Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to działa

Maseczka z mąki odtykająca pory

Polecane posty

Gość to działa

\Gdzies tu był taki temat skad wziełam ten przepis i to naprawde działa- dziewczyny - stałe bywalczynie - pamietacie?

Gość napisz jak ja zrobic

Gość to działa
na początku jak czytałam - śmiałam się i nie wierzyłam - wystarczy zmieszać nieco mąki z wodą na oko tak by powstała papka, ale nie za gęsta, raczej lekko lejaca się - i to nakłada się na twarz lub na miejsce gdzie chcemy sie pozbyc zaskóników nakładamy po jakis 2 minutach zaczynamy lekko rozmasowywać, nakłądac nieco wody i dalej masować - i dosłownie widzi się jak zaskórniki wychodzą na wierzch - normalnie byłam w szoku, nie mogłam uwierzyć, nie wiem jak to możliwe dalje znowu nakłada sie nieco papki i znowu masuje i znowu nakłada wody i tak w kółko - czuje sie pod palcami twarde grudki, mysle ze to zaskórniki wychodzą z porów:O wiem ze brzmi to obrzydliwie, ale działa dlatego szukałam tematu by cos jeszcze o tej metodzie poczytac

Gość to działa
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=31128950&v=2&s=0 znalazłam cos takiego - podobne działanie, ale ja czytałam tu na forum ze mozna ta maseczke robić w celu oczyszczenia skóry z zaskórników, a tam piszą ze w celach zdrowotnych tez

To nie sa zaskórniki tylko mąka która się osadza na włoskach na twarzy. Podobno kiedyś tak znachorki leczyły dzieci. Smarowały je całe taka mazią i wmawiały rodzicom, że ich pociechy mają lamblie

Gość to działa
wiem ze to nie zadne lamblie, ani robaki:D ale mysle ze mąka na swoj sposób otwiera pory... tym bardziej ze to co wychodzi jest żółte, a mąka z wodą ma biały kolor.... hmmmm, tak czy owak na pewno skóra jest w jakis sposób oczyszczona i wygładzona. podobnie dekolt. mysle ze warto spróbować, tez byłam niechętna, ale efekty są fajne

Gość to działa
napisz jak robic peeling z kawy. jest skuteczny?

Ok łyżeczkę zaparzonej kawy (fusów) mieszam z kremem (może być do codziennej pielęgnacji) i wcieram delikatnie w buźkę i dekolt. Jak się krem wchłonie zmywam fusy wodą. Skóra jest ładna, napięta i pachnąca:) Polecam

Gość pytaniee
a czy te ciemne mikrodrobinki kawy nie zanieszczyszaczają porów?

Gość a ja sobie zrobie
nałozyłam sobie własnie taką papke na twarz , bardzo miłe uczucie zreszta sprobojcie same napewno nie zaszkodzi

Gość pytaniee
ale jaką nałożyłas z mąki czy z kawy?

Jest to jeden z najtańszych peelingów szczególnie jeśli się piję kawę sypaną. Taki peeling doskonały jest do całego ciała i wtedy odpowiednia ilość kawy miesza się albo z balsamem, albo z żelem do mycia. Poprawia nastrój i działa na celulit

ja nałozyłam z mąki w kawe nie wierze naprawde niesamowicie miłe uczucie a przeciez nie raz nakładałam rózne maseczki i nigdy tak nie czułam

Gość poala
eee to znaczy takie fusy z dna kubka mozna uzyc???

Gość poala
Anielico, mowisz ze działa na cellulit (no tak, kofeina :) ) czyli jako balsam na cellulit uzywasz, i jako peeling do twarzy tez? pierwsze słyszę, dlatego się upewniam :)

Gość poala
hmm, dobra, dzięki :) 🌻 właśnie wypiłam kawkę :D idę próbować :)

Gość jolka19
z jakiej mąki ta maseczka??

Gość zwykłej mąki
tortowej na przykład.

Gość ze zwykłej mąki
przennej jaką masz w domu

kawowy peeling- rewelka! Na twarz nie używałam, tylko na uda, żeby się pobzyć celulitu. Żadne ziaje i inne wynalazki nie działały tak rewelacyjnie jak peeling z kawy. Szkopuł: ciężko domyć wannę

I ja potwierdzam, odkąd spróbowałam kawy, nie kupuję żadnych peelingów do ciała. Na temat działania antycellulitowego się nie wypowiadam, ale wygładza naskórek fantastycznie. Ze stosunkowo nowej wanny zmywa się bez problemu, wystarczy polać prysznicem i już.