Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatarta

ile lat mailyscie kiedy podjelyscie swiadoma decyzje o ciaazy?

Polecane posty

a ja mysle ze ten temat można interpretować dwojako, po pierwsze świadoma decyzja o ciąży zależy od matki nawet jeśli jest i sie o tym dowiaduje ja mam 19 lat i za niedługo urodze i to była moja decyzja bo oczywiście mogłam nie urodzić, nie lubie obrażania innych jezeli się nich nie zna ja chodzę dumnie z brzuchem do klasy maturalnej a w październiku zamierzam iść na medycynę, można mieć dzidziusia i realizować swoje plany i marzenia. fakt , że nie planowałam tej ciaży nie robi ze mnie tępej małolaty bo podejmuję sie urodzić i wychować, mam wsparcie rodziny i mojego chłopaka (ojca dziecka) i nic wiecej nie potrzebuję, pozdrowienia

Gość zatarta
wedlug mnie mojego tematu nie mozna rozumiec dwojako "pytanie skierowane do kobiet ktore planowaly ciaze, byly na nia gotowe, celowo sie nie zabezpieczaly itd..." nie napisalam o swiadomej decyzji o urodzeniu dziecka tylko o ciazy... a decyzujemy sie na cos nim cos nastapi.. np decydujesz sie na pozyczke .. nie kiedy juz ja wzielas tylko przed jej zaciagnieciem rozumiesz juz?;)

Gość zatarta
bardziej chodzilo mi o pierwsza ciaze:) na pierwsze dziecko znacznie trudniej sie zdecydowac niz na 2gie - tak mi sie wydaje przynajmniej

A nawet jeśli dziewczyna ma 18 lat, nie zarabia, tylko się uczy, ma starszego od siebie faceta, który utrzyma ją i dziecko, to czemu ma nie decydować się na dziecko? To jej decyzja i jak coś nie wyjdzie to ona, a nie Wy będzie cierpieć. Nie lubię jak ktoś włazi z butami w cudze życie i próbuje kogoś umoralniać. Nie mam nic przeciwko ciąży w młodym wieku, ale trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów. Myślicie, że jak 18-latka założy temat, że stara się o dzidziusia, Wy zaczniecie na nią najeżdżać, to ona weźmie to do siebie? Oczywiście, że nie!:P I pewnie zrobi Wam na złość: \"Ja im wszystkim pokażę, urodzę maluszka i będę szczęśliwa\". Jestem zdania: mają 18 lat, wiedzą co chcą, a wszystko wskazuje na to, że chcą dziecka, to niech się na nie decydują, a jak się okaże, że dziecko to nie tylko płacząca zabawka, to jeszcze lepiej: zdadzą sobie sprawę jakie były głupie i wyciągną wnioski na przyszłość.

Gość Andzia18
Cześć,mam 19 lat i jestem w 5.miesiącu ciąży.Decyzja o ciaży była jak najbardziej świadoma a maluszek (córcia Natalka) wyczekiwany jak nikt na świecie.Wydaje mi się,że jeżeli kobieta podejmuje świadomą decyzję odnośnie posiadania dziecka to jest na to w pełni gotowa,nieważne czy ma 18 czy 40 lat.Wiem z doświadczenia,że to nie wiek czyni supermamę:DMoja mama ma obecnie 39 lat i nawet nie wiem co się z nią dzieje bo odeszla od nas 2 lata temu(mam jeszcze młodszego brata-12 lat) i urwała całkowicie kontakt.A matką nigdy nie była dobra,niestety....Dziękuję Bogu,że jestem inna niż ona a moja Natalka będzie najszczęśliwszym dzieckiem na swiecie:DI robię to dla niej a nie po to,żeby komuś coś udowadniać

Gość justaaaaaaaaaaaaaaa
18 lat jak urodze bedzie 19 i jakos nie mam zamiaru kazdego przekonywac ze to byla swiadoma decyzja, jezeli nie chcecie wierzyc to nie wierzcie

Gość
Antygzub ---przyznaje Ci racje !!!!!!!!! kazdy jest kowalem swego losu wcale nie jest tak ze 18 letnia mama bedzie złą mamą A tu nagonka na młode mamy jest okrutna Anty net ar zmieniłas kolor? małpeczko w czerwonym?

ja mialam 26 lat jak podjelam decyzje ze teraz chce miec dziecko i koniec bo potem bedzie za pozno,mialam w sobie taki mus ze teraz a nie pozniej,przestalam sie zabezpieczac i tak nam sie udalo z mezem za pierwszym podejsciem a teraz mamy urocza dziewczynke ktora ma juz 1,5 roku