Magda_M. 0 Napisano Grudzień 12, 2006 Ja jestem przeciwna zabijaniu niewinnych dzieci. Zgodziłabym się na to jedynie gdy dzidzia ma się urodzić chora albo kobieta nie ma gdzie się podziać w czasie ciąży (brak mieszkania, pieniędzy). W innych wypadkach kobieta powinna mieć tą moralność i urodzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polejka 0 Napisano Grudzień 12, 2006 A ja jestem za legalizacją prawa do usuwania ciązy w każdym przypadku; do decydowania o swoim ciele w swoim własnym sumieniu :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość acidofilna Napisano Grudzień 12, 2006 magda przestan juz, hipokrytko. nawet gdyby dzieciak mial zyc 2 godziny po porodzie, albo gdyby ciaza zagrazala zyciu matki i tak bys wyzywala od kurew wszystkie te, ktore zdecydowalyby sie taka ciaze usunac. naprawde, daj juz spokoj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość acidofilna Napisano Grudzień 12, 2006 a co o tym sadza? poczytaj sobie raporty obop-u. tam masz czarno na bialym ile osob aborcje popiera i do jakich grup spolecznych te osoby naleza... dziii co za ciemnogrod Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magda_M. 0 Napisano Grudzień 12, 2006 acidofilna Tobie tu wstęp wzbroniomy!!! Ja nikogo od kur***** nie wyzywałam,. Tylko stwierdziłam, że są morderczyniami, bo usunęły tylko dlatego, że uważały dziecko za problem, a tak nie można. Że je sumienie nie gryzie... Widać go nie mają:( Biedne dzieci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość acidofilna Napisano Grudzień 12, 2006 magda, musze cie zmartwic. chetnie sobie tutaj posiedze i podyskutuje aborcja to kwestia moralnosci i sumienia, a z tego niestety nie ty bedziesz rozliczac, wiec przestan bawic sie w boga i oceniac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość piekno Napisano Grudzień 12, 2006 dzieci biedne, ale nie myslisz o kobietach ktore je rodza, w sumie to sama jestem niezdecydowana, jestem za tym zeby miec wybor czy urodzic czy usunac, sama jednak chyba nie zdecydowlaabym sie na usuiecie ciazy. z drugiej strony widzialas dzieci ciezko uposlezone? w takich wypadkach dalabym proawo usuniecia ciazy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke 0 Napisano Grudzień 12, 2006 a co z dziecmi, o ktorych wiemy, ze urodza sie uposledzone w znacznym stopniu? zdajesz sobie sprawe z tego, jakim trudem jest opieka nad takim dzieckiem?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość piekno Napisano Grudzień 12, 2006 oczywiscie nie ze wzgledu na wyglad ale na meki tych dzieci a takze ich rodzicow. moje dziecko kiedy sie urodzilo mialo podejrzenie ciezkiej choroby(niewyleczalnej) i wiecie co wtedy pomyslalam? ze gdybym wiedziala to usunelabym ciaze. na szczescie nie ma zadnego uposledzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość piekno Napisano Grudzień 12, 2006 nelke -> ja troche wiem co znaczy miec uposledzone dziecko, kiedys mieszkalam z takim dzieckiem przez sciane, bylismy w dobrych stosunkach z jego rodzicami i wiem co znaczy opieka nad takim dzieckiem, jak dziecko sie meczy, jak wyglada placz bo przyszla znow padaczka, bo rosnie garb i trzeba na sile prostowac, leczyc, strach ze umrze, bo przeciez dzieci bez wzgledu na chorobe sie kocha. dlatego jestem za usuwaniem ciazy w takich przyadkach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magda_M. 0 Napisano Grudzień 12, 2006 nelke w przypadku gdy dziecko ma urodzić się chore to jestem za ale tylko w tym przypadku. acidofilna ja nie każe wychowywać niechcianego dziecka. Jest tysiące ludzi, którzy chętnie je zaadoptują i dadzą mu miłość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke 0 Napisano Grudzień 12, 2006 w takich przypadkach tez jestem za usunieciem ciazy. tez znam kilka takich rodzin. meka dla dziecka i rowniez meka dla rodzicow. problemy z NFZ bo NIC najchetniej by tym dzieciakom nie refundowali. w takich przypadkach mowie otwarcie:gdy badania prenatalne wykazuja uszkodzenie mplodu uwazam ze powinno sie ciaze usunac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zeszyt cwiczen Napisano Grudzień 12, 2006 "ja nie każe wychowywać niechcianego dziecka. Jest tysiące ludzi, którzy chętnie je zaadoptują i dadzą mu miłość." naprawdę ? byłaś kiedyś chociaż w jednym Domu Dziecka ? no, widać jak ich inni ludzie bardzo chcą :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość piekno Napisano Grudzień 12, 2006 Magada M rozwalasz mnie, a co zrobic z takim dzieckiem? oddac? komu? chyba tobie:, wiesz ile takich dzieci sie rodzi? znajdz dla nich wszystkich rodziny :P lecz sie kobieto. malo kto urodzi dziecko i mimo uposledzenia oddaje do zakladu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rycheza lotaryńska 0 Napisano Grudzień 12, 2006 myslę, że aborcja powinna być zalegalizowana, przecież kobiety, które nie chcą, to nie będa usuwać ciąży, a te które sa przekonane o słuszności swojego czynu i tak to zrobią, niech więc chociaż dzieje się to w ludzkich warunkach, czemu musza się z