Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gazelka87

Pierwsze dni antykoncepcji -----brak okresu pomóżcie

Polecane posty

Gość Gazelka87

Pisze jeszcze raz, bo na poprzedni wątek nie można wejść - wywala stronkę. Otóż, jak pisałam lekarz przepisał mi Logest i zalecił go brać od pierwszego dnia najbliższej miesiączki. Więc jak tylko w środę pojawiła mi się czerwona kropelka na majteczkach to wziełam pierwsza tabletkę wieczorem. Następnego dnia miałam również zaledwie kropeleczke. Zazwyczaj mam obfite krwawienia i trwaja od 5 do 6 dni. A tu trzeciego dnia nie byłó śladu po okresie. Nie wiem czy to na pewno była miesiączka. Chociaż i tak już mi się spóźniała. Zaznaczam, że od 4 miesięcy nie współżyłam. Ale jużwkrótcę ma sie to zmienić (w końcu) :-). Czy tak jest przy pierwszym opakowaniu, że tabletki powodują szybszy koniec okresu i zmniejszenie jego obfitosci jesli sie zacznie brac tabletki od 1 dnia misiaczki? I czy jeżeli to nie był okres i wzialam tabletki za szybko to one nie beda dzialac antykoncepcyjnie? Dziekuje dzieczyny za odpowiedz.

Gość sfdsfsd
Ja miałam normalnie okres jak rozpoczełam antykoncepcje. Mysle ze mogłas poczekac kilka godzin jak okres normalnie by sie pojawił, a nie jedna kropelka i od razu bierzesz tabletke. Mysle jest to reakcja organizmu na tabletki w Twoim przypadku

Gość mala83.
organizm zaczyna szalec jak dostaje nagledodatkowe hormony. nie wie co jest grane:) tak obrazowo. jak Cie to niepokoi to pogadaj ze swoim ginem

Gość dokladnie tak jest
Tabletke bierze sie 1 dnia okresu, ale nie po pol godzinie, jak jest pare kropel tylko jak masz pewnosc ze to okres. po mniej wiecej 2 dniach po takim okresie sladu nie ma, bo tabletki go zatrzymuja. Jesli wzielas 1 tab. kiedy nie mialas okresu nie jestes zabezpieczona.

Gość Gazelka87
Ale ja nie wzielam tabletki odrazu jak tylko zobaczylam kropelke no bez przesady. Wzielam ja wieczorem a okresu dostalam rano. Sadze ze to byl okres bo krew byla brunatna i bylo jej okoo lyzeczka stolowa. Poza tym ngdy nie mialam plamien wiec sadze ze to jednak byl okres. Jak to, jesli wzielam tabletke przed okresem nie jestem zabezpieczona? Moze nie tego samego dnia ale chyba po 7 dni bez wzgledu kiedy sie wezmie tabletke jest sie zabezpieczonym.

Gość Gazelka87
No jest ktos, kto mi pomoze?

Gość monia_r
mam taki sam problem, tez wzielam tabletke, bo myslalam ze to okres, wzielam ja po ok 4 miesiecznej przerwie. Wiem ze teraz nie bede zabezpieczona, wiec dodatkowo trzeba stosowac inne metody antykoncepscji, ale chcialabym zeby ktos mi powiedzial, czy mam brac teraz te tabletki do konca i wszystko sie ureguluje? bo chyba jak juz wzielam to nie powinnam przerywac

Gość Gazelka87
Jak to nie jestes zabezpieczona? To niby ze co, ze przez 21 dni brania tabletek w ogole nie zadzialaja bo wzielas jeden dzien za szybko? A jak wezmiesz w piatym dniu miesiaczki to dzialaja po ok 7 dniach.

Gość monia_r
wlasnie nie wiem, bo mialam krwawienie ale tylko jeden dzien, i to raczej nie byl okres, wiec noie wiem jak jest z tym zabezpieczeniem, bo to na pewnoe zaklucilo owulacje, wiec wole nie ryzykowac:)

Gość AiWa 23
hej...ja jestem w takiej samej sytuacji ...i tez nie wiem co mam zrobic...z checia b ym przerwala opakowanie i zaczela wszystko od nowa...bo jesli w tym cyklu jestem niezabezpieczona to w nastepnym tez by wychodzilo na to,ze nie bo jak dostaje 4 dnia w trakcie 7 dniowej przerwy to nastepne opakowanie zaczynam jakgdyby 4 dnia okresu...bledne kolo