Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babcia Ewa

kiedy dziecko na nocnik

Polecane posty

Gość babcia Ewa

Nasz 18 miesieczna Karolinka ciagle jeszcze ma pampersy. Probowaliśmy ja sadzać w odpowiednich - przewidywalnych porach na nocnik ale była tylko kilkusekundowa zabawa i potem...za kilka minut pampers pełny. Jakie macie doświadczenia i co radzicie aby zaczęła korzystać z nocnika

mojego zaczelam uczyc jak mial 2 lata. klapa. udalo sie pol roku pozniej. podpatrzyl dziewczynke na placu zabaw;) babcia Oliwii wychwalala ja- jakub zalapal o co chodzi i od czerwca robi na nocnik:)

Kube znow podpatrywala nasza sasiadka- 2 lata- po kilku dniach wspolnych zabaw i ona zaczela robic na nocnik:)

ja zaczelam oswajac dziecko z nocnikiem jak mialo 4 miesiace bardzo mu sie spodobalo robienie kupek do nocnika, teraz ma rok i nie mamy problemu, jak ma potrzebe to albo zaczyna sie \"dusic\" i patrzy wymownie w oczy co odbieramy jako \"dawac nocnik\" albo sam biegnie w strone lazienki

Gość torecan
moje dziecko ma 8 miesiecy i robi kue na nocnik a siku w pampersa

Gość torecan
niemowlaczkiem jest do roku czasu

Gość Mam ten sma problemik
i tez nie wiem jak nauczyc corcie nocniczka :-0 Sadzam, ja tlumacze a za chwile slysze jak cisnie w pampersa gdzies w kacie :-0

moja szwagierka sadzala malego jak mial cos kolo 6mc. naobkolo poduchy zeby sie nie wywali. Nie popieram takiego zachowanie. Ale kazdy robi jak uwaza. Ja czekalam az kuba zrozumie do czego jest nocnik. fakt kosztowalo mnie to wiecej bo do 2,5 kupowalam pieluchy, teraz zakladam tylko na noc. Ale wiem ze moj syn swiadomie usiadl na nocnik. I nie lubie nocnikow z pozytywka. widzialam jak znajomej syn -robi siku bo gra pozytywka. trawlo to 1 dzien. pozniej juz nie chcial siadac0 i juz tak kilka miesiecy!!

Gość torecan
Zgadzam się co do grających, syn koleżanki zaczynał sikać, nocnik grał, mały wstawał i zaglądał co się tam dzieje. Efekt? osikany dywan

Paulka123 mnie chyba podobnie \"tresowali\"-hihihi bo jak mialam 1,5 roku to juz sama chodzilam pod drzewko. Kubie 1czy2 wlozylam tetrowa. nie przeszkadzalo mu ze ma mokro;) dalam spokoj. najwazniejsze zeby dziecko wiedzialo co robi:)

moj syn w wieku 4 miesiecy zaczal siadac mial zaparcia dlatego powedrowal na nocnik po prostu łatwiej mu bylo zrobic i oczywiscie trzymalam go na tym nocniku ale wydaje mi sie ze kazda matka wie jaki jest najlepszy moment chociaz zdarza sie wsrod moich znajomych ze 3-4 letnie dziecko robi w pieluchy bo mama uwaza zejest za male na nocnik

Gość babcia Ewa
dziekuję za wasze opinie. Poczekam wiec jeszcze trochę do wiosny, wtedy bedzie miała 2 latka i moze wtedy sama zechce...

Ja ze swoimy synkiem cudowalam a on i tak nie chcial kozystac z nocniczka. Odrzucil sam pampersy w 2 tygodnie przed 3 urodzinami! Jejku,mam nadzieje,ze mojemu drugiemu dziecku przyjdzie latwiej pozegnac sie z pampersem!

Gość elinova
A moja córcia dziś pierwszy raz zrobiła kupkę na nocnik...babcia posadziła ją dla próby na nocniczek /potrafi już sama siedziec/ i ....niespodzianka...nocniczek został ochrzczony :-)

Mój synek ma 15 miesięcy i nauki z nocniekiem nie próbowaliśmy.Uważam że jest jeszcze za mały,nic z tego by nie zrozumiał. A sadzanie dziecka moim zdaniem na nocnik z wielkim krzykiem ktory pewnie by u nas był to nie ma sensu-więcej zrobi szkody niż porzytku,nie chce by mały się zniechęcił.Chce by był świadomy tego że chce siusiu i musi zorbić do nocnika.Myśle że 1 próbe zrobimy gdy będize miał 1,5 roku

dziewczyny co wy wypisujecie ze 3 lub 4 miesiczne dziecko sadzalyscie na nocnik ?//? Co wy wyprawiacie - takie dzieci to jeszcze siedziec nie potrafią .A jak na siłe sadza sie takie malutkie dziecko to mozecie mu krzywde zrobic - mozecie dziecku nadwyręzyc lub uszkodzic kręgoslup !!!!!!! Zreszta takie male dziecko i tak nie panuje nad swoim pęcherzem i nie rozumie dlaczego go sadzaja na nocnik. Dziewczyny nie bądzcie nadgorliwymi mamusiami i tak zbyt wczesna nauka sadzania na nocnik nic nie da. Dziecko zaczyna sygnalizowac o swoich potrzebach dopiero od 18 miesiaca .Znałam wiele takich nadgorliwych mamusiek, ktore uwazaly ze jak zaczna badzo wczesnie uczyc to szybko będa rezultaty- jednak nic z tego na wszystko przychodzi pora . Wiec nie ma sensu robic cokolwiek na silę. A jak piszecie ze przez to musicie kupowac tyleeeeee pampersow - to trzeba było wczesniej pomyslec ile kosztuje dziecko.

A ja popieram Hanię. Moja córcia ma 8 miesięcy i od 2 robi kupę na nocnik. Nie twierdzę, że woła jak jej się chce i że robi to ze zrozumieniem, ale przynajmniej nie boi się nocnika i bardzo lubi na nim siedzieć. Traktujemy to jako zabawę. Dosyć się napatrzyłam na synka mojej koleżanki, który nocnik zobaczył pierwszy raz w wieku 2 lat i na jego widok dostaje histerii. Moja mama mnie i moją siostrę też wysadzała jak zaczęłyśmy same siedzieć i krzywda nam się nie stała, a zaczęłyśmy wołać w wieku ok. 1,5 roku. Uważam, że trzy letnie dziecko chodzące w pampersie to gruba przesada.

Gość nocniczek
mój siostrzeniec zaczą korzystać z nocnika jak tylko nauczył się siedzieć (ok. 6m-cy) wprawdzie nie wołał ale siostra tak na wyczucie go sadzała i nauczył się szybko jak miał 1,5 roku sam brał nocnik i z niego korzystał

Ja zaczęłam jak skończył dwa lata. Ale dopiero po dwóch miesiącach bardziej zainteresował się tą czynnością gdy kupiłam mu grający nocnik. Melodyjka była nagrodą. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.