Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja23

Jak odciągac pokarm ręcznie,plis?????????

Polecane posty

Od stycznia zaczynam prace,na razie raz w tygodniu po 3 godziny i musze zostawic mezowi mleko dla małej,ale jak skoro za nic nie chce leciec,probuje od wczoraj i trzy krople w butelce to na razie sukces,a i kiedy odciagac przed czy po karmieniu,pora dnia tez pewnie ma jakies znaczenie,a i boje sie ,ze pozatykaja mi sie te zatoki mleczne jak bede je naciskac,czytałam cos o tym i nic....

Gość podwójna mama
ja niestety nie mogłam sobie poradzić z ręcznym laktatorem. Mleko leciało, ale w małych ilościach. Musiałam przejść na elektryczny. Wiem jednak, ze wiele kobiet jakoś sobie radzi.

Recznie to znaczy reką? Czy masz laktator ręczny? ja sciągałam reką ale długo to trwa.Piersi muszą się przyzwyczaić do sciągania.Potem juz jest lepiej. Nie polecam tych laktatorów w formie gruszki, albo tych w formie strzykawki. Ręczny ale z pompką np. canpola Nie sciagałam za długo wiec ci wiecej nie pomoge,ale chyba sciaga sie po karmieniu..

rusałka ma chyba racje.Dziecko sciagnie wiecej- to znaczy do końca.Wiec chyba jednak przed karmieniem

ja proponuje odciagac mleko w pracy, ja ściagam w pracy pracując po 7 godzin dziennie 3 razy ściagam mleko ręką, idzie całkiem szybko pierś należy objąć pomiędzy palec wskazujacy i kciuk (pozostałe palce dłoni za wskazujacym podłożyc pod pierś) na wysokości końca ciemnej obwódki, trzeba przycisnąć te dłoń do siebie (przysinąć pierś) i ściskając przesuwać palce ku sutkowi mleko zacznie leciec, ale piersi powinny byc pełne (po jakiejść godzinie od karmienia, po 2-3 leci najlepiej) zeby przyspieszyć wypływ mleka mozna rozmasować sutki działa - ściagam mleko codziennie w pracy juz od 2 mcy :)