz.....

Gość ulibuli
albo moze ci sie nadżerak zrobiła?? wtedy tez bóle mogą występować.

Gość maluuuuutka
do ulibuli! podoba mi sie! jak mnie szlag trafia jak ktos stawia diagnozy! przez net nie maja pojecia co to za schorzenie! do autorki topicu: wiec ja rowniez diagnozy nie postawie. jak mnie boli brzuch to biore 2 apapy i przechodzi (tzn. polecam ale wizyta obowiazkowo) mozesz miec tysiac roznych schorzen moze okazac zeis eze to nic. napisz po wizycie co lekarz powiedzial.

Gość ulibuli
chodziło mi o nadżerkę. Przestawiłąm literki;)

Gość ulibuli
to maluutkaa: przykro mi ze cię szlag trafia;( zdecydowanie masz więc problem.... co do stawiania diagnoz - nie stawiam ich. poprostu pisze to co mi siewydaje. od tego jest chyba to forum, nie? pozdrawiam!

Gość maluuuuuutka
nie zrozumialas mnie. chodzilo mi o to ze jestes jedna z nielicznych i pierwszych osob, ktora spotkalam tutaj ktora napisala ze diagmpze stawia lekarz i ze nie bedziesz sie wymadrzac.. mial byc ... komplement:) i nie mam problemu:) wrecz przeciwnie

Gość ulibuli
a spoko;) sorry że cie nie zrozumiałam;) źle odczytałm...pozdrowionka!;)

Gość za tydzien do lekarza
prywatnie? Co ty na jakims koncu swiata mieszkasz, ze raz na tydzien przyjmuja? Idz na pogotowie jak cie bardzo boli i cos zlego sie dzieje a nie czekaj tygodnia nie wiadomo na co

Gość proszę o pomoc
tak pojde i dostanie opieprz ze przychodze z pierdołą:( dzisiaj wydaje mi sie jest jeszcze gorzej :( mam jakies ciemne jakby krawienia :( okres skonczył mi sie 5 dni temu ! brzuch boli co prawda mniej :( a jak zadzwoniłam do normalnej i powiedziałam,że musze to uslyszałam : wizyty po nowym roku :O ja juz nie wiem :( co robić :(

Gość proszę o pomoc
i już pomijam fakt ze bol nocy z bolu nie spałam :( buuuu chce juz piątek ! dzisiaj co prawda nie boli az tak ale te plamienie :O dziwne troche

Gość proszę o pomoc
no nie ;( znowu sie ból zaczyna;( już nie moge:( co to moze byc ?!

Gość ulibuli
a okres miałaś normalny? tzn obfity? czy moze jakiś inny, mniejsze krawienie.....

Gość proszę o pomoc
okres miałam całkowicie normalny skonczył mi sie ponad 5 dni temu znowu boli :( czuje ze i krwawienie jest :( ojej :O :(

Gość mialam dokladnie tak samo
czyli okres normalny jak zawsze,potem wszystko w normie i w polowie cyklu(przy antykoncepcji,plastry evra)zaczal pobolewac mnie brzuch,a pozniej krwawienie,tak silne ze myslalam ze dostalam jakiegosc krwotoku,z kazdym dniem bol byl coraz silniejszy i nie do wytrzymania,szczegolnie tak jak piszesz w nocy,spac nie mogla i skrecalam sie z bolu.w dzien czasami chodzic nie moglam i przystawalam,kulac sie co chwila. leciala ze mnie prawie czarna krew z ogromnymi skrzepami,tabletki przeciwbolowe nic nie pomagaly.bolalo mnie po obu stronach,ale najbardziej lewy jajnik,przy dotyku i tez bez,mialam bole skurczowe jak przy okresie i takie ostre i promieniujace az do uda. poszlam do gina po kilku dniach bo wczesniej nie moglam.odrazu po badaniu skierowal mnie do szpitala w trybie natychmiastowym.okazalo sie ze mialam cyste,czyli przetrwaly,niepekniety pecherzyk graffa ktory urosl 4cm/5cm i spowodowal takie objawy.lezalam tam 5 dni,faszerowana antybiotykami i lekami przeciwkrwotocznymi,przed wyjciem zrobili mi USG,wszystko wrocilo do normy,pecherzyk sie zmniejszyl,minelo krwawienie i bol. powiedziano mi ze to jest bardzo czesto spotykane u kobiet w wieku rozrodczym,parwidlowo miesiaczkujacym,to jest poprostu zaburzenie hormonalne(jakies zawirowanie)ktoremu nie jestesmy winne. chcialam jeszcze dodac,ze lekarz ordynator powiedzial mi ze jesli mi to nie przejdzie i nie zmniejszy mi sie ten pecherzyk to trzeba bedzie usunac jajnik:(...normalnie chyba go pojeb...mam 24 lata,fakt ze dziecko juz mam ale to nie znaczy ze jeden jajnik mi wystarczy...jeszcze rozumien zeby mi sie to zdazalo czesto i jak bym miala sklonnosc do tego,ale to byl pierwszy raz a on(pan ORDYNATOR)chcial mnie brac pod noz...tym bardziej ze sie pozniej dowiedzialm ze takie schorzenia z powodzeniem leczy sie lekami bez uzycia skalpela bynajmniej. tak wiec podsumowujac nie czekaj i nie zwlekaj tylko jak najszybciej udaj sie do lekarza.powodzenia. dodam jeszcze ze po tym normalnie powrocilam do antykoncepcji i jak do tej pory nic mi sie nie dzieje w tych intymnych sferach,a bylo to rok temu.

Gość proszę o pomoc
a mi wlasnie podejrzewali pecherzyki ale nic mi z tym nie zrobili ! czekam byle przezyc do piątku:( a znowu boli :(

Gość proszę o pomoc
bez zmian , co prawda wydzielina bez krwi ale jest ! :( ból lekki ale jest ;(