Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swędzi okropnie...

Pimafucort a ciąża-pilnie proszę o odpowiedz!

Polecane posty

Gość swędzi okropnie...

Szukalam na wyszukiwarce, ale nic sie nie dowiedzialam:( Jestem w 12ym tyg ciąży i od paru dni mam dziwne swędzenie i pieczenie w okolicach intymnych. Do gina mam wizyte dopiero w nast poniedzialek, a czuje tak straszne swędzenie, ze juz nie daję rady... Znalazlam w szufladzie krem pimafucort. Mysle, ze nie jest przeterminowany. Dostalam go kiedys na jakas infekcję. Niestety nie mam do niego ulotki i nie wiem, czy moge się niem posmarować. Proszę o odp, bo to swedzenie nie daje mi juz żyć :(

mnie gin właśnie to przepisał i globulki jak byłam w ciązy.spokojnie i bez obaw mozesz zastosowac .nie ma co lekcewazyć bo niewyleczone zapalenie moze wyrządzic dużo szkody .szybkiego wyleczenia :)

Gość madziun
Jestem w ciąży i tą maść przepisał mi gin jak byłam w początkowych tyg. ciąży.Myślę,że też spokojnie możesz go użyć..Ale tylko zewnętrznie!

ja dostałam receptę na pimafucort w 16 tygodniu (oprócz globulek) do stosowania miejscowo, raz dziennie wieczorem... z tym, że do mojej pani ginekolog mam zaufanie, a Ty nie musisz mieć zaufania do opini z kafeterii :) innymi słowy, jeśli się posmarujesz, to na własną odpowiedzialność... moim zdaniem można!

Gość moja drogaaaa
autorko a dlaczego nie zadzwonisz do swojego lekarza??nie masz jego nr kom.??ja mam do kilku moich lekarzy i dzwonie jakby co;)

Gość swędzi okropnie...
Dziewczyny, jeszcze raz dzięki za rady. Posmarowalam sobie co nieco i już mi lepiej :D

Gość NataliaM
Droga autorko, wszelie zakazenia grzybicze,bakteryjne itp. powinnas skonsultowac z lekarzem ,juz nie ze wzgl. na lek jaki bedziesz brala ale przede wszystkim na powiklania jakie mog miec miejsce w przypadku takich stanow...nie lekcewaz tego.Wiem ze my Polacy lubimy sami sie leczyc ,ale wez te spraw powaznie i zadzwon juz dzis dolekarza,powied mu o objawach i popros o szybsza wizyte,bo bardzo zle sie z tym czujesz(nie jest tak?). Pimafucort to antybiotyk ,wiec mysle ze to lekarz powinien decydowac...a nie Ty. Wybacz ze tak pisze,ale internet to nie jest dobre miejsce na super rady,nikt przeciez nie ogladnie tu twojego sromu ani pochwy,ani nie zleci biocenozy..a u lekarza dowiesz sie bardoz szybko Choroby pochwy itp. czesto zdarzaja sie w ciazy,bo sluz w pochwie zmienil swoje pH na bardziej zasadowe...