Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarnaaa

Twardnienie macicy w ciązy

Polecane posty

Gość ciezarnaaa

Od wczoraj mam wrazenie,ze najadlam sie kamieni -- brzuvh mi ciazy i podbrzusze jest twarde.Jestem w 27 tyg. Staram się lezec, ale kiedy wstaje, mam problemy z wyprostowaniem sie, brzuch mnie przygina. Ale nie boli. Powinnam się martwic? Czy tak się zdarza i jest raczej normalne?

10 razy w ciągu doby może tak się napinać. jeśli więcej idź do lekarza, to są skurcze. jeśli to napinanie trwa dłużej niz kilka- kilkanascie sekund - idź koniecznie. ja z tego powodu kilkakrotnie byłam hospitalizowana i hamowano mi skurcze , też w 27 tyg

Gość ciezarnaaa
Ciężko mi stwierdzic, ile to trwa----mam wrazenie,ze jest bezustannie twardy, nie czuje momentu twardnienia. :-(

idź na pogotowie, macica ma być miekka, taki twardniejący brzuch może być początkiem porodu przedwczesnego. Mimo zastosowanej tokolizy urodziłam 5 tyg wcześniej. wszystko dobrze się jednak skończyło

Gość Alalunan
Ona ma racje, to mogą być skurcze przedwczesne. Postaraj się jak najszybciej pójść do lekarza lub na pogotowie.

ja rowniez mialam takie problemy i od okolo 28 tc bralam fenoterol na rozluznienie miesni macicy, teraz jestem w koncowce 36 tc fenoterolu biore juz prawie najwyzsza dawke, ale jak narazie jest ok... aha i przede wszystkim duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo lez :) bedzie wszystko w porzadku nie martw sie ale idz jak najszybciej do lekarza

Gość ciężarnaa
Dzięki wszystkim--dzis wyszlam ze szpitala :-) Pozdrawiam!