Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wioletta Magdalena

Opieka społeczna - jak może pomóc w trudnej sytuacji

Polecane posty

Gość Wioletta Magdalena

straciłam pracę, nie mam dochodów oraz zasiłku bo praca była na 1/2 etatu. Jak może pomóc opieka?

należy się zasiłek okresowy, zasiłek celowy, może jakiś bon zywnościowy...musisz przejść się do pracownika socjalnego i porozmawiać.

pisz podanie o pomoc jednorazowa.....i tak co miesiac-to nie zart!Piszac podanie musisz dostarczyc zaswiadczenie o dochodach i przedstawic swoja sytuacje.Powodzenia,ja OS brzydze sie!

Gość Musisz napisać
Podanie i opisać całą sytuację.Dołączyć zaświadczenie z urzędu pracy,że nie masz prawa do zasiłku.Pózniej przyjdzie ktoś do ciebie do domu by sprawdzić całą sytuację.Mogą kazać ci też chodzic do zakładów pracy po pieczątki jako potwierdzenie,że szukasz pracy.Tak jest bynajmniej u mnie w mieście. Jeżeli jesteś mężatką to też kwit o dochodach męża. Powinnaś dostać zasiłek okresowy,bony na zakupy.Im szybciej to załatwisz to już na święta powinnaś coś dostać.Powodzenia.

Gość Musisz napisać
Turkus Ulubiony.🌻

Gość Wioletta Magdalena
Dziękuję

Opieka społeczna i pomoc? Dla mnie to nie idzie w parze. Znam to z autopsji - kopią leżących. Zresztą kiedyś moja macocha prosząc o pomoc w OPS dostała odpowiedź, że tak naprawdę to oni są żeby pomagać... pijakom :O I oczywiście odesłali ją z kwitkiem. Ale ja nie mówię, żebyś nie próbowała, może w Twojej sytuacji potraktują Cię jak człowieka. Powodzenia

momo wszystko radzę pójść. Nie zrażaj się, nie wstydz. Koniec roku jest dla potrzebujących fatalny w tym sensie, że Opieka ma małe fudndusze, ale na pewno cos poradzą. Trzymaj się i wiele optymizmu zyczę.

Gość kama 178888
mi kiedys dali 300 zł celowego

brzydze sie w sensie...nie zajmuja sie tak jak Bog przykazal potrzebujacymi!Matka samotnie wychowujaca 2 dzieci-150zl.celowego-smiech!

Gość ciągutka
przede wszystkim sprawż czy twoje dochody z dziećmi i mężem(jeżeli masz) nie przekraczają kryterium dochodowego na osobę samotną 477zł na osobę w rodzinie 351 jeżeli przekraczasz dochód nie otrzymasz pomocy

Gość sylwiak99
z tą pomocą pijakom to prawda , najlepiej żeby leżeć pod stołem i tłuc dzieci to ci chętnie pomogą .Ale możesz spróbować , choćna koniec roku marne masz szanse , bo prawie wszystkie pieniadze jakimi dysponują są już rozdzielone.