Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinkaaa diablica

Novynette pytania do znawczyń tematu...

Polecane posty

Zaczynam brać to cholerstwo(jestem wrogiem any..ale również mam schizy o ciazy wiec staneło na tym)..no i mam kilka pytań,na które znalazłam sprzeczne odpowiedzi i teraz już nic niewiem. Pomózcie!: 1. czy jezeli 1 tablete wziełam 1dnia okresu yo jestem juz chronian przed ciażą w takim samym stopniu jakbym je brała od 1roku..?czy mogę się kochać od1 tabletki bezpiecznie??a moze mam poczekać np.1miesiac..? 2. na ulotce pisze,zeby brać wedłyg strzałek od pierwszego dnia okresu,poczynajac od dnia w którym dostałam.Tylko,ze tam do cholery sa jakies dziwne oznaczenia i niewiem czy zacząć brac od tej z napisem"start"?(1strzałka)?czy odf tej nad która jest dzień tygodnia???czy jezeli zaczne od startu a nie od dnia tygodnia to hormony nie zdziałaja?? 3.co obniża skutecznosć?czy 2tabetki ketoprofenu ,wit.C???? PROSZĘ O SZYBKA I RZETELNA INFORMACJE

Gość susi
odp.1 tak jesteś chroniona od 1 tabletki, chociaż ja zaczęłam się kochać bez gumki dopiero po miesiącu ;) odp.2 wszystkie tabletki mają taki sam skład. możesz sobie je brać nawet od końca. odp.3 na ulotce masz napisane jakie leki wchodzą w interakcje z novynette.

Dziękuje Ci bardzO:** własnie to mnie wkurza-że ginekolodzy niewiedzą ,nieumieja mi odpowiedziec na pytania...no a te ulotki sa też do d.....,tam jest bardzo zawile i chaotycznie opisane(np.nie znalazłam tam informacji od którego dnia jestem chroniona,sposob zażywania jest tak opisany..ze nic niewiem),a o lekach niby jest ale też tak:/Nie ma np.napisanego,ze sok grapefriutowy obniza działanie(Czemu????!)a wydaje mi sie,ze to powinno pisac na kazdym opakowaniu!