Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wersal

jak sie robi devolaja

Polecane posty

ja robię tak: pierśi kurczaka rozbijam.Pieprze i sole w środku.Wkładam tam ser lub ser z pieczarkami(przysmażonymi wcześniej) i zawijam.Optaczam w jajku i bułce tartej i smaże.Najpierw na tej stronie gdzie będzie te zrulowanie by się nie rozwalił

Ja robię tak: Pieczarki przysmażam z cebulą. Pierś z kurczaka lekko rozbijam[najlepiej w woreczku foliowym,lekko sole posypuję pieprzem,obtaczam mieso w mące,na jedną połowę kładę pieczarki-i zaginam na pół-jak pierogi-brzegi mocno dociskam.Panieruję w samym jajku i smażę na złoty kolor.Całość podduszam w brytfance w nagrzanym piekarniku.

Gość prawdziwek_prawdziwy
yola13 - a skąd wiesz, który przepis jest "prawdziwy"??

Gość doroniasiek
ja tam wole zwykłe proste schaboszczaki

Gość chciej byc moja droga
a czy przypadkiem do srodka nie nalezy wlozyc kawalka maselka? nalezy

Gość asasasasasas
devolaj to pierś a w środku masło i pietruszka nic więcej jak sa pieczarki ser i te inne to to juz nie jest devolaj

asaaaasasaa... szukalam wlasnie dokladnej info na temat d. wiec tylko maselko i natka....ok.dzieki..a masz moze jakies zrodlo na ten temat?

to wtedy jest vhyba gordon blue...z tymi innymi

Gość I.M
Oczywiście devolaie to rozbita pierś z kurczaka,nadziana maslem i pietruszka.Ja pierś po rozbiciu posypuje w środku delikatem czerwonym knorra.Panierunek i usmażyć na głębszym tłuszczu albo we frytownicy.

Gość elek kucharz
oczywiście się pisze de Volaille a nie spolsczona nazwa devolaj. W orginale do środka rozbitej piersi z kurczaka nie daje sie nic wiecej jak samo maslo jesli dodamy jakis inny dodatek to juz nie jest de Volaille.

Gość ksjdfshh
Nie rozbita, a zmielona piers z kurczaka :) mozna dodac w środek: masło + koperek, ser, pieczarki z cebulk obtoczyc w bułce i jajku i upiec

Gość amator xxxxx
ja mam dobry przepis na lody w czarnej polewie wiec tak kupujemy 5 czekolad o smaku czekoladowym i smazymy na patelni bez uzyciu oleju uwaga patelnia moze sie zapalic a i jeśli ktos ma dlugie wlosy to tez prosze uwazac najlepeij sciac a dalej to tak kupic smietanke w kiosku i ubic na ciepło następnie wsypac do czekoldy i zalc goraca woda i wymieszac i wsadzic do lodowki i poczekac 5 dni po tym czasie mozna zjesc uwaga przepis nie dla amatorow pozdrawim i zycze udanej komsumcji:)

Gość dycia smakosz
musze powiedziec ze ten przepis na lody to elegancja francja pozdrawaim

Gość kubulek smakołyczek
o Dycia bardzo dobrze ze cei tu widze pozdrawaim:)

Gość [][][]
o fak, przepis na lody czekoladowe to mistrzostwo świat. Dawno się tak nie uśmiałem