Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażonaaa

Koleżanka od kilku lat przeczyszcza się, czym to grozi?

Polecane posty

Gość przerażonaaa

Jest budowy normalnej, ani za chuda ani za gruba, anoreksji i bulimii, nie ma bo nie wymiotuje. Ale ma chyba obsesję na punkcie swojego wyglądu bo od kilku lat stosuje zioła przeczyszczające i pije tabletki, po kryjomu, żeby nikt nie widział. Po tym wszystkim przeczyszcza ją kilka razy dziennie, chodzi mi o wypróznienia. W ciągu dnia potrafi byc kilka razy w łazience, jej wypróznienia to pewnie sama woda i śluz! Czym to grozi? jakie moga byc komplikacje? Chodzi mi o jelita, czy można je jakoś uszkodzić? Czy później nie bedzie mogła zrobic normalnego stolca?

Gość pewnie Ty tak robisz
a zwalasz na koelżankę.....

Gość przerażonaaa
Nie, to nie ja. Dodam, że ona tak robi, bo powiedziala, że nie lubi brzucha wzdętego. W dodatku bardzo mało je.

Gość do przerażonej
Moja tesciowa też ma obsesje na punkcie wyglądu,jak przyjeżdza do nas to zawsze z ziółkami przeczyszczającymi;),ja myślę,ze juz bez tego nie moze sie w.....Tak poza tym nic jej nie jest:),maż twierdzi,ze pije to od kiedy on pamięta.Też je bardzo mało,głównie jogurty z otrebami,ale tyłek i tak ma jak szafa gdańska;)

Gość lololo
Oczywiście jest to niebezpieczne dla zdrowia. Jelita odzwyczajają się od pracy i jak odstawi te herbatki i tabletki to będzie miała mega zatwardzenia. Organizm sam nie będzie potrafił się oczyścić. Lepiej niech je sobie jogurty, suszone śliwki itp.

Gość figura1
ja robie tak samo ale jak przez miesiac przestalam pic herbatki zaczełam zdrowo regularnie jesc to moglam sie normalnie wyprozniac ale znowu potem zaczelam za duzo jesc i oczywiscie herbatki poszly w ruch tez

grozi to tym ze niedlugo bez takich wspomagaczy nie bedzie potrafila samodzielniesie wyprozniac, a od nich tez moze sie uzaleznic i z miesiaca na miesiac moze potrzebowac coraz to mocniejszych rzeczy. wystrzegajcie sie tego dziewcyny sa inne sposoby na odchudzanie a jak cierpicie na zatwardzenia to polecam sok z kiszonej kapusty i suszone sliwki.

Gość pani zywieniolog
niestety Twoja kolezanka ma zaburzenie podobne do bulimii!nie wymiotuje ale wyrzadza sobie taka sama krzywde tyle ze...."od drugiej strony"!ciagle przeczyszczanie grozi calkowitym zanikiem blony sluzowej jelita oraz uposledzeniem jego ruchow perystaltycznych!oczywiscie otreby+jogurt dzialaja kojaco i reguluja takie sprawy ale to jest bez sensu tak samo jakby ktos wypalil papierosa po czym zjadl pomaranczko zeby nadrobic straty!sprobuj przekonac kolezanke do porzucenia tebletek przeczyszczajacych i zmiany diety!przeciez moze byc szczuplutka i jednoczesnie nie wyrzadzac sobie krzywdy!

Gość to bulimia
poczytaj o bulimi !! Jak sie jest chorym na bulimie to albo sie przeczyszcza albo wymiotuje. radze isc do psychologa ...