Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wersal

jak sie robi devolaja

Polecane posty

ja robię tak: pierśi kurczaka rozbijam.Pieprze i sole w środku.Wkładam tam ser lub ser z pieczarkami(przysmażonymi wcześniej) i zawijam.Optaczam w jajku i bułce tartej i smaże.Najpierw na tej stronie gdzie będzie te zrulowanie by się nie rozwalił

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robię tak: Pieczarki przysmażam z cebulą. Pierś z kurczaka lekko rozbijam[najlepiej w woreczku foliowym,lekko sole posypuję pieprzem,obtaczam mieso w mące,na jedną połowę kładę pieczarki-i zaginam na pół-jak pierogi-brzegi mocno dociskam.Panieruję w samym jajku i smażę na złoty kolor.Całość podduszam w brytfance w nagrzanym piekarniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prawdziwek_prawdziwy
yola13 - a skąd wiesz, który przepis jest "prawdziwy"??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doroniasiek
ja tam wole zwykłe proste schaboszczaki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chciej byc moja droga
a czy przypadkiem do srodka nie nalezy wlozyc kawalka maselka? nalezy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asasasasasas
devolaj to pierś a w środku masło i pietruszka nic więcej jak sa pieczarki ser i te inne to to juz nie jest devolaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chciej byc moja droga
asaaaasasaa... szukalam wlasnie dokladnej info na temat d. wiec tylko maselko i natka....ok.dzieki..a masz moze jakies zrodlo na ten temat?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chciej byc moja droga
to wtedy jest vhyba gordon blue...z tymi innymi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość I.M
Oczywiście devolaie to rozbita pierś z kurczaka,nadziana maslem i pietruszka.Ja pierś po rozbiciu posypuje w środku delikatem czerwonym knorra.Panierunek i usmażyć na głębszym tłuszczu albo we frytownicy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość elek kucharz
oczywiście się pisze de Volaille a nie spolsczona nazwa devolaj. W orginale do środka rozbitej piersi z kurczaka nie daje sie nic wiecej jak samo maslo jesli dodamy jakis inny dodatek to juz nie jest de Volaille.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ksjdfshh
Nie rozbita, a zmielona piers z kurczaka :) mozna dodac w środek: masło + koperek, ser, pieczarki z cebulk obtoczyc w bułce i jajku i upiec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość amator xxxxx
ja mam dobry przepis na lody w czarnej polewie wiec tak kupujemy 5 czekolad o smaku czekoladowym i smazymy na patelni bez uzyciu oleju uwaga patelnia moze sie zapalic a i jeśli ktos ma dlugie wlosy to tez prosze uwazac najlepeij sciac a dalej to tak kupic smietanke w kiosku i ubic na ciepło następnie wsypac do czekoldy i zalc goraca woda i wymieszac i wsadzic do lodowki i poczekac 5 dni po tym czasie mozna zjesc uwaga przepis nie dla amatorow pozdrawim i zycze udanej komsumcji:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dycia smakosz
musze powiedziec ze ten przepis na lody to elegancja francja pozdrawaim

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kubulek smakołyczek
o Dycia bardzo dobrze ze cei tu widze pozdrawaim:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość [][][]
o fak, przepis na lody czekoladowe to mistrzostwo świat. Dawno się tak nie uśmiałem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×