Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnie tez to czeka chyba

Ano lub rektoskopia - kto mial?

Polecane posty

Nie chce cytowanych opisow ze stron internetowych tylko z praktyki jak wyglada takie badanie. Ciarki mi przechodza po plecach na sama mysl...:(

Gość nie bój nic
to nie boli, tylko czlowiek sie krępuje jak ma zadek wypiety w strone lekarza i czasami mu narkoze zaaplikuje. :)) W tyłek wkladaja rurke, dmuchają, żeby nie uszkodzic jelita i oglądaja co tam masz. To wdmuchiwane powietrze wydostaje się na zewnatrz i jak czlowiek nie jest dobrze wyczyszczony to lekarze nie maja miło. dobrze im tak, hehehe.

tylko tyle?:(

Gość nie bój nic
Skąd ten żal i smutek? Chcesz żeby cie torturowali? Tak wygląda rektoskopia. Jest jeszcze kolonoskopia. Wtedy zagladają głębiej.

Gość kejttt
hop

Gość szyszka1111
Ja tez miałam to badanie (rekto), i nie bolało mnie nic. Do przyjemnych nie należało ale naprawdę nie ma się czego bać. Przed badaniem również czytałam forum na internecie i byłam przerażona tym co tu przeczytałam. Tak więc głowa do góry! To naprawdę da się przeżyć, a skoro jest wskazanie do tego badania to na pewno nie warto go lekceważyć. A - i dodam jeszcze, że w trakcie rektoskopii miałam robioną także biopsję (pobierane fragmenty jelita) bez znieczulenia i to też nie boli! Sam odgłos cięcia przyprawił mnie o lekkie ciarki ale nic nie czułam. Grunt to pozytywne nastawienie. Ludzie muszą gorsze rzeczy znosić w życiu. P.S. Warto się dobrze do badania przygotować - to sporo ułatwia i przyspiesza czas trwania samego zabiegu.