Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laborantka

strach przed ciaza z powodu pracy w laboratotium chemicznym

Polecane posty

Gość laborantka

Czesc dziewczyny. Bardzo chcialabym miec dziecko, jednak jak pomysle o mojej pracy to przechodza mnie ciarki ze strachu. Czy pracuje lub pracowala ktoras z Was w laboratorium i miala lub ma kontakt z odczynnikami chemicznymi a mimo to zaszla w ciaze lub jest juz szczesliwa mamusia. Prosze o odpowiedzi, bardzo mi na tym zalezy.

Gość chemiczka
ja pracowałam do 3 miesiąca teraz jestem szczęśliwa mamą 9 miesięcznego zdrowaego chłopaczka :-)

Ja pracowalam prawie do konca ciazy, na urlop poszlam 2 tygodnie przed terminem porodu, ale dzidzia zrobila mi niespodzianke i urodzila sie tydzien wczesniej:-) Oczywiscie podczas pracy w laboratorium bardzo uwazalam, poza tym odsunieto mnie od pewnych zajec. Moja Corcia ma 18 miesiecy, jest zdrowa i wesola dziewczynka. Pozdrawiam i zycze powodzenia!

Gość laborantka
Bardzo dziekuje za slowa otuchy. Najbardziej obawiam sie pierwszych trzech miesiecy, bo wtedy podobno nalezy najbardziej uwazac. A na poczatku ciazy nawet przeciez o niej nie wiemy.

Gość laborantka
Chemiczka, Bunia gratuluje zdrowiutkich dzieciaczkow. Ale napiszcie mi, tez mialyscie obawy takie jak ja czy tylko mi cos uderzylo do glowy?

Gość tez pracuje
Rowniez pracuje w laboratorium, dlatego podnosze temat bo mnie ciekawi.

Gość buka poka
Moja mama pracowała w zakładach chemicznych, gdzie było sporo laborantek. Było to w czasach, kiedy w ciąży sie pracowało a nie szło na zwolnienie. oczywiście, dziewczyny nie mogły pracować na zmiany i od pewnych prac były odsunięte. Myślę, że dużo też zależy od rodzaju laboratorium, z jakimi odczunnikami ma się do czynienia.