Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beata R.

łuszczyca a węzły chłonne

Polecane posty

Gość Beata R.

Słuchajcie czy gdy choruje się na łuszczycę to w jej miejscu można mieć powiększone węzły chłonne? Mam za uszami od zawsze dużo łuszczycy,ciężko ją wyleczyć, zazwyczaj na chwilkę, non stop sterdydy i takie tam...niedawno wyczułam tam za jednym uchem malusieńki,czasem niewyczuwalny węzełek a za drugim taki ciut większy,koło1 cm. Od 3 miesięcy mam tez powiekszony węzeł w pachwinie, ale tam też jest łuszczyca, poza tym miałam przez parę miesięcy sporo infekcji dróg dolnych. martwią mnie te uszy ob,crp,morfologia z rozmazem ręcznym w porządku. Z tego co wiem,tam gdzie duzo łuszczycy jest to stan zapalny i wiem że niektórzy chprzy tez mają taki problem.A jak wy?

Gość Beata R.
Zaznaczam,że lekarzy odwiedziłam paru, 3 ogólnych, żeby nie było,że jeden to olał, ginekologa, przyznam że przez łuszczycę od zawsze byłam wrazliwa na punkcie swojego ciała i tak latam jak głupia po lekarzach...od 4 miesiecy co miesiąc robie badania krwi, bo wpadam w lekką panikę, lekarze mnie raczej jak histeryczke i hipochondryczkę traktuja.A mi chodzi tylko o to aby powiedzieli,co mi jest,od czego te powiększenia.

Gość justin32
witaj , niestety lekarze bedą nas traktowac jak króliki doswiadczalne .Skoro lecza Cię tyle lat to dlaczego jeszcze nie wyleczyli.I te sterydy --koszmar. Proponuje Ci abys przebadala stan swego organizmu najnowszym sprzętem , wzięła kuracje naturalnymi srodkami i dopiero to bedzie miało sens.Inaczej lekarze doprowadza Cie do kilku innych chorób.Naprawde pisze to dla Twego dobra Napisz , pogadamy , podam Ci namiary na najlepsze badania Pozdrawiam cieplutko Justyna gg 2774030

Gość alliya_mak
własnie zabserwowałam u siebie bardzo podobne objawy... za uszami węzły miałam powiększone od dłuższego czasu, ale wszyscy lekarze to bagatelizowali i mówili, żeby tylko obserwować zmiany. Teraz węzły powiększyły mi się również na pachwinach... sama nie wiem czy znów iść z tym do lekarza...? Dodatkowo zastanawiam się, czy to nie jest efekt domino: łuszczyca potęguje infekcje, infekcje potęgują łuszczycę :(

Gość malutka biedronka
hej. też mam powiększone węzły. zaczeło się od plamek na skórze, badania wykazały drożdzaka, dostałam maści, płyny i zaczełam leczenie. Po jakimś czasie wyczułam taką kuleczkę, okazało się ze to węzeł. Troche się wystraszyłam i odstawiłam leki. Po tygodniu jak węzeł zniknął wróciłam do leków. po jakimś czasie znów się powiększył to znów odstawiłam leki i węzęł wrócił do normalnego stanu. Po jakimś czasie znów się powiększył więc znów odstawiłam leki myśląc że po tygodniu wróci do normy, niestety tym razem trwa to już 9 tydzień. Ciągle jest ale zmniejsza się systematycznie. Przez ten czas próbowałam kilka razy wrócić do leków, ale jakiekolwiek smarowanie powoduje że węzeł się zwiększa. Tak więc czekam aż zniknie całkowicie. Ale teraz jak zniknie to boje się wrócić do leków. A mój drożdzak przez ten czas trochę się rozlazł po skórze. Tak więc myślę ze może i u was węzły powiększają się od leków a nie od łuszczycy. Węzły zajmują się między innymi odprowadzaniem toksyn z powierzchni skóry. Moze sobie nie radzą z nadmiarem toksyn i chemii w lekach. Ja teraz przestawiam się na medycynę naturalną, szkoda zdrowia, bo lecząc jedną rzecz można narobić sobie większego problemu.

Gość tez cierpię na łuszczycę
ale pierwsze słyszę aby węzły chłonne były za uszami !!! :O

Gość tez cierpię na łuszczycę
zwracam honor

Gość brusli PO SECIE
NIGDY Z POWODU ŁUSZCZYCY NIE MIAŁEM POWIĘKSZONYCH WĘZŁÓW.TO MUSI BYĆ JAKIŚ STAN ZAPALNY W ORGANIZMIE.

Gość gość
Witam. Choruje na łuszczyce od dzieciństwa. Mój problem zaczął się miesiąc temu. W okolicach szyi i karku pojawiło mi się 5 dużych powiększonych węzłów chłonnych. Przypominają guzki i są dość twarde. Robiłam usg, badania krwi, chodziłam po lekarzach. wszyscy mówią zgodnie, ze to od łuszczycy. Tylko, że one rosną i utrzymują się już długo. Czy, któraś z was miała podobny problem?

Gość Gościnn_nnie
Hej! Ja właśnie dzisiaj byłam u lekarza w tej sprawie ( mam powiększone węzły chlonne na szyi), stwierdził ze to od łuszczycy, którą mam na skórze głowy i karku. Taki stan może sie utrzymać nawet kilka miesięcy, zależy od tego jak bardzo bedzie wyleczona łuszczyca w tym obszarze.pozdrawiam