Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pin

czy ktoraś byla przeziebiona na poczatku ciązy.Prosze o podpowiedź!

Polecane posty

Gość pin

Czy któraś z Was była na samym początku ciąży bardzo silnie przeziębiona??? Jakie leki można wtedy przymojwać?? Bo słyszałam ze absolutnie nie można aspiryny np. Powiedzcie dziewczyny bo zaraz sie zasmarkam!!!

Ja ciągle chorowałam na początku ciąży, brałam miód, czosnek w granulkach, od czasu do czasu można paracetamol (panadol) , cerutin i inne leki homeopatyczne.

w pierwszej ciazy chorowalam i w obecnej tez lekow w sumie nie wolno zadnych, nawet kropli do nosa nie powinno sie stosowac polecam zroibic sobie mixture z kiwi z miodem - moje proporcje 3dorodne kiwi z 2 lyzkami miodu, pogniesc widelcem i zjesc, przez 2-3dni mozna to jesc 2 razy dziennie pozniej raz, ja na stale teraz juz jadam 4kiwi dziennie i jakos przeziebienie przeszlo i nie wraca a jesli juz ci nic nie bedzie pomagalo to sprobuj lekow homeopatycznych zdrowka zycze

ja miałam taki katar ze mi normalnie sluz wylatywał z nosa przezroczysty brałam buderhin,sterimar, panadol,rutinoskorbin,piłam lipe ale dwie szklanki tylko ,a miałam ponad miesiac ten katar....

Gość pin
haha, zaraz sie okaże ze katar i przeziębienie jest objawem ciaży:) Dzięki dziewczyny, choć najchetniej to bym wzięła cirus, po nim od razu katar mi przechodził i aspiryn C:D Ale nieststy...mam nadzieje ze takie przeziebienie samo w sobie nie zaszkodzi małemu...:(

Gość pin
albo małej...choć chyba małegmu...hahaha:D

Gość pin
a słyszałyście coś na temat aspiryny??ponoć jest bardzo szkodliwa dla płodu

Na początku ciązy miałam zapalenie pluc (w 6 tygodniu) nie mogłam nic brać.To był jeden wielki koszmar,kaszel niczym u gruźlika! lekarz kategorycznie zabronił jakikolwiek leków - czy to były by tabletki,syropy,zero nawet maści rozgrzewającej.Dlatego kazał mi tylko domowe sposoby tzn syrop z cebuli,imbir,miód z mlekiem.I to nic mi nie pomogło.Meczyłam sie przez 3 tygodnie.

Ja w ciazy tez zlapalam przeziebienie i lekarz polecil mi leki homeopatyczne, zadzialaly bardzo ladnie.

No wydaje mi sie że takie schorzenie jak zapalenie płuc to już trzeba podleczyć, co innego przeziebienie! Ja jestem w 19 tygodniu, mam zapaleie oskrzeli i biore antybiotyk żeby właśnie na płuca sie nie przerzuciło.

Gość WYWAR Z RUMIANKU
działa skutecznie - właśnie kończę nim leczyć dziecko 4-letnie (zamiast antybiotyku). 3 łyżki rumianku i 2 szklanki wody gotuj 20 min pod przykryciem na b. małym gazie. (Można gotować 9 łyżek i wywar trzymać w termosie). Pić 3 x dziennie. Zastępuje antybiotyk. Można też dodać odrobinę imbiru i cynamonu. Na katar: na łyżeczkę wlać ok. 1 cm3 tzw. kropli miętowych, podpalić Je i po zgaśnięciu płomienia wdychać unoszące się opary. Zabieg powtarzać 3-4 razy dziennie aż do ustąpienia kataru.

Gość mama777
A ja na poczatku ciąży( jak o niej nie wiedziałam) wzięłam 4 cirrusy, paczkę ibupromu, 6 aspiryn, nie mówiąc o stosie tabletek do ssania, a jak się okazało,że to ciąża, wszystko odstawiłam, ale za kilka dni zaczęłam plamić, okzało się ze mam krwiaka obok zarodka i że może go zciągnąć, ale moj ginio uratowal dzidzię jakimiś granulkami -krwiak się wchłonął w macicy :) prawdopodobnie przyczyną była aspiryna......a potem 3 razy antybiotyki w 2 i 3 trymestrze, insulina, leki na serce, na tarczyce-boże jak ja się bałam, ale dziecko urodziło się zdrowiutkie!!!! Czasami lepiej wziąć ten antybiotyk,to lepsze zło dla dzidzi.