Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tedeka

co zabrać do UK?

Polecane posty

Gość hmm az mi sie buzia usmiechnel
a jak poczytalam co tutaj kolezance napisaliscie. ja "emigruje" ( cydzyslow bo narazie to zbyt mocne slowo:P) do uk w styczniu i pomimo ze coroku jezdzilam tam na lato to jakos dotej pory nie przekonalam sie do jedzenia. moze to dlatego ze malo mialam okazji karmic sie sama przewaznie bylam na "utrzymaniu" hotelu w ktorym pracowalam. jest to tanczy sposob ale napewno na dluzsza mete meczacy bo mi ta ich kuchnia bez przypraw nie smakuje wogole. ale teraz mam zamiar jak najszybciej zamieszkac choc w malej kawalerce (z facetem wiec finansowo bedzie latwiej) i gotowac sobie sama. i ciesze sie ze normalne zywienie jest mozliwe ale z czym sie zgodze to z tym polskim jedzeniem ze jest tego coraz wiecej unas na wyspie jest nawet polska cukiernia. a tak pozatym w ramach tego co zabrac.hmm nie radze brac zbyt wiele np kosmetykow. ceny sa podobne jak w polsce a produkty przewaznie lepsze. ja teraz jak pojechalam to nabralam nawet podpasek na zapas a to najwieksza glupota jest bo efekt byl taki ze musialam zaplacic 250zl za nadbagarz (polacy zawsze zedra jak sie tylko da wracajac z angli nigdy za nadbagarz nie placilam:o) i po pierwsze zupelnie mi sie to nie oplacalo a po drugie takie np podpaski byly w uk tansze i lepsze. teraz jak bede wracac zabieram tylko ciuchy i to co mam na bierzaco w kosmetyczce.no i oczywiscie plus buty w ktorych akurat chodze itd.tam naprawde mozna kupic duzo roznych fajnych rzeczy duzo taniej wystarczy od czasu do czasu przejsc sie po miescie. duzo mozna upolowac na przecenach. 🖐️

aha i jak chcialabys sobie sama gotowac to wez sobie moze z polski vegete,delikate itp. ja napewno wezme kilka paczek bo nic nie zastapi delikaty a oni maja tam kiepsko z takimi przyprawami

o fuj te chipsy octowe sa ochydne a co do zakupow to w tesco polecam jak bedziesz miec blisko :) tiger jest pyszny ale i tak najpyszniejsze sa kanapki w wielu miejscach jadlam jednak z tesco sa najlepsze :)

a co do ich potraw to mimo wszystko za rybki zawsze dam sobie uciac glowe :) mniam oczywiscie nie wszedzie gdzieniegdzie sa jak sam olej :)

Gość tedeka
i znowu wyslalam bez wpisu ;p hmmm...jak to dobrze że nie jem chipsów i innego sztucznego badziewia:) masło z solą lubię bo jem w polsce president chociaz wlasciwie maslo jem rzadko;p. z nadbagazem moge miec problem bo nie zamierzam wydawac kasy na duperele wole drozej wynajac lepsze mieszkanie.

hmm az mi sie buzia usmiechnel - na jakiej wyspie bylas i gdzie ta cukiernia bo moze na mojej wyspie ;)

wyspa jersey

Gość tak ta przt franci

Gość gość
Dokumenty z dokumencika zabierz!Warto!!Mieszkam w UK od kilku miesięcy więc wiem co mówię tzn.piszę xD

Gość gość
musisz zabrac namiot bo czesto tu pada oraz troche patykow na pierwsze ognisko bo tu malo lasow jest. Jakbyś miała procę albo łuk to łatwiej upolowac by bylo jakiegos labedzia lub krolika ktorych tu pelno. Takze nie zapomnij cos zabrac na pierwszy posilek Jakies suszone paski wolowiny. Oraz kompas by sie przydal bedziesz wiedziala w jakim kierunku podazac jak przyjedziesz radzilbym poludnie bo tam jest troche cieplej