Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niegrzecznaa

hormony a wypadające włosy.....!

Polecane posty

Witam! Bardzo wypadają mi włosy,z moich grubych kiedyś włosów zostało już chyba tylko 1/4 tego co kiedyś miałam.Chyba trafiłam na złego lekarza bo nie powiedział mi dokładnie co mam zbadać-jakie hormony...a byłam u gina-zajęła się tylko progesteronem ..oprócz tego mam podwyższony testosteron i androstendion.Potrzebne inforamcje znalazłam tutaj...!:)czy może miała któraś z was ten sam problem i wie co jeszcze zbadać....?;\\ płciowe: -prolaktyna -estradiol -tostesteron -progesteron Tarczycy: -TSH -fT3 -fT4 Nadnercza: -DHEA Z góry dziekuje

Gość Gdzie jest prawdziwa Lalitta**
zeby wyregolowac hormony powinnas brac tabletki anty. ja tez mam jakies problemy z hormonami.biore jasmin i jest lepiej. moze idz do innego lekarza to sie lepej dowiesz

Gość włosy wychodziły mi garściami
brałam ptrzez miesiąc vitapil+calmazin i przestały

Gość jatakaja
mi tez ostatnio wypadają strasznie włosy, i chyba mam cos z hormonami tak podejrzewam bo już kiedys miałam z tym problem. Zastanawiam sie, do jakiego lekarza powinnam pójść żeby np. dostac skierowanie na badania? do ginekologa?

skierowanie na badanie hormonów może wypisać ginekolog i endokrykonolog taki zwykły rodzinny chyba nie może aczkolwiek mogę się mylić ;) idź i zapytaj :D

Gość ciekawska Ania
Ja mam wysoką prolaktyne.Wypadające,przetuszczające włosy wiecznie trądzik na twarzy,czasem nie tylko.

Gość jamesmk2003
Jedna z najpowazniejszych i nie odstrzeganych przyczyn wypadania wlosow jest chlor w wodzie.

Gość łuszcząca
mam ten sam problem i wydaje mi się że może tu chodzić o tarczyce, wkońcu muszę zrobić sobie te badanie

Gość koszetka
głupi pomysł, brac tabletki anty, zeby wyregulowac hormony. Najpierw koniecznie zrob badania na poziom hormonow, wtedy bedzie wiadomo, czy i jakie masz brać. Branie w ciemno moze tylko pogorszyć sytuację. OCzywiście lekarze, zgodnie z zaleceniami niechętnie dają skierowania n a te badania, wola satosowac metode selekcji. Nie pasuje X to po miesiacu tabletki Y, itd. Niewiem cxzy dermatolog nie moze wypisac skierowania, ale pewnosci nie mam. Napewno za to bedzie dermatolog wiewdział , jakie badania powinnas zrobic.