Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak wyżej

Silesia - Co to za chory twór??

Polecane posty

Gość euseblo
kierpce przezywasz to jak mrowka okres :o

Gość pewien wawiak
Do kierpce a co do rozwoju katowic I Warszawy to powiem szczerze że właśnie wczoraj wróciłem z katowic i jakoś nie zauważyłem tego wspaniałego rozwoju a juz tym bardziej przewagi katowic w jakiejkolwiek dziedzinie. Wiem tylko a spodku który jest wiekszy od warszawskiego torwaru czy kongresowej. Natomiast o innych atrakcjach katowic nie słyszałem

nie przezywam tylko ciesze sie, bo akurat ta czesc polski w ciagu ostatnich 5 lat bardzo dynamicznie sie rozwinela i nadal rosnie. Brzydkie i brudne katowice zamieniaja sie w cywilizowane miasto w takim tempie, w jakim inne miasta moga jedynie pozazdroscic

Gość pewien wawiak
tych kilka biurowców i tunel pod rondem w centrum Katowic Europy jeszcze nie czyni.

nie widziales? :D w takim razie przykro mi bardzo, ze straciles wzrok. Nie zwrociles uwagi na to, ze cale katowice sa przebudowywane, nie zwrociles uwagi na "rondo" kolo spodka, no tak... :D

Gość pewien wawiak
Nie chce cię atakować bo wiem że śląsk się rozwija ale nadal nie wyglada to ładnie.

Gość pewien wawiak
juz napisałem że rondo widziałem ale taki rond w waiw jest sporo tylko z wyższymi biurowcami. Jedna to nie ronda wplywają na atrakcyjnośc miasta :) I jesli lubisz ronda to zapraszam na rondo ONZ w wawie, bedziesz tam miała swoje biurowce i sklepy

Gość katowiczankaaa
Tak i nawet otworzyli już tunel:) Ktoś pisze ...chcą być więksi od Warszawy;;; Chcą? tzn, autor sugeruje, że to mieszkańcy śląska tak zdecydowali. wierudna bzdura, nie my chcemy lecz chcą tak władze Polski, nie wy wybudowaliście stolicę tylko rodacy, nie ma , my z warszawy wy ze Śląska tylko jesteśmy z Polski i powinno nam zależeć na rozwoju całego kraju a nie tylko by rozwineło się to co widzimy za oknem pozdrawiam

ale ulice w wawie sa straszne!!! dziura dziure dziura pogania, oznakowanie drogowe zerowe, ulic pelno ale rozwiazan drogowych zadnych. Od wejscia do Unii warszawa stoi w miejscu - slask prze do przodu.

Gość warszawa za to jest w centrum
buahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lotnisko zbudowali i już są w centrum :) Kilka rondek dwupoziomowych, które i tak się rozlatują to naprawdę środek Europy :O Bo mają na całe miasto jedną firmę komunikacyjną, to już są lepsi? Bo w latach dziewięćdziesiątych obce kapoitały stawiały biurowce to teraz nadal się tym chlubią, bo mają kilka biurowców koło rozwalających się rondek piętrowych? BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, mają kompleksy niektórzz forumowicze. Bo Śląsk jest brzydki! BUAHAHAHAHA A Warszawa jest piękna?!

Gość Silesia to po angielsku
Śląsk. A podejrzewam chyba słusznie, że to słowo łacińskie właśnie oznaczające te ziemie. :O

Gość większość ludzi jest za
tylko jakieś zakomplesione warsiawki przeciw :O tak, jakby ich ktoś o zdanie pytał :O

Gość katowiczannnkaa
A taka np Hiszpania, Włochy to dopiero są piękne A wy tu jakbyście mogli to podzielilibyście Polskę na kawałki widzicie wszystko w tych barwach jakie ma wasza wyobraźnia. Oczywiście Polska jest coraz bardziej atrakcyjna ale niestety to nie wpływa na poziom ludzi. Ważne abyśmy my również stawali się coraz mądrzejsi, kulturalni i tolerancyjni, buhhaaa-co to wogóle ma znaczyć, upośledzenie czy co! Zachowujmy się jak ludzie na poziomie

Gość większość ludzi jest za
bo są zakomplesieni ludzie, którzy śląsk znają jedynie z telewizji i atlasu drogowego, a zajmują stanowisko czy połączenie jest sensowne czy nie - to mnie dobija!!!!

Gość Ło Jezder...
znów ktos chce za Śląsk i Ślązakow decydować. Nic nikomu do tego jak chcą życ i mieszkać. Pra?

Gość no pewnie ze chcą
największe kompleksy III RP i IV RP - warsiawiacy, wiejscy potomkowie urodzeni w warsiawce, jedynie ci.

Tam mieszka dużo Niemców, będzie im się łatwiej odłączyć! O ile wiem UE jest temu przeciwna

Gość odłączyć taaaaaaaaaaaaa
a po odłączeniu zapakują ziemię i polecą w kosmos :O razem z niemcami :O ludzie, zaczynam wątpić w polaków :( skąd oni biora takie śmiechu i żalu warte historie?

Gość odłączyć taaaaaaaaaaaaa
budynki zabiorą i na złość warszawie podlecą statkiem kosmicznym i zrzucą kupę na syrenkę :O dajcie spokój, połączą się i tyle, co wam do tego? A z tym odłączaniem to dosadziłaś tak, że łzy ze śmiechu lecą :D

Gość ale dalczego
to sie ma nazywać silesia? to już polskich nazw nie ma? przyznaje się bez bicia że nie przeczytała całego topiku;)

To nie jest historia wyssana z palca, przyłączą się do Niemiec, a ci przyjmą ich z otwartymi ramionami. Kiedyś już Quebeck( nie wiem czy dobrze napisałam) też chciał się odłączyć, ale kto by wtedy utrzymał Montreal, na który pracuje ta prowincja? Mowy nie było PS. Gdyby to rzeczywiście byłoby takie dobre to UE by nie protestowała, prawda?

Gość polacy to mają fantazję
i żyją wspomnieniami. Tylko mały problemik jest wtym, że plebiscyty już dawno były i teraz nikt się nie będzie odłączał. A do granicy niemieckiej od Katowic jeszcze daleko, ale jak się nie zna geografii własnej ojczyzny to już nic więcej nie napiszę, bo żal.

Gość polacy to mają fantazję
Maria błagam, mowa srebrem a milczenie złotem - zastanó się nad tm powiedzeniem czasem, zanim palniesz znó jakąs historię. To może Warszawa niech przyłączy się do Litwy? :) Tyle samo rozumu warta ta historia, co twoja.

Gość gdzie ty maria22 mieszkasz
???????????????????????? gdzie w tym kraju są jeszcze osobniki o takim toku myślenia? Gdzie?

Gość matko kochana
maria, nie słuchaj więcej radia maryja

Znam historię, nie musicie mi przypominać plebiscytów. A jeden wielki kawał ziemi łatwiej oderwać. A mówiąc o kawałach ziemii \"oderwanych\" od swego kraju to macie przykład niedaleko--> Kaliningrad, gdybyście rzeczywiście znały geografię to nie pisałybyście takich głupot. I tak uważam, że będzie im łatwiej, tym bardziej, że ich produkt krajowy brutto wynosi 6%, dali by sobie radę. Historia zna takie przypadki! Więc nie piszcie, że jest to niemożliwe

Żyję sobie wygodnie w Trójmieście:D PS. Na dodatek studiuję na UG, jak by ktoś chciał wiedzieć;)