Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elba125

od czego kaszelek i katarek u 6-tygodniowego niemowlaka??

Polecane posty

Gość elba125

Moje dziecko pokasłuje i cieżko oddycha przez katarek.Nie ma podobno infekcji,bo robiliśmy przedwczoraj badania w szpitalu,wymazy i takie inne.Lekarz nic nie stwierdził.A jednak te pokasływania mnie niepokoją.I do tego zalegający w nosku katar.Jak sądzicie od czego to może byc??

Gość elba125
Jaki wirus??Przecież był badany wczoraj i nic nie stwierdzono.

Może macie w mieszkaniu zbyt ciepło. Dzieci często miewają tzw sapke i w gardełku może też mu zasycha.Do noska polecam STERIMAR tzw woda morska.Mojej córce przechodziło.

Gość mama Pawełka
Mój synek miał takie objawy po raz pierwszy jak miał 6 tygodni. Okazało się, że mu się pokarm cofa i podrażnia nosek i gardło.

Gość jak dzidzius ma zapchany nosek
polecam nosefride ( aspirator do nosa ) mozna kupic w aptece ( ja zapłacilam okolo 25 zł ) jest skuteczniejszy od zwyklej gruszki do nosa . zanim uzyjesz aspiratora kup w aptece sol fizjologiczna ( zeby wydzielina sie rozrzedziela wtedy bedzie latwiej usunac glutki ) jezeli wydzielina jest biala lub przezroczysta to wirus jezeli wydzielina jest zolta lub zielona to znaczy ze organizm zaatakowala jakas bakteria kaszelek moze byc od tego katarku jezeli dziecko ma problem z oddychaniem to mozesz kupic krople do nosa nasivin 0,01 %( udrozni nosek ) chce dodac ze malemu dziecku trzeba udrazniac nosek ( samo sie nie wysmarka ) bo moze dojsc do nadkazenia bakteryjnego i moze zaatakowac ucho lub zatoki lub płucka . oczywiscie moze to byc cofający sie pokarm . zawsze po jedzonku pionizuj dziecko zeby mu sie odbilo .jezeli ma tendencje do cofania pokarmu , pod materacyk połóz jakis kocyk - chodzi o to zeby dziecko mialo wyzej glowke ( tylko nie kladz pod glowke wysokiej poduszki ) wystarczy zeby materacyk byl pod katem około 30 st . jezeli dziecko ma katarek tez bedzie mu latwiej oddychac

Gość jak dzidzius ma zapchany nosek
chce dodac jeszcze ze obecnie panuje jakis wirus - cala moja rodzinka ma katar i lekki kaszel