tym kryć, to jest ich decyzja i żadne wyzywanie ani opinie innych tego nie zmienią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość acidofilna Napisano Grudzień 12, 2006 magda - zdaje sobie sprawe, ze jest mnostwo par, ktore oddalyby wszystko, zeby miec dziecko, ale to nie jest argument -domy dziecka sa wrecz przepelnione - bylas kiedys w takim osrodku? jesli bylas, to sama wiesz jak jest. dlaczego nikt nie chce tych dzieciakow, ktore juz zyja i to zycie maja totalnie zrabane, bo matka urodzila i oddala, a co sie pozniej z dzieciakiem dzieje, to juz nikogo nie interesuje. niech sie dzieciak do 18 roku zycia meczy w takim osrodku, a pozniej na bruk z nim, niech sobie radzi samo i po stopach caluje tych wszytskich, ktorzy mu laskawie zyc pozwolili. no wlasnie, tylko co to za zycie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magda_M. 0 Napisano Grudzień 12, 2006 zeszyt cwiczen Gdy matka odrazu po porodzie zrzeka sie praw do dziecka to ono już odrazu trafia do normalnego domu a nie do domu dziecka. Pary czekają właśnie na noworodki, żeby wychowywać je już od dnia narodzin i nie piernicz głupot. Byłam widziałam i wiem co mówię!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke 0 Napisano Grudzień 12, 2006 pomysl tylko nad jedna kwestia usuwania ciazy. gwaltu. nie potepiam dziewczyn, ktore usuwaja te ciaze. zastanowilas sie co ew. Ty bys zrobila? choc ciezko gdybac, bo to co czuja te dziewczyny nie jestesmy w stanie sobie tego wyobrazic. maja TRAUME. rozumiesz? boja sie kazdego faceta na ulicy. strach siedzi bardzo gleboko. juz nie mowie o wspolzyciu nawet ze swoim chlopakiem do ktorego maja zaufanie. pomysl nad tym. poczytaj wypowiedzi tych dziewczyn (tylko nie z tego forum) i zastanow sie dobrze. bo nam latwo sadzic siedzac sobe przed kompem ze nie wolno usuwac bo to morderstwo. ja ich nie potepiam/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zeszyt cwiczen Napisano Grudzień 12, 2006 i taka właśnie jest "MORALNOŚĆ" ludzi :O wezmą noworodka bo taki malutki, bo beda sie okłamywac ze to ich wlasny, bo (niby) łatwiej wychowac, a te 4 letnie, 5 letnie, 14 letnie niech gnija w tych domach niekochane, odrzucone niechciane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magda_M. 0 Napisano Grudzień 12, 2006 Ludzie czytajcie co ja tu piszę!!! Piszę, że jeśli wiadomo, że dziecko ma się urodzić chore to nie to, że można, ale nawet powinno się usunąć taką ciążę!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlize 0 Napisano Grudzień 12, 2006 do zeszytu cwiczen w jakim wieku urodzilas pierwsze dziecko ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zeszyt cwiczen Napisano Grudzień 12, 2006 nie urodziłam jeszcze dziecka, jestem z Domu Dziecka ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke 0 Napisano Grudzień 12, 2006 magdo m a gwalt?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kalaki 0 Napisano Grudzień 12, 2006 zalegalizowac usuwanie idiotko tepa :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magda_M. 0 Napisano Grudzień 12, 2006 Ja bym nie usunęła napewno. Bałabym się facetów, ale nie własnego dziecka!!! Jeśli po 9miesiącach stwierdziłabym, że nie jestem w stanie go pokochać to oddałabym je do adopcji. Przynajmniej miałabym czyste sumienie, że nie zabiłam bezbronnej osóbki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość acidofilna Napisano Grudzień 12, 2006 zeszyt cwiczen - dla mnie wlasnie takie zachowanie to przejaw najwiekszej obludy. w schroniskach najlepiej "schodza" szczeniaki, w domach dziecka - noworodki. co to za roznica? jesli kobieta chce sie spelnic jako matka, to chyba bez znaczenia, czy przygarnie noworodka, czy dziecko starsze, ktore niestety ma duze szanse na to, ze zostanie w domu dziecka az do osiagniecia pelnoletnosci. a co sie z takim dzieckiem dzieje po opuszczeniu DD nikogo nie interesuje, wazne, ze sie zwolnilo miejsce dla kolejnych dzieciakow... wystarczy pogadac czasami z bezdomnymi i zebrakami na dworcach jaka jest ich przeszlosc - gwarantuje, ze naprawde WIELU takich ludzi, to ludzie z DD wlasnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zeszyt cwiczen Napisano Grudzień 12, 2006 czyste sumienie porzucając jak zepsutą zabawkę ?????? Jakie sumienie ?????? Żygac się chce od taki "moralnych" osób :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magda_M. 0 Napisano Grudzień 12, 2006 Dobra gwałt, sorka a co to dziecko jest winne? Jeśli kobieta ma warunki, żeby donosić ciążę to dlaczego ma zabić dziecko bo tak jej się chcę i tak będzie jej wygodniej? Kiedyś byłam innego zdania, ale chyba się starzeje i zaczynam więcej rozumieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelke 0 Napisano Grudzień 12, 2006 zeszyt cwiczen: ile asz lat? tak z cikawosci pytam. to samo pytanie kieruje do autorki topicu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Charlize 0 Napisano Grudzień 12, 2006 zeszyt cwiczen....i nie zamierzasz miec dzieci ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach