Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominiquita

czy lekarz pierwszego konktaktu moze przepisac tabl. anty?

Polecane posty

Gość Dominiquita

Witam! Pytanie, ktore mnie dreczy, jest w temacie:) A drugie, to taki, czy po tabletkach anty wbrew oczekiwaniom moze pgorszyc mi sie stan cery? Pozdrawiam!

Gość tak może
Lekarz pierwszego kontaktu może przepisać tabletki antykoncepcyjne, ale tylko wtedy, jeśli dostarczysz mu zaświadczenie od ginekologa (raz w roku), że jesteś zdrowa i nie ma żadnych przeciwwskazań.

Gość acdcsca
mi przepisuje, bo to kontynuacja terapii poleconej przez ginekologa i jednocześnie tabletki antykoncepcyjne ale i tak robi to w pewnych granicach czasowych (teraz znów muszę iść do ginekologa i zrobić badania żeby sprawdzić czy nie pojawiły się jakieś skutki uboczne stosowania takich tabletek) ale jeśli wcześniej nie badałaś się a branie tabletek anty jest twoim własnym pomysłem na walkę o ładną cerę, to lekarz pierwszego kontaktu raczej nie weźmie na siebie takiej odpowiedzialności by przepisać ci środki hormonalne bez twojej konsultacji z właściwym lekarzem (dermatologiem lub ginekologiem)

Gość spokojnie to tylko awaria
Mój mnie zna i wie,że łażę się badać.Awaryjnie przepisywał mi chyba ze 4 razy.A to gin na urlopie,a to opakowanie zostało w gościach:) Ale pewnie zależy to też od lekarza.

Gość Dominiquita
Nie, to nie moj wymysl..lecze sie na PCO w panstwowym szpitalu..no i troche przysnelam z terminem wizyty i boje sie, ze mnie teraz nie zapisza..a tabletki mi sie skoncza przed sylwestrem. Hmm..chyba tylko moge liczyc na milosierdzie lekarza pierwszego kontaktu. Dziekuje za odpowiedzi! Pozdrawiam