Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga225

pomocy,błagam!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Juz kiedys pisałam o tym,moje dziecko mnie gryzie ,ciaga za włosy,niepotrafie sobie z nim poradzic!!! jeszcze jest za mały zeby mu wytłumaczyc ma rok,moze niepotrafie skutecznie .Prosze poradzcie mi jak mam sobie z tym poradzic juz niemam siły,np.bawimy sie jest super a tu nagle ugryzie mnie lub pociagnie za wlosy a mnie az ku....ca bierze!!! przewaznie zdaza sie to jak sie do mnie przytula :(

Gość a czemu nie
wklep mu pozadnie w koncu to przestanie

niebede bic dziecka!!!! co za glupia odpowiedz lepiej sie niewypowiadaj jaj masz cos takiego pisac!! mam naprawde problem i szukam pomogy,moze ktoras z mam miala taki problem?

Gość TkankaMięsniowa
ile to dziecko ma lat. to zasadnicze pytanie.

Gość TkankaMięsniowa
juz doczytalam. przepraszam. Ja proponuje w takim momencie wstac i przestac się bawic. powiedziec wyraznie, ze jak Cię bedzie gryzl to będzię się bawil sam. i koniec. zajmujesz się czyms innym. powinien zrozumiec

Gość a czemu nie
ej no co jest prosiłaś o rade wiec Ci ją dałam A Ty mnie najerzdasz,nie ładnie

Gość życie...
powiedz mi co robisz w sytuacji kiedy on Cie bije... Wstajesz, odchodzisz, krzyczysz na niego,...,?

Witam, Twój synek wcale nie jest zamały na tłumaczenie, dzieci są mądrzejsze niż nam się zdaje. Jak np. Cię ugryzie, to spójż mu prosto w oczy i powiedz NIE WOLNO, TO BOLI. Nie mówię, że posłucha odrazu, ale z czasem załapie o co chodzi. Tylko nie rób tak, że jak Cię pociągnie za włosy to Ty jego, bo uzna to za normę i dalej będzie psocił. Ja przerabiałam to ze starszą córką, a obecnie przerabiam z młodszą. Zresztą czasami jest tak że obie jak zawiążą pakt przeciwko mnie, to testują moją cierpliwość :P Ja wiem, że Ciebie to boli i w takiej chwili trudno o cierpliwość i opanowanie ale postaraj się. Powodzenia

Małego pewnie bawi, że jak CIę ugryzie albo pociągnie za włosy to pewnie wołasz \"Ała!\" albo robisz inne rzeczy, które maluch odczytuje jako zabawę. Musisz zdecydowanie postawić sprawę - ugryzienie=brak zabawy i czułości. Maluszek szybko załapie o co chodzi, a krzywda mu sie przy tym nie stanie.

Witam!!! Moja córcia jak była młodsza( obecnia ma 2 latka ) też potrafiła dotkliwie ugryźć, że pozostawał ślad.Gryzła dosłownie wszystkich, nawet dziecko sąsiadki w policzek uciapała.To trwało gdzieś do roku i 9 miesięcy.Dzieci tak mają i nie rozumieją,że robią gryzieniem komuś krzywdę.W żadnym wypadku nie bij dziecka, bo może to sie na nim źle odbić.Czasem jest to denerwujące, ale biciem niczego sie nie załatwi tym bardziej ,że roczne dziecko to jeszcze maluszek niczego nie świadomy.To minie z wiekiem uwierz mi.Powodzenia życzę i cierpliwosci do dzieciaczka;-))

nie bije swojego dziecka ,chce to wyraznie podkreslic! co w takim momecie robie, no niestety zdaza mi sie krzyknac na niego ,,co robisz!\'\' ,,przestan mnie gryzc!\'\' itp. mowie wam jak mi jest ciezko bo on przytula sie do mnie i jest fajnie a tu nagle jak nie ugryzie jak nie pociagnie za wlosy....brak slow,czasami az mi sie poplacze , to tak uspokoji sie i tylko paczy.OCH! acha i nieuwazam za dobraq rade typu,,wklep mu pozadnie w koncu zrozumie\'\' co to za rada!!

nie potrafisz sobie poradzic z roczniakiem to jak dasz sobie rade w dalszych etapach zycia .jak bedzie mial 5 ,10 czy 15 lat.napluje ci w twarz da ci pod oko a ty powiesz nie nakrzycze na niego i nie dam mu klapsa bo mial biedaczek taka smutna minke jak to robil!!!!!! uwazam ze dla takich bezradnych mam powinny byc wczesniejsze szkolenia zanim zajdzie w ciaze zeby wiedzialy jak sie wychowuje dziecko . problem z roczniakiem .lo matko. zrob mu to samo co on ci robi szybko mu przejdzie.no jak juz sie tak boisz klekkiego klapsa dac w pampersa.

Napiszę na podstawie swoich doświadczeń z synkiem: Jak Cię ugryzie lub pociagnie za włosy, powiedz ostro ale powoli, spokojnie i bez krzyku \" nie wolno tak robić, to mamę boli, nie mozemy się bawić kiedy tak się zachowujesz\" , i koniec, nie wdawaj się w żadne tłumaczenia, nie pokazuj emocji, tylko odejdź i zajmij się czymś. Jeśli płacze, powiedz, że pobawisz się z nim, jak się uspokoi, potem przytul i tak do skutku. Zawsze zachowuj się tak samo. Mojemu synkowi przeszło zupełnie po dwóch tygodniach. Najważniejsze jest i najtrudniejsze (przynajmniej dla mnie było) zachowanie spokoju, bo jest tak jak napisałaś \"kurwica człowieka bierze\" ;) Na pewno przejdzie i przestanie się tak zachowywać :) A metodę warto wdrażać od początku, bo musisz sie przygotować na bunt i napady złości dwulatka. To dopiero jest jazda! :D Tak na marginesie jak można napisać, że roczne dziecko nic nie rozumie :O I nie \"oddawaj\" , bo bez sensu są wtedy Twoje słowa , że \" nie wolno się tak zachowywać\"

guzik prawda, mó też gryzie! szczególnie jak się kładę z nim spać, lubi się położyc na mojej ręce, przytulić policzkiem, a za chwilę podnosi głowę, nieznacznie przekręca, rzuca oczkiem i chaps! Cieszy się przy tym jak głupi do sera, jak mi się nie uda zabrać w porę ręki! A potem przytula się i całuje mnie :D Tłumaczyłam, mówiłam, że boli itp. to po prostu taka psota, bo robi to tylko raz! Chyba nie może się powstrzymać.... Zaznaczam, że jest bardzo spokojnym, wesołym i zdyscyplinowanym dzieckiem. Tylko taki jeden feler ma...:( No i gryzie tylko mnie.

Podpisuję się pod tym co napisała \'mama fasolki\' - sama postępuję podobnie i są efekty. Nie ma u nas czegoś takiego jak bicie, drapanie czy ciągnięcie za włosy, choć bywały kiedyś próby. Ja już przed roczkiem wszystko wciąż tłumaczyłam, tłumaczyłam i jeszcze raz tłumaczyłam;) naprawdę nawet sobie nie zdajemy sprawy jak dzieci dużo rozumieją :) Napady histerii potraktowaliśmy kilka razy ignorowaniem i obecnie zdarzają się już sporadycznie - zazwyczaj wtedy kiedy syn jest zmęczony.

Rafinka :) :) :) U Ciebie to chyba rzeczywiście inny probem. Już widzę tego zadowolonego brzdąca :) To może mu się znudzi jak każda inna zabawa. ALe mocno gryzie czy tak skubie dla zabawy?

Oczywiście nie twierdzę, że czasem mu się nie zdarzy coś takiego, ale jest to naprawdę rzadko i bardziej dla psoty niż ze złości:) W końcu mam w domu małego łobuziaka, ale za to bardzo wesołego i "przytulaśnego" ❤️

no mam nadzieję, że mu się znudzi, bo mam całe ramię w siniakach:( skubany dosyć mocno gryzie od 8 m-ca gadam, gadam i nic co prawda kiedyś gdyzł nagminnie, teraz rzadziej, ale widzę, że frajdę z tego ma :D Ja mniejszą :(