Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terma

reakcja organizmu na zapłodnienie

Polecane posty

Gość terma

cześć, mam pytanie do doświadczonych kobiet. mam już jedno dziecko, czteroletnie, kilka dni temu w trakcie owulacji kochałam się z męzem na tzn zywioł. czy możliwe jest, żebym kilka dni po tym zdarzeniu czuła takie "przedokresowy" ucisk w dole brzucha i lekko bolesne piersi, jesli doszło do zapłodnienia? może to głupie pytanie, ale zastanawiają mnie te objawy...

Gość ja osobiście
czułam ból leciutki w dole brzucha (myślałam, że miesiączka pojawi się poprostu wcześniej niż zwykle - po leczeniu hormonalnym), czułam też lekki ból piersi do tego były one leciutko nabrzmiałe. Do tego (akurat na początku ciąży - kilka dni po zapłodnieniu) wyjechałam na wczasy i jak zawsze kochałam słońce i mogłam opalać się godzinami, tak gdy już (nie wiedząc o tym) byłam w ciąży mogłam wysiedzieć na słońcu do godziny czasu, później źle się czułam. Do tego baaaardzo dużo spałam i mimo tego czułam ciągłe zmęczenie.

Gość wybacz ale
kilka dni po zaplodnieniu nie mozna odczuwac juz pierwszych objawow ciazy...komorka jajowa wedruje do macicy aby tam sie pozniej zagnizdzic ok 7 dni(chyba ze mowiac kilka dni masz na mysli tydzien...)i dopiero po zagniezdzeniu komorka wysyla sygnal do przysadki mozgowej i wtedy zaczynasz juz odczuwac ze jestes w ciazy choc wcale nie musisz...ja przynajmniej bardzo wczesnie zaczelam miec pierwsze objawy ciazy,ok tydz przed miesiaczka czyli wlasnie tydz po zaplodnieniu.