Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliber

Posmarowałam Clortimazolem pupcię miesięcznego bobasa i....

Polecane posty

Gość kaliber

...chyba ma na niego uczulenie,bo się zrobiłam czerwona jak burak.Pediatra poradziła tym posmarowac,żeby zlikwidować obżartą skórkę i krostki.Czy wasze dzieci po jego uzyciu nie miały uczulenia???

Gość kaliber
Czy nikomu nie radził lekarz na odparzoną pupcię smarowania Clortimazolem??

Gość justella
lepszy sudokrem albo linomag

Gość kaliber
Smarowałam i tym i tym i nie poskutkowalo.Tylko że dziecko w dupci ma takie krostki obżarte,dlatego żeby to zlikwidować lekarka poradziła clortimazol.Powiedziała,że te rózne maści i kremy moga nie pomóc na takie zmiany.

Gość justella
to teraz musisz wietrzyć pupe malca i spróbuj smarowąc mąką ziemniaczaną oby było lepeij

Gość denim
moze bepanthen, na zaczeriwienienia jest dobry na krostki nie wiem jak dziala

Gość denim
smarowac mąką ziemniaczana, ale bardzo cieniutkotak zeby sie nie posklejala pod wplywem wilgoci w kluski, slyszalam ze mozna wykapac w krochmalu , ja wykąpalam na potowki ,nie przynioslo efektu raczej wysuszylo skóre jeszcze bardziej

Gość kaliber
bepanthen tez stosowałam.Na zaczerwienienie wszystkie są dobre,ale chodzi o te krostki najbardziej,bo jak się ich nie zlikwiduje,to nici z wyleczenia pupci

za radą pediatry -też brzydkie zaczerwienienia na pupce smarowałam clotrimazolem, ale w naszym przypadku, było to bardzo skuteczne leczenie... pomogło szybko! i nie było żadnych reakcji uczuleniowych mimo, że dziecko jest alergiczne

Gość kaliber
Ale to był ten sam Clortimazol co się dla dorosłych stosuje??Może była trochę stary,ale nie sądzę.Data wazności do 2008,chociaż poleżał trochę otwarty.Więc już nie wiem.W sumie krostki zaczęły znikac,ale pupa stała się czerwona.A ja długo i ile razy dziennie smarowałaś tym Clortimazolem???

mojej coreczce zawsze pomaga maka ziemniaczana i masc tormentiol ale ja uzywalam pierwszy raz tej masci jak miala jakies 20 m-cy bo do tej pory nie miala problemow z pupa nie wiem czy u tak malego dziecka mozna tego uzywac a moge Cie zapytac jakich chusteczek uzywasz do pupy malenstwa bo moja mala ma straszne uczulenie szczegolnie na chusteczki bambino moge uzywac tylko pampers i nivea i wlasnie po chusteczkach bambino miala takie krostki

Gość kaliber
Nie używam chusteczek do mycia.Myję pupę woda przegotowaną i wacikami dla dzieci.Chusteczek używam sporadycznie

Cześć! Słyszałam, że Tormentiol jest faktycznie dobry. Ja z kolei kąpałam w naparze z rumianku, przemywałam też co jakiś czas pupcię takim naparem. Obowiązkowe wietrzenie i Sudokrem załatwiły sprawę.

nie wiem jak wylądają u ciebie te krostki. ALe moja kiedyś miala krostki a potem w niektórych miejscach z tych krostek zrobiły się takie plamki, potem to się powiększyło i zrobiło się takie mega odparzenie. Okazało się że to jest grzybica !!!! dostałam na to właśnie Clrtimazol a do płukania, zeby znikły te odparzenia zioła Vagosan, to są zioła i kosztują ok 4 złotych. Połączenie tej maści i płukanie tymi ziołami dużo pomoglo. Mila podobnie jak twoja, po samej maści zrobiły się mega odparzenia ale po płukaniu ziołam bardzo ładnie zaczeło to schodzić. Jeżeli to jest grzybica to żaden sudocrem ani tormentiol nie pomoże. Jeżeli nie zejdzie to podobno super działa Pimafucort , ale jest dosyć drogi bo koszutje ok 24,00 złotych. Niestety grzybica lubi się nawracać, piszę z własnego doświadczenia bo boryky się z tym problemem już drugi raz

ooo dopiero teraz doczytałam , czyli na tą czerwoną pupę pomoże ten vagosan (zioła) to są zioła przeciwzapalne pochwy i sromu