Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdsdsdsdsd

Czy pomagacie potrzebującym?

Polecane posty

Gość sdsdsdsdsd

Jesli tak to w jaki sposób ? Czy tylko za pomocą fundacji? Czy obcym również? Dzieciom? Mam nadzieję, że topik nie zostanie skasowany. Proszę o odpowodzi. Ostatnio spotykam się ze stwierdzieniem, że każdy sobie sam powinien radzić! A co jest jeśli nie umnie, nie potrafi, mino starań nie udaje się? Liczę na rzeczową i konstruktywna dyskusję.

Gość owszem tak
TVN - nie jesteś sam Polsat dzieciom

Gość a jak nie potrafi....
no i komu przeszkadzała ta wypowiedź ?

Gość ODPOWIEDZ BRZMI TAK
dyskusja w tej sprawie nie potrzebna. Każdy co ma uczucia, serce i możliwości to pomaga. Ale nie tylko przeciez dzieciom, są również starsze osoby, niepełnosprawne, samotne. Czasem wystarczy ciepłe słowo, mały gest.

Gość Majka J.K.L
owszem w miarę mozliwości: sms na akcję zawsze wysyłam i misia kupiłam - jest bardzo mięciutki, milutki i stoi na honorowym miejscu WOŚP - co rok jestem wolontariuszką Chyba to mało ?

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
tak pomagamy ale tylko w słowach, czyny świadczą o czymśzupełnie odwrotnym wiem, z własnego doświadczenia, a potem siętłumaczę, że zabrakło czasu, zapomniałam, a moze inny pomoże.....

Gość jasne że tak i to nie tylko
przy okazji Świat...

Gość hahahahahaa
tak

Gość _eklerka_
Kiedyś zaangażowałam się w pomoc 2-letniej Martynce. www.martynka.wroclaw.pl Moje hobby to ręcznie robiona biżuteria i kupiłam kiedyś koraliki na charytatywnej aukcji: http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=3110271&showing_type=gal Koraliki odbierałam osobiście i ... mała Martynka była tak słodka, że nie dało się nie pomóc. Namówiłyśmy dziewczyny z forum wizaz.pl na zbiórkę ręcznie robionych prac i rodzice Martynki wystawiają je z konta: http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=4868875&showing_type=gal Jeśli chcecie też możecie pomóc, ofiarując przedmioty, kupując, lub przekazując znajomym informację o aukcjach. Rodzice dziecka wiedzą już, że drobna pomoc może dać ogromne efekty. Klikanie na konkursowa kartkę z ing.banku spowodowało, że wygrali samochód i pierwsza operacja się odbyła, (szczegóły www.martynka.pl). Teraz zbierają na kolejną, która odbędzie się w lutym. Będzie można też przekazać na ten cel 1% podatku :D Zapraszam :)

Gość _eklerka_
Przepraszam za zły link. Miało być www.martynka.wroclaw.pl

Gość Bogusława K
Pomagam bo nniby dlaczego nie. ?

Gość Hela w Onucach
przekazalam juz 6 par onuc. zima idzie nie!

Gość NIE NIDGDY MI TEZ NIKT
NIE POMÓGŁ W POTRZEBIE

Gość nad niemnem
Nie bardzo pomagam. Bo nie mam zaufania ani do proszacych, ani do fundacji :O Czasem zdarza mi sie cos komus dac, np nigdy nie odmawiam jesli ktos prosi o jedzenie. Tylko ze przewaznie prosza mnie o pieniadze. Dam dziecku - wezmie tatus na wino. Mysle, ze jednak najlepiej by bylo gdyby takimi sprawami zajelo sie panstwo. Bo prywatne osoby padaja lupem oszustow.

Gość gcer
sam nie pracuje wiec nie moge pomagac innym..Codziennie klikam na pajacyk.pl..Juz chyb a z 300 razy kliknelem

Gość gcer
bo potrzebujaca osoba nie przyjdzie do ciebie ..W wiekszosci po domach chodza oszusci..JEsli chodzi o fundacje to ..Wystarczy wejsc na caritas maja swoja strone w internecie i wyslac SMS chociaż ..Wiec nie tłumaczmy sie brakiem zaufania do nich ..Bo raczej caritas ma swoja strone i nie widac problemu by ich wesprzeć

Gość no nie wiem.........
tyle sie slyszy o tym, ze tak naprawde pieniadze wcale ni trafiaja do potrzebujacych, ze biedni musza sie prosic i czekac, ze czlowiekowi sie odechciewa pomagac...

Gość dlatego nie pomagam przez
fundacje

Gość dziś dałam 10 zł na dom
samotnej matki

Gość jsdjasd
Tak, własnie zaniosłam paczkę dla znajomej, co jest sama z 2 dzieci